Як приготувати вершкове морозиво вдома

Морозиво з вершків
Заморожений десерт – це завжди найшвидший, простий і безпрограшний спосіб порадувати себе і своїх близьких смакотою. Тим більше домашній пломбір дійсно найкращий і найсмачніший з усіх, що ви могли спробувати, але ж зробити морозиво зі збитих вершків в домашніх умовах зовсім не важко. І в цій статті ми постаралися зібрати рецепти морозива для кожного виду вершків, щоб навіть при наявності самих маложирних «молочних вершків» ви зуміли приготувати це частування.

В ідеалі для приготування морозива всього-то й потрібно, що жирні (30% і більше) вершки, яйця та цукровий пісок. Тільки при такому розкладі збивати вершки будуть відмінно, пишно і щільно, що і потрібно для морозива. Але не завжди є можливість купити саме такі насичені «вершки» з молока, ну або просто хтось мріє про малокалорійну десерті. Тоді можна замінити їх більш легким продуктом, або зовсім перейти на суху суміш. Так, і на цей випадок у нас прихований відмінний рецепт.

Морозиво з сухого молока

Як приготувати вершкове морозиво вдома

Складові

  • Молоко коров’яче 3,2% – 400 мл + –
  • Цукор-пісок білий – 80 г + –
  • Сухе незбиране молоко – 25 г + –
  • Крохмаль кукурудзяний – 10 г + –
  • Ванільний цукор – 1 пачка + –

Як робити вершкове морозиво в домашніх умовах

Найчастіше в маленьких містечках і селах покупка такого компонента, як вершки перетворюється на справжню гонку з переслідуванням – ну ніде їх не знайти. Забігаючи вперед, відразу скажемо, з сухих вершків морозиво у нас 100% не вийде, оскільки в цьому порошку немає навіть натяку на молочку, суцільні хімікати і синтетичні добавки.

А ось з сухого молока будинку можна зробити просто шикарний десерт, прямо як справжній вершковий пломбір.

  • Підготуємо суху суміш. Порошкове молоко змішуємо з ваніллю і цукровим піском в невеликій емальованій посудині.
  • Потім заливаємо отриманий склад молоком (350 мл). А в молоці, що спочатку розводимо крохмаль, а потім вводимо все в загальну ємність.
  • Ставимо каструльку на середній вогонь і, збиваючи ручним віночком, доводимо масу до закипання, а потім, не перестаючи заважати, варимо все до консистенції киселю і знімаємо з плити.
  • Молочний відвар остуджують до кімнатної температури, а потім заливаємо в контейнер і прибираємо в морозильник.
  • Тепер кожні 15-20 хвилин, поки морозиво застигає нам потрібно збивати його міксером, щоб воно не перетворилося в крижаній кругляк, а було м’яким і повітряним.

Через пару годин морозиво буде готово.

Морозиво з 10 процентних вершків

Вивчаючи різні рецепти холодного десерту з вершками, сам собою напрошується висновок, що для справжнього домашнього вершкового морозива, який готується в домашніх умовах і без будь-яких допоміжних агрегатів, вершків 10% жирності буде недостатньо.

Однак наш покроковий рецепт готовий оскаржити цей факт і підкріпити свої доводи доказами – найсмачнішим пломбіром.

Складові

  • Вершки 10% жирності – ½ л;
  • Цукровий пісок – 50 г;
  • Жовток курячого яйця – 3 шт .;

Морозиво з вершків в домашніх умовах - оригінальний рецепт

Як приготувати вершкове морозиво пломбір в домашніх умовах

  1. Наше приготування морозива почнемо з того, що відділимо яєчні жовтки від білків. Білки нам не знадобляться, їх ви можете пустити на приготування безе. А жовтки, засипавши цукром, збиваємо міксером до білої пінки.
  2. Далі вливаємо в яєчну масу сильно охолоджені вершки, все змішуємо і на водяній бані при регулярному помішуванні виварюємо склад.
  3. Після цього ємність з вершковою масою потрібно різко охолодити, поставивши в тазик з крижаною водою. При цьому масу потрібно не перестаючи збивати, щоб вона не згорнулася. Довго вимішувати не потрібно, буквально 5 хвилин, поки стінки ємності не охолонуть.

Нам залишилося лише розкласти основу для морозива по контейнерах і прибрати в морозильну камеру на 4 години. Однак протягом усього цього періоду кожні 20-30 хвилин потрібно виймати з морозилки морозиво і збивати міксером, щоб руйнувати кристалізацію. Так десерт вийде м’яким і ніжним.

Морозиво з 20 процентних вершків

Зробити своїми руками домашнє вершкове морозиво з жирних вершків простіше простого, а от намішати класичний шоколадний пломбір з вершками 20% і молока вже важко. Але тільки не для тих, у чиєму розпорядженні є морозильний міксер – мороженица. Вже з цієї помічницею у вас точно не виникне проблем з взбиванием маложирних вершків.

Ну а якщо ви тільки-тільки обзавелися виготовлення морозива, то наш рецепт буде направляти вас на кухні покроково, як дороговказ.

Складові

  • Вершки 20% – 0,35 л;
  • Молоко 6% – 150 мл;
  • Цукрова пудра – 150 г;
  • Ваніль – 5 г;
  • Какао порошком – 2 ст.л .;

Як зробити морозиво з 20 процентних вершків

Як зробити вершкове морозиво вдома

  1. У глибоку чашу заливаємо охолоджені вершки, холодне молоко, засипаємо цукрову пудру, какао і ваніль. Всі компоненти на найменшій швидкості роботи міксера змішуємо буквально 1-2 хвилини.
  2. Тепер підготовлену суміш для морозива виливаємо в ємність для виготовлення морозива, вставляємо лопаті і виставляємо таймер роботи на 50 хвилин. Така техніка готування морозива прийнятна для повністю автоматизованої виготовлення морозива, яка нагнітає холод самостійно.
  3. Якщо ж у вас більш проста модель, в якій холод всередині агрегату тримається за рахунок відерця для виготовлення морозива, яке спочатку слід кілька годин витримати в морозильній камері, то заливати склад для морозива слід вже в процесі роботи міксера для виготовлення морозива. Це потрібно для того, щоб у холодній чаші вершкова суміш не замерзла ще до того, як буде запущений міксер.

40-50 хвилин цілком вистачить для приготування щільного морозива, яке потім слід розкласти по контейнерах і прибрати в морозильну камеру. Або з’їсти відразу.

Морозиво вершкове в морожениці по ГОСТу

Згідно з державним стандартом найякісніше вершкове морозиво містить в собі жирні вершки, молоко сухе незбиране і, а також цукор і нерастітельного жири.

При всьому при цьому масова частка жиру пломбіру повинна бути не менше 10%. І це говорить лише про одне: для справжнього морозива потрібно брати вершки не менше 35% жирності і тільки натуральні продукти. На цьому постулаті і будується наш рецепт.

Складові

  • Вершки жирні (35-40%) – ½ л;
  • Коров’яче незбиране молоко (3,2-6%) – 0,6 л;
  • Молоко незбиране сухе – 70 г;
  • Цукор-пісок – 1 ст .;
  • Солодка ваніль – 10 г;
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л. з гіркою;

Морозиво вершкове в морожениці по ГОСТу

Як готувати вершкове морозиво

  1. Сухе молоко, цукровий пісок і ваніль змішуємо в металевій ємності, вливаємо півлітра молока і ставимо на маленький вогонь.
  2. Постійно помішуючи склад, доводимо його до кипіння і вливаємо залишилися 100 мл молока з розведеним в ньому крохмалем. Продовжуємо варити масу до консистенції киселю, а потім вимикаємо.
  3. Коли вариво трохи охолоне, пропускаємо його через ситечко і відправляємо в холодильник на 1 годину, попередньо прикривши ємність герметичною кришкою або вакуумної плівкою.
  4. Через годину можна приступати до збивання вершків. Самі вершки перед цим потрібно тримати в холодильнику не менше години, щоб вони були дуже холодними. Збивати вершки слід до стійкої пишної маси, але тут головне не перестаратися, щоб білкова маса не стала маслом.
  5. Тепер можна змішати вершки з охолодженим молочним киселем і відразу ж викладаємо отриману суміш в мороженицу.
  6. Таймер роботи міксера встановлюємо на півгодини і після закінчення зазначеного часу готове морозиво розкладаємо по чашках, закриваємо герметично і прибираємо в морозилку для загартування на пару годин.

Зробити в домашніх умовах морозиво з вершків можна досить просто і швидко, тим більше, якщо є під рукою мороженица. А якщо ви хочете урізноманітнити смак традиційного вершкового пломбіру, ​​то до складу морозива на етапі змішування компонентів можна додати будь-які додаткові інгредієнти, наприклад, сливове варення, свіжу малину, шоколадний або інший ваш улюблений сироп. Оригінальних варіантів дійсно дуже багато, все залежить від ваших гастрономічних уподобань і кулінарної фантазії.