Фріттата з овочами та ковбасою

Фріттата з овочами та ковбасоюСитний італійський омлет фріттата з овочами та ковбасою впевнено справляється з роллю другого блюда. Цей рецепт з розряду живильним і одночасно прагматичною кухні, адже в хід можна пустити практично будь-які залишки продуктів, що залежалися в холодильнику: шинку, сосиски, копченості, овочі, сир і т.д.

Барвиста і апетитна фріттата, приготована за цим рецептом, стане ідеальним перекусом для всієї родини. Склад продуктів ви завжди можете змінити або доповнити за своїм розсудом.

Складові:Фріттата з овочами та ковбасою

  • яйця – 6 шт .;
  • молоко – 60 мл;
  • сир – близько 50 г;
  • варена ковбаса (або шинка) – 150-200 г;
  • болгарський перець – 1 шт .;
  • ліловий лук – 1/2 шт .;
  • помідор – 1 великий;
  • часник – 1 зубчик;
  • оливкова олія – ​​3-4 ст. ложки;
  • сіль, суміш пряних трав – за смаком;
  • зелень (петрушка, базилік або кінза) – 2-3 гілочки.

Італійський омлет фріттата рецепт

Як приготувати фриттату з овочами та ковбасою

  1. Для початку підготуємо всі складові омлету. Очистивши, шаткуємо «пір’ям» солодкий ліловий лук.Фріттата з овочами та ковбасою
  2. Болгарський перець, вичистивши все насіння і видаливши плодоніжки, нарізаємо невеликими кубиками.Фріттата з овочами та ковбасою
  3. Ковбасу витягаємо з оболонки, нарізаємо соломкою. Також для приготування фріттати підійде нежирна шинка, сосиски, а для більш пікантного смаку можна використовувати бекон або сирокопчену ковбасу.Фріттата з овочами та ковбасою
  4. Помідор очищаємо від шкірки. Для цього заливаємо соковитий овоч окропом і витримуємо пару хвилин, після чого відразу ж занурюємо томат в ємність з крижаною водою. Після таких дій тонка овочева шкірка розм’якне і буде зніматися дуже просто.Фріттата з овочами та ковбасою
  5. Очищений помідор розрізаємо на четвертинки. Рідку м’якоть з насінням вичищаємо ложкою, а частину, що залишилася томата нарізаємо невеликими скибочками.Фріттата з овочами та ковбасою
  6. Яйця енергійно збиваємо вінчиком, вливаємо молоко кімнатної температури і додаємо натертий дрібною стружкою сир. Кидаємо сіль, суміш пряних трав і перемішуємо яєчну суміш до максимальної однорідності.Фріттата з овочами та ковбасою
  7. На розпеченій сковороді, вливши оливкова олія, обсмажуємо зубчик часнику, заздалегідь очищений і роздавлений ножем. Як тільки зневоднений часник почне зарумяніваться, витягаємо його і викидаємо, а до насиченого ароматом маслу закладаємо цибулю. Пасеруємо на повільному вогні.Фріттата з овочами та ковбасою
  8. До вже м’якому цибулі додаємо ковбасу і солодкий болгарський перець. Помішуючи, обсмажуємо на середньому вогні 2-3 хвилини.Фріттата з овочами та ковбасою
  9. Заливаємо підсмажені інгредієнти яєчної сумішшю, розподіляючи рідкий склад по всій площі сковороди. Чи не накриваючи кришкою, готуємо фриттату на слабкому вогні.Фріттата з овочами та ковбасою
  10. Як тільки поверхня італійського омлету «схопиться», обсипає майже готову страву свіжими помідорами і, накривши сковороду кришкою, доводимо яєчну масу до повної готовності на мінімальному вогні (для цього буде потрібно приблизно 3-5 хвилин). А якщо використовуєте сковороду без пластикової ручки, омлет можна потім у розігрітій духовий печі.Фріттата з овочами та ковбасою
  11. Готову фриттату обсипає зеленню. Тут відмінно підійдуть зелені листочки базиліка, пряна кінза або звична для нас петрушка.Фріттата з овочами та ковбасою

Італійський омлет фріттата з овочами та ковбасою готовий! Смачного!