Дріжджовий пиріг з капустою

Великий, смачний і ситний пиріг з оформленням за мотивами творчості Валентини Цуркан.

Дріжджовий пиріг з капустою

Для приготування дріжджового пирога з капустою нам знадобиться:

для дріжджового тіста на опарі

  • 160 мл молока,
  • 20 грам живих дріжджів або 1,5 чайні ложки сухих,
  • 1,5 чайні ложки (опара) +80 грам цукру (можна менше, оскільки пиріг не солодкий),
  • 100 грам (опара) +370 грам борошна,
  • 2 яйця,
  • 80-85 грам маргарину,
  • трохи солі.

для начинки

  • 800-900 грам капусти,
  • 300 грам цибулі,
  • 2 яйця,
  • сіль за смаком).

Рецепт приготування дріжджового пирога з капустою.

Приготуємо за рецептом дріжджове тісто і поки воно підходить будемо готувати начинку.

Капусту і цибулю почистимо і дрібно нашаткувати. Наллємо в сковороду олію, викладемо капусту з цибулею і обсмажити на помірному вогні до готовності, періодично помішуючи. Додамо 2 сирих яйця і посолити за смаком, ще раз все добре перемішати і згасимо 5 хвилин. Вимкнемо сковороду і залишимо начинку остигати.

8679 IMG_8709

Розділимо готове тісто на 2 частини. Присипаючи робочу поверхню борошном, розкачати одну частину тіста. Це буде низ. Викладемо її в змащену маслом форму для пирога. Викладемо на тісто начинку. Порожні краю складемо на начинку.

8712

Розкачати другу частину тесту. Це буде верх. Робимо надрізи, як це показано на фото і потім протягуємо петлі одна в іншу. Більш детально дивимося на фотографіях.

IMG_8724 IMG_8749 IMG_8754 IMG_8756

 Накриваємо “кришкою” пиріг. Зверху накриваємо бавовняною серветкою і даємо пирогу піднятися.

IMG_8763 IMG_8770

Випікаємо пиріг в попередньо розігрітій до 160 градусів духовці до рум’яної, приблизно 30-40 хвилин. Пиріг перед випічкою можна змастити яйцем.

IMG_8779

Смачного.