Великий, смачний і ситний пиріг з оформленням за мотивами творчості Валентини Цуркан.
Для приготування дріжджового пирога з капустою нам знадобиться:
для дріжджового тіста на опарі
- 160 мл молока,
- 20 грам живих дріжджів або 1,5 чайні ложки сухих,
- 1,5 чайні ложки (опара) +80 грам цукру (можна менше, оскільки пиріг не солодкий),
- 100 грам (опара) +370 грам борошна,
- 2 яйця,
- 80-85 грам маргарину,
- трохи солі.
для начинки
- 800-900 грам капусти,
- 300 грам цибулі,
- 2 яйця,
- сіль за смаком).
Рецепт приготування дріжджового пирога з капустою.
Приготуємо за рецептом дріжджове тісто і поки воно підходить будемо готувати начинку.
Капусту і цибулю почистимо і дрібно нашаткувати. Наллємо в сковороду олію, викладемо капусту з цибулею і обсмажити на помірному вогні до готовності, періодично помішуючи. Додамо 2 сирих яйця і посолити за смаком, ще раз все добре перемішати і згасимо 5 хвилин. Вимкнемо сковороду і залишимо начинку остигати.
Розділимо готове тісто на 2 частини. Присипаючи робочу поверхню борошном, розкачати одну частину тіста. Це буде низ. Викладемо її в змащену маслом форму для пирога. Викладемо на тісто начинку. Порожні краю складемо на начинку.
Розкачати другу частину тесту. Це буде верх. Робимо надрізи, як це показано на фото і потім протягуємо петлі одна в іншу. Більш детально дивимося на фотографіях.
Накриваємо “кришкою” пиріг. Зверху накриваємо бавовняною серветкою і даємо пирогу піднятися.
Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці до рум’яної, приблизно 30-40 хвилин. Пиріг перед випічкою можна змастити яйцем.
Смачного.