Любителям перетворювати прості страви і знаходити оригінальне застосування базових продуктів напевно сподобається цей рецепт. Сирний рулет з начинкою з курячого фаршу готується з доступних, ходових інгредієнтів, які майже завжди знайдуться в холодильнику. Для основи задіяні тільки яйця, сир, сметана і пара спецій, а начинка і зовсім елементарна – філе птиці, часник і цибулю.
Спочатку окремо випікаємо пласт з сирної маси, потім наносимо курячу суміш. Скрутивши, повертаємо в духовку і тримаємо додатковий час до готовності начинки. Дістаємо, даємо трохи охолонути і доповнюємо фуршет, святкове застілля або звичайний перекус. У процесі запікання рулет грунтовно просочиться соками, пропарити, збагатиться легким ароматом. При подачі закуска не втратить форму, збереже цілісність, оголюючи красивий спіралевидні зріз.
Складові:
Для основи:
- сир – 200 г;
- яйця – 2 шт .;
- сметана – 2 ст. ложки;
- куркума – ½ ч. ложки;
- паприка – ½ ч. ложки;
- сіль, перець – за смаком.
Для начинки:
- курка (філе) – 300 г;
- часник – 1 зубець;
- цибуля ріпчаста – ½ головки;
- рослинне масло (для смаження) – 2-3 ст. ложки;
- сіль, перець – за смаком.
Сирний рулет з начинкою з курки рецепт
- Почнемо з начинки. Для рецепта можна взяти вже готовий курячий фарш, або зробити його самостійно, як в нашому прикладі. Філе промиваємо, серветкою видаляємо зайву вологу. Пропускаємо куряче м’ясо через м’ясорубку або прокручуємо в чаші блендера. Викладаємо в робочу миску.
- На сковороді прогреваем рафінована олія. Завантажуємо очищений і дрібно порубаний лук. Помішуючи, обсмажуємо на помірному вогні до золотистого кольору.
- Злив зайве масло, перекладаємо лушпиння нарізку до курячого фаршу. Вичавлюємо через прес невеликий зубчик часнику.
- Солимо, перчимо і ретельно перемішуємо курячу масу.
- Тепер займемося основою рулету. До робочої миску крупною стружкою натираємо сир.
- Додаємо яйця і сметану. Злегка солимо, за бажанням кидаємо дрібку перцю.
- Для красивого відтінку додаємо яскраві прянощі – куркуму і солодку паприку (плутаємо з гострим червоним перцем!). ретельно розмішуємо.
- Викладаємо сирну масу на застелений пергаментним папером деко. Ложкою рівномірно розподіляємо в прямокутний пласт товщиною близько 5 мм.
- Ставимо в прогріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.
- Схопився пласт охолоджуємо до теплого стану. Зверху рівним шаром наносимо курячий фарш.
- Скручуємо сирний корж в щільний рулет. Починаємо знизу, поступово відокремлюючи пласт від паперу.
- Сформований сирний рулет з фаршем щільно обертаємо фольгою і знову ставимо в духовку на 20-30 хвилин (до готовності начинки). Температуру підтримуємо на колишній позначці.
- Хвилин за 5 до закінчення розкриваємо фольгу, щоб скориночка злегка підрум’яниться.
- Остужаем закуску до трохи теплого або повністю холодного стану. Потім нарізаємо кільцями товщиною близько 1 см і дегустуючи!
Сирний рулет з начинкою з курячого фаршу готовий! Смачного!