Ситний італійський омлет фріттата з овочами та ковбасою впевнено справляється з роллю другого блюда. Цей рецепт з розряду живильним і одночасно прагматичною кухні, адже в хід можна пустити практично будь-які залишки продуктів, що залежалися в холодильнику: шинку, сосиски, копченості, овочі, сир і т.д.
Барвиста і апетитна фріттата, приготована за цим рецептом, стане ідеальним перекусом для всієї родини. Склад продуктів ви завжди можете змінити або доповнити за своїм розсудом.
Складові:
- яйця – 6 шт .;
- молоко – 60 мл;
- сир – близько 50 г;
- варена ковбаса (або шинка) – 150-200 г;
- болгарський перець – 1 шт .;
- ліловий лук – 1/2 шт .;
- помідор – 1 великий;
- часник – 1 зубчик;
- оливкова олія – 3-4 ст. ложки;
- сіль, суміш пряних трав – за смаком;
- зелень (петрушка, базилік або кінза) – 2-3 гілочки.
Італійський омлет фріттата рецепт
Як приготувати фриттату з овочами та ковбасою
- Для початку підготуємо всі складові омлету. Очистивши, шаткуємо «пір’ям» солодкий ліловий лук.
- Болгарський перець, вичистивши все насіння і видаливши плодоніжки, нарізаємо невеликими кубиками.
- Ковбасу витягаємо з оболонки, нарізаємо соломкою. Також для приготування фріттати підійде нежирна шинка, сосиски, а для більш пікантного смаку можна використовувати бекон або сирокопчену ковбасу.
- Помідор очищаємо від шкірки. Для цього заливаємо соковитий овоч окропом і витримуємо пару хвилин, після чого відразу ж занурюємо томат в ємність з крижаною водою. Після таких дій тонка овочева шкірка розм’якне і буде зніматися дуже просто.
- Очищений помідор розрізаємо на четвертинки. Рідку м’якоть з насінням вичищаємо ложкою, а частину, що залишилася томата нарізаємо невеликими скибочками.
- Яйця енергійно збиваємо вінчиком, вливаємо молоко кімнатної температури і додаємо натертий дрібною стружкою сир. Кидаємо сіль, суміш пряних трав і перемішуємо яєчну суміш до максимальної однорідності.
- На розпеченій сковороді, вливши оливкова олія, обсмажуємо зубчик часнику, заздалегідь очищений і роздавлений ножем. Як тільки зневоднений часник почне зарумяніваться, витягаємо його і викидаємо, а до насиченого ароматом маслу закладаємо цибулю. Пасеруємо на повільному вогні.
- До вже м’якому цибулі додаємо ковбасу і солодкий болгарський перець. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні 2-3 хвилини.
- Заливаємо підсмажені інгредієнти яєчної сумішшю, розподіляючи рідкий склад по всій площі сковороди. Чи не накриваючи кришкою, готуємо фриттату на слабкому вогні.
- Як тільки поверхня італійського омлету «схопиться», обсипає майже готову страву свіжими помідорами і, накривши сковороду кришкою, доводимо яєчну масу до повної готовності на мінімальному вогні (для цього буде потрібно приблизно 3-5 хвилин). А якщо використовуєте сковороду без пластикової ручки, омлет можна потім у розігрітій духовий печі.
- Готову фриттату обсипає зеленню. Тут відмінно підійдуть зелені листочки базиліка, пряна кінза або звична для нас петрушка.
Італійський омлет фріттата з овочами та ковбасою готовий! Смачного!