Яка риба потрібна для салату мімоза

kakaya-ryba-nuzhna-dlya-salata-mimoza
Свято на носі, і ось-ось почнеться радісна метушня на кухні – хочеться сфабрикувати щось не просто смачненьке, а й по-справжньому оригінальне. Мімоза – салат якраз для таких випадків, адже його можна готувати так, як любить ваша сім’я, замінювати інгредієнти і підбирати улюблені продукти … але тільки якась риба для салату мімоза краще? Дійсно, в сучасних кухарських книгах рецептів цієї закуски таку силу-силенну, що можна легко розгубитися, ось чому вам потрібен наш гід!

Яку рибу краще використовувати для салату мімоза

Якщо ви запитаєте у десяти господинь, з якої риби вони роблять салат мімоза, то майже напевно отримаєте дюжину різних відповідей. Просто тому, що немає одного-єдиного правильного варіанту приготування цієї улюбленої всіма закуски. Кулінари вибирають те, що більше їм до смаку.

Але, все ж, це не означає, що прям-таки вже кожен сорт рибки буде доречний в цій страві. Як би там не було, в мімозу все одно кладуть той морепродукт, який вдало поєднується з іншими інгредієнтами салату. Наприклад, солона оселедець буде відверто невдалим вибором. А ось малосольний лосось – навпаки, дуже навіть впишеться.

Існує один головний секрет при виборі рибки для салату мімоза – вона не повинна мати різкого смаку або запаху.

А ще вона неодмінно повинна бути без кісток. Ось чому зазвичай в рецепті використовується хороша якісна рибка відповідних сортів або ж рибні консерви.

Також в мімозу часто кладуть і морепродукти – наприклад, крабові палички. Вони не мають різкого смаку, так що для оригінального варіанту будуть відповідним інгредієнтом.

Яка риба не підходить для мімози

Як ми зазначали вище, будь-який сорт рибки, яка дуже вже специфічна на смак, нам не згодиться. Просто тому, що мімоза – салатик ніжний, що володіє повітряної текстурою, буквально тане в роті. Ну до чого тут грубі волокна солоної риби, які важко прожувати?

Чи не кладіть в рецепт типові мариновані і дуже солоні морепродукти. Краще залишити ці компоненти для інших закусок. Наприклад, для оселедця під шубою.

Так що солона і дуже солона риба для мімози підходить погано. Звичайно, якщо ви саме таку і любите, то ризикнути можна. Але в класичною рецептурою ніжна м’якоть рибки або її тельбухи – головна умова.

А яка рибка ідеально впишеться в салат

Якщо у вас є м’якими філе рибного м’якоті без кісток, яке було приготовлено методом слабкого засолу або копчення, то це вже зовсім інша справа. Такий делікатес для салату добре підійде.

kakaya-ryba-nuzhna-dlya-salata-mimoza1

Також можна використовувати і звичайні консерви – вони взагалі є традиційним компонентом мімози, і, вибравши їх, ви вже точно не прогадаєте.

При цьому можна вибрати чи не будь-яку баночку – вся справа в тому, що консервовані морепродукти мають ніжну текстуру, а кісточки в них м’які і ніяк не відчуваються. Краще використовувати ті рибні консерви, що готувалися в маслі. Але і у власному соку теж будуть непоганими.

З якими консервами роблять салат мімоза

Легко розгубитися, коли на прилавку перед тобою красуються самі різномасті банки – яка з них підійде краще, щоб створити своїми руками ідеальний шедевр кухарського мистецтва?

консервований лосось

Мімоза з червоною рибкою не залишить байдужим нікого – ще б пак, адже за смаковими відчуттями елітний морепродукт обходить багато інших. До того ж, такий салатик виходить особливо ніжним.

Перед тим, як покласти в мімозу лосося з банки, краще очистити його від шкіри і гарненько розім’яти виделкою. На середню миску закуски доведеться купити дві банки консервів – щоб вистачило всім гостям.

Бюджетним такий варіант частування вже точно не назвеш, зате гості з лишком окуплять ваші старання своїми захопленими відгуками. А ще лосось добре підійде для класичного рецепту мімози.

Тріска і печінка тріски

Саме такі консерви потрібні, щоб зробити оригінальну мімозу, як в Радянському Союзі. Так що якщо ви мрієте порадувати свою бабусю знайомим смаком або ж прагнете дотримуватися традиційної рецептури, то консервована печінка тріски буде ох як до речі.

kakaya-ryba-nuzhna-dlya-salata-mimoza2

Особливо зручно, що з нею не потрібно возитися. Просто роздрукуйте банку, злийте зайву рідину і придушити рибну печінку звичайної виделкою. З цільної тріскою надходять так само.

Сайра

На сучасній кухні сайра присутній в салатик мімоза чи не частіше, ніж лосось або тріска. Тому, що вона добре підходить для страви і має більш доступну вартість.

Саме з консервованої сайра можна зварганити безліч найрізноманітніших мімоз, починаючи від оригінального рецепта і закінчуючи адаптованими, сучасними варіантами.

тунець

Така консерва вважається чи не найбільш дієтичної, так що її точно краще брати в тому випадку, якщо потрібно трохи «полегшити» калорійний салат. Тунець – набагато більш дієтичний продукт, ніж м’якоть лосося або тріска, закручена в маслі.

Також тунцевим рибка у власному соку добре гармонує з іншими верствами мімози. І, що зручно, її найчастіше продають вже як розібраний на волокна продукт – можна класти тунця в мімозу прямо з банки.

Шпроти в олії

Здивовані? Шпроти в мімозу здогадуються класти далеко не всі господині, але ж вони теж дуже добре поєднуються з шарами смачною закуски.

kakaya-ryba-nuzhna-dlya-salata-mimoza3

У шпрот в олії ніжне і м’яке філе, кістки зовсім не відчуваються, при цьому рибка смачно пахне і оптимально доповнює смак відвареної картопельки, яєць і моркви. Якщо ви ніколи раніше не використовували шпроти для приготування салату мімоза, то неодмінно спробуйте цей рецепт.

Чи потрібно солити салат мімоза

Звичайно, якщо використовується солона і напхана прянощами рибна консерва, то шари салату майже не посипають сіллю – в цьому немає необхідності. Виняток становить лише картопелька і цибулька – їх можна злегка підсолити.

Якщо рибка у вас в страві зовсім солона (наприклад, коли ви вибираєте м’якоть тунця у власному соку), то краще трохи солити і перчити кожен шар. Так мімоза буде смачніше.

Але не забувайте про соусі – майонезі. Якщо ви будете умащать салат соусом домашнього приготування, його спочатку можна зробити солоним, щоб не посипати спеціями продукти. А якщо він і без того вже помітно присолити (наприклад, покупні соусу нерідко солоні самі по собі), то з прянощами краще бути обережним.

Ну от і все! Тепер ви не тільки знаєте, яка риба для салату мімоза використовується найчастіше, а й який її вид краще вибирати, виходячи зі своїх особливих переваг.