Трюфель (цукерки в домашніх умовах)

Трюфель (цукерки в домашніх умовах)Приготуємо в домашніх умовах чудовий десерт для ласунів! Своїми руками формуємо трюфелі – цукерки з насиченим шоколадним кольором і смаком. Основа десерту – стандартний крем-ганаш на молочних вершках, панірування – какао-порошок. Розчиняємо шоколад, охолоджуємо масу і робимо пірамідки. Невеликий набір продуктів, зовсім трохи ручної роботи – і задоволення від бездоганного результату!

Використовуючи невигадливу технологію, яка застосовується в рецепті, можна злегка видозмінювати десерт. Як панірування крім какао-порошку підходять подрібнені горіхи, кокосова стружка, кондитерські посипання, кунжут. При формуванні виробів можна заховати в начинку мигдаль, волоський горіх або шматочок чорносливу.

Складові:Трюфель (цукерки в домашніх умовах)

  • шоколад гіркий – 200 г;
  • вершки 33% -35% – 300 мл;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • коньяк (за бажанням) – 1 ч. ложка.

Для панірування цукерок:

  • какао-порошок – 3-4 ст. ложки.

Трюфель цукерки – покроковий рецепт своїми руками в домашніх умовах

  1. Шоколадні плитки ламаємо на часточки або рубаємо ножем. Для рецепта вибираємо якісний шоколад з вмістом какао не менше 70 відсотків. Молочний тут небажаний – з ним десерт буде позбавлений необхідної легкої гіркуватості і справжнього шоколадного смаку.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  2. Вершки прогреваем до сильно гарячого стану. Знімаємо з плити, додаємо цукор і перемішуємо до розчинення крупинок.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  3. До гарячої вершкової масі завантажуємо відразу всю порцію шоколаду.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  4. Енергійно розмішуємо ручним віночком. Спочатку суміш буде неоднорідною, але поступово шоколадні часточки почнуть розчинятися.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  5. Продовжуємо активні кругові рухи віночком, і буквально через 1-2 хвилини все грудки розійдуться, а сама маса рівномірно забарвиться. В результаті отримаємо ідеально гладкий шоколадний склад. Якщо вершки охололи, а шоколад не встиг повністю розплавитися, ставимо суміш на «водяну баню» і, помішуючи, доводимо до однорідності.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  6. Остужаем наш шоколадний крем. Додаємо коньяк або інший ароматний алкоголь. Можна замінити парою крапель харчових ароматизаторів (есенцією), або пропустити цей крок.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  7. Розмішуємо шоколадний склад і прибираємо на пару-трійку годин на холодильник. Чекаємо, коли маса помітно загусне і буде тримати форму, щоб з неї можна було зліпити цукерки.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  8. Буквально пару секунд збиваємо охолоджений крем міксером, або ретельно розмішуємо ручним віночком і приступаємо до формування десерту.Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  9. Какао-порошок просіюємо через дрібне сито, висипаємо в зручну тарілку. Відщипуємо від шоколадної маси шматочки розміром з волоський горіх або трохи більше, з усіх боків паніруємо в какао і надаємо форму пірамідок. Всього вийде близько 15 штук (кількість залежить від розміру виробів).Трюфель (цукерки в домашніх умовах)
  10. Перед дегустацією охолоджуємо цукерки Трюфель в холодильнику (там же їх зберігаємо). Пригощаємо і насолоджуємося шоколадним смаком!Трюфель (цукерки в домашніх умовах)

Цукерки Трюфель в домашніх умовах, приготовані своїми руками, готові! Смачного!