Маффіни на кефірі з вареним згущеним молоком

Люблю випічку. А мафіни, це така універсальна випічка. По-перше, легко і швидко готується. По-друге, можна покласти будь-яку начинку, а можна взагалі без начинки. Хочу представити Вашій увазі черговий рецепт, маффіни на кефірі зі згущеним молоком.

Маффіни на кефірі

Для приготування маффінів на кефірі нам знадобиться:

  • 230 мл кефіру,
  • 1 яйце,
  • 60 мл соняшникової олії,
  • 300 грам борошна,
  • 150 грам цукру,
  • 2 чайні ложки розпушувача,
  • 0,5 чайні ложки солі,
  • 10 грам ванільного цукру
  • варене згущене молоко,
  • кокосова стружка.

Рецепт приготування мафінів на кефірі з вареним згущеним молоком.

Приготуємо тісто для маффінів. Для цього в двох різних чашках змішаємо рідкі інгредієнти, це кефір, яйця, соняшникова олія і сухі інгредієнти, це мука, цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор.

9800 9804

З’єднаємо вміст двох мисок. Тісто для мафінів треба добре промісити, але не збивати.

IMG_9813 IMG_9817

Форми для маффінів змажемо рослинним маслом, або вкладемо всередину спеціальні паперові вкладки. Розкладаємо тісто по формах, по 1 столовій ложці. Потім на тісто кладемо варене згущене молоко. Розкладаємо по формах тісто.

9821 IMG_9829 IMG_9838

Я не втрималася і зробила 8 штук з вареним згущеним молоком і 4 штуки з так полюбилася мені начинкою, що складається з м’яти, кориці і яблучного повидла. Ви, до речі, теж можете поекспериментувати з начинкою для маффінів.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 12 мафінів.

Посипаємо маффіни кокосовою стружкою.

IMG_9849

Випікаємо маффіни на кефірі в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 30-50 хвилин (час випічки залежить від особливостей духовки).

Маффіни на кефіріМаффіни на кефірі

Смачного!

Мафіни, це випічка на всі випадки життя. У Вас на порозі гості, а пригостити нічим? Рівне годину, а то й менше і мафіни готові. Не хочеться возитися з тортом до святкового столу? Зробіть маффіни зі згущеним молоком, шоколадом, цукатами, родзинками. Мафіни можна подати замість хліба, не кладіть в тісто цукор і начините їх сиром.

Мафіни, випечені мною є американський вид маффинов. У них кладеться сода або розпушувач. Поряд з американськими мафінів існують англійські. Вони готуються з дріжджового тіста. Я обов’язково приготую такі мафіни і розповім тут, як приготувати маффіни з дріжджового тіста. НЕ пропустіть!