Як правильно посмажити корюшку на сковороді

Цих рибок можна без сумніву назвати рятівниками, адже саме вони допомагали жителям Ленінграда пережити голодні часи в блокаду.

Але ця рибка має ще одну відмінну рису – незвичайний аромат свіжих огірків, а щоб зберегти цей свіжий запах при готуванні, потрібно знати, як посмажити корюшку на сковороді. І якщо зробити все правильно, то на обід ви отримаєте ніжне, що тане в роті філе з легким солодкуватому смаком в апетитною хрусткою і рум’яною скоринкою панірування або клярі.

Скільки смажити корюшку на сковороді

Варто відзначити, що, як і будь-яка інша дрібна рибка, корюшка готується на сковороді дуже швидко і просто, всього 10 хвилин на середньому вогні до золотистої пеночки з двох сторін.

Що ж до підготовки риби, то тут все простіше нікуди:

  • По-перше, у корюшки немає луски, що значно полегшує її чистку.
  • По-друге, дрібні рибки можна навіть не потрошити, а смажити цілком.
  • Однак великі особини все ж потрібно випатрати, залишивши хіба що ікру.

Як смажити корюшку на сковороді

Щоб навчитися готувати своїми руками швидкий, але смачний і ситний обід або вечерю, ми пропонуємо вам взяти на замітку наш рецептурний інструктаж, як насмажити корюшку з скоринкою в традиційному яєчному клярі.

Складові

  • Добірні курячі яйця – 1 шт .;
  • Борошно високосортна пшеничне – 1 ст.л. без гірки;
  • Кропова зелень – 1 пучок;
  • Корюшка велика – 15 шт .;
  • Сіль велика – за смаком;
  • Коріандр мелкомолотий – на кінчику ножа;
  • Масло соняшнику рафінована – 80 мл;
  • Перцевий порошок чорний – ¼ ч.л.

Як приготувати корюшку на сковороді

  1. Корюшку чистимо від потрухів і голів, промиваємо і присипаємо сіллю і перцем, після чого в черевце кожної рибки кладемо по маленькій гілочці кропу.
  2. Підготуємо кляр. Яйце з дрібкою солі і коріандром збиваємо вінчиком до пінки, потім всипаємо борошно і знову збиваємо.
  3. На середній вогонь ставимо толстодонную сковорідку, вливаємо в неї масло і розпалює.
  4. Тепер кожну Рибінкі занурюємо в кляр і кладемо в сковорідку. Смажимо корюшку 5 хвилин з одного боку до утворення щільної світло-коричневої скоринки, потім перевертаємо і смажимо з іншого боку також 5 хвилин.
  5. Готову корюшку в клярі перекладаємо на блюдо, застелене паперовим рушником, щоб позбутися від надмірної жирності.

А ідеальним гарніром для такого ласого частування стане рис:

  • Рис на вечерю
  • Як варити рис в мультиварці
  • Приготування чорного рису
  • Як готувати рис в каструлі

Рецепт з фото: як смажити корюшку з скоринкою на сковороді

День рибалки (друга неділя липня) Інші види страв з риби
ХадіджаСтатьі автора

Як посмажити корюшку
Як посмажити корюшку

Складові

  • Борошно пшеничне в / с – 3 ст.л. з гіркою + –
  • Сіль велика – 1 ч.л. + –
  • Перцевий чорний порошок – ½ ч.л. + –
  • Корюшка – 1 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка + –
  • Олія соняшникова – 1/3 склянки + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Щоб приготувати класичну смажену корюшку на сковорідці смачно, не обов’язково переглядати навчальні відео, адже мій покроковий фото рецепт з усіма подробицями і нюансами розповість вам, як це зробити в домашніх умовах.

Для початку корюшку потрібно почистити. У мене рибка дрібна. І багато таку дрібницю навіть не потрошать, або потрошать, але залишають голови.
Я ж чищу рибку і від нутрощів, і видаляю голови, а залишаю тільки ікру, яку після патрання вкладаю в порожнє черевце.


  • Тепер підготуємо паніровці. Я в даному випадку використовувала класичний варіант – борошно, змішавши її з сіллю і перцем.
    Однак для панірування ви також зможете взяти манку, панірувальні сухарі або японську кукурудзяну паніровці. А також використовувати ваші улюблені спеції.
    Але перебивати оригінальний огірковий аромат рибок я все ж не наважилася.


  • Тепер потрібно почистити цибулину, розрізати її навпіл, а потім нашаткувати поперек кілець соломкою


  • Перед тим, як відправити рибки на вогонь, необхідно дуже добре прогріти сковорідку з налитим в неї маслом на вогні трохи більше середнього. Для чого це потрібно? Корюшка дуже дрібна і на малому вогні загрожує увібрати в себе багато масла. А відмінно прогріта поверхню сковороди дозволить нам уникнути маслянистості риби.
    Поки сковорода нагрівається, корюшку слід обваляти в борошні з двох сторін, після чого викладаємо рибки в розпечене масло і присипаємо накришених цибулею (1/3 від всього обсягу).


  • Корюшка смажиться дуже швидко, буквально 10 хвилин, тобто по 5 хвилин на кожну сторону. Цього ж часу вистачить, щоб і цибулю підрум’яниться. Готову рибу і цибулю знімаємо з вогню і перекладаємо на блюдо. А після цього відправляємо на жарку нову порцію панірованої в борошні корюшки і цибулі.


  • Ось така красива і ароматна корюшка у мене вийшла. Як гарнір для неї я приготувала картопляне пюре, свіжі огірки та зелень.
    З моїми порадами приготувати відмінне і просте блюдо на обід можна досить швидко.
    Наприклад, відмінною ідеєю буде посмажити корюшку на сковороді, як в клярі, так і в паніровці. Всього за 15-20 хвилин на вашому столі буде диміти ціле блюдо ароматних рибок з апетитною скоринкою.