Як приготувати закусочні рулети з млинців з начинкою

Як приготувати закусочні рулети з млинців з начинкою
Хочете збагнути для своїх домочадців незвичайне блюдо зі звичних продуктів, та так, щоб і часу зайняло небагато, і з завданням ви легко впоралися? Тоді немає нічого простішого, ніж зробити рулети з млинців з начинкою з будь-якого із запропонованих в цій статті рецептів, адже у нас тільки перевірені способи!

Солоні або солодкі, закусочні або десертні – таке розмаїття підійде на сніданок, обід і вечерю, а головне – воно не набридне і не набридне.

Але перш, ніж братися за скручування рулетів або нарізку начинки, освоїмо базовий рецепт випікання млинців.

Для фарширування нам не підійдуть товсті або ажурні, так як структура випічки повинна бути щільною, але при цьому тонкою, досить еластичною і міцною, щоб не рватися при згортанні.

Як спекти тонкі млинці на молоці для рулету

Складові

  • Яйця курячі – 2 шт. + –
  • Молоко – 100 мл + –
  • Сіль велика – 1/2 ч. Л. + –
  • Цукор-пісок білий – 1/2 ч. Л. + –
  • Борошно пшеничне – 4 ст. л. з гіркою + –
  • Вода кип’ячена – 100-150 мл + –
  • Рослинна олія рафінована (для смаження) – за смаком + –

Покрокове випікання млинців для закусочних рулетів

  1. У глибокий посуд розбиваємо яйця, вливаємо до них молоко, насипаємо сіль, цукор і гарненько перемішуємо.
  2. Коли суміш стане однорідною, насипаємо борошно, знову збиваємо. Тісто має вийти дуже густим.
  3. Порціями вливаємо воду так, щоб довести консистенцію до стану дуже рідкої сметани. Залежно від якості борошна рідини може знадобитися трохи більше або менше від того, що зазначено в кількості інгредієнтів.
  4. На сковороду наливаємо трохи олії. Коли вона добре прогріється (для перевірки достатньо струсити на неї буквально одну крапельку води), наливаємо порцію тесту і підсмажуємо. Готові млинці складаємо стопкою і охолоджуємо.

Прості секрети випічки смачних млинців для рулету

  • У процесі приготування стежимо, щоб випічка виходила рівномірно тонким.
  • Наливаємо масло по необхідності, але не частіше 1 разу на 2-3 млинця, так як з ним тісто стане надмірно соковитим і при скручуванні може ковзати, а це незручно.
  • Так як ми плануємо використовувати млинці для створення рулету, то обсмажувати їх краще тільки з одного боку – так вони не пересохнуть і залишаться еластичними.

kak-prigotovit-zakusochnye-rulety-iz-blinov-s-nachinkoj3

Тепер, коли у нас на столі запашна стопка свіжої випічки, можна приступати до приготування начинки!

Кількість інгредієнтів у всіх наступних рецептах вказано з розрахунку виходу млинчиків за списком вище.

Для початку розглянемо ситні варіанти, щоб блюдо можна було подавати на стіл і в якості основного, і в якості закусочного.

Млинцевий рулет «Чотири сиру»

Як зрозуміло з назви, для приготування нам знадобляться декілька видів сиру. Не обов’язково чотири, але два – точно! Серед них повинен бути напівтвердий і плавлений м’який.

Дуже добре, якщо є знаменитий дорблю або інший вид з цвіллю – це додасть закусці гострі горіхові нотки. Також можна включити до складу твердий пармезан, але це за бажанням.

Як смачно зробити сирну начинку для рулету з млинців

Готуємо начинку для нашого рулету

  • У глибоку тарілку нарізаємо кубиками 100 г сиру з пліснявою.
  • Потім трьом на крупній тертці 100 г напівтвердого сорти. Якщо є вже натертий пармезан – насипаємо 1 ст. л. з гіркою.
  • На завершення викладаємо 1,5-2 ст. л. м’якого плавленого сиру з добавками (на кшталт шинки або грибів) або простого вершкового. Перемішуємо.

Формуємо млинцевий рулет «Чотири сиру»

  • Отриману масу розподіляємо рівним тонким шаром на кожному млинці, залишаючи по 1,5 см запасу з кожної сторони, і звертаємо в рулети.
  • Коли все буде готово, викладаємо вийшов напівфабрикат на деко з використанням пекарської папери, фольги або просто змащений маслом.

kak-prigotovit-zakusochnye-rulety-iz-blinov-s-nachinkoj2

  • При бажанні, злегка присипаємо дрібно тертим твердим сиром кожен рулетик. Відправляємо в гарячу духовку і залишаємо зарумяніваться при температурі 180 ° С протягом 7-8 хвилин.

Наше завдання полягає в тому, щоб не засушити блюдо, а лише розплавити сирну начинку всередині!

Гарячим рулетів даємо охолонути 5-7 хвилин, а потім ріжемо на потрібну нам кількість частин, в залежності від того, як збираємося подавати.

Секрети приготування рулету «Чотири сиру»

Якщо будемо подавати в якості закуски, то краще нарізати кружальцями завтовшки 2-3 см – так частування спробує кожен. Якщо це буде основне блюдо, то довжина скибочки повинна бути не менше 6-7 см, щоб зберегти його температуру.

Якщо не любите сир з цвіллю або його просто не виявилося під рукою – в начинку можна додати трохи свежевидавленного часнику. На це кількість вистачить 1 маленького зубчики.

Головне – ні в якому разі не рубайте його, а саме видавлюйте через давилку! Так як термічна обробка мінімальна, то смак залишиться різким і може виявитися занадто гострим навіть для цінителів.

Закусочний рулет з печінкою тріски

Блюдо за таким рецептом виходить оригінальним і смачним, а якщо додати до основного складу зварену картоплю, то ще й дуже ситним.

Його цілком можна буде запропонувати на вечерю в якості основного блюда, незважаючи на те, що температура подачі нижче кімнатної.

Складові

  • Печінка тріски, консервована в маслі – 1 банка;
  • Яйця курячі, зварені круто – 2 шт .;
  • Зелень рубана – 2 ст. л .;
  • Відварну картоплю в мундирі (за бажанням) – 2 середніх бульби.

Як своїми руками зробити оригінальний закусочний рулет

  • У глибокій тарілці подрібнюємо виделкою печінку тріски разом з частиною масла.
  • Також виделкою кришимо очищені зварені яйця.
  • Додаємо свіжу, промиту, дрібно посічену зелень. Замість неї можна всипати інші спеції на свій смак.

До тріскової печінки добре підходять білий перець, мускатний горіх, кунжут, сушений селера і хмелі-сунелі.

  • Якщо у нас є завдання нагодувати всю сім’ю, то чистимо від шкірки і дрібно нарізаємо кубиками зварену картоплю.
  • Все перемішуємо до однорідної маси і, при необхідності, додаємо ще трохи олії з банки з рибної печінкою.

kak-prigotovit-zakusochnye-rulety-iz-blinov-s-nachinkoj8

Наносимо начинку шаром середньої товщини (3-4 мм) на млинці і закручуємо. Залежно від того – якого діаметру їх спекли – ми або нарізаємо млинці на частини, або, якщо випічка готувалася на маленькій сковороді (до 20 см в діаметрі), можемо залишити так.

Перед подачею млинцеві рулетики з печінкою тріски краще трохи охолодити, прибравши в холодильник під поліетиленовим «ковпаком» на 20-30 хвилин.

«Жульєн» начинка з грибами для млинцевого рулетика

Рулети з млинців з таким наповненням виходять просто смакота – соковиті, ніжні і незвичайно ароматні. Ну що, пробуємо?

Складові

  • Гриби – 200 г;
  • Філе курячої грудки – 200 г;
  • Сметана 30% – 2-3 ст. л. з верхом;
  • Сир (сорт за бажанням) – 100 г;
  • Сіль – щіпка;
  • Перець чорний або білий мелений – за смаком;
  • Розмарин подрібнений – на кінчику ножа.

Як покроково потрібно готувати соковиту грибну начинку для ситного млинцевого рулету

  1. Беремо будь-які їстівні сирі гриби. Зі сметаною відмінно поєднуються лисички, рижики, класичні печериці або ароматні шиітаке. Промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
  2. Викладаємо на розігріту в глибокій сковороді олію і тут же дрібно ріжемо куряче філе. Відправляємо його до грибів. Смажимо на середньому вогні разом без кришки, безперервно помішуючи.
  3. Через 5-7 хвилин солимо, додаємо улюблені спеції і 2 ст. л сметани. Знову заважаємо, накриваємо кришкою, зменшуємо газ, тушкуємо ще 10 хвилин.
  4. Якщо є сир, то з часом всипаємо його в підготовлюваний жульен. Рівномірно розподіляємо, прибираємо сковороду з вогню і охолоджуємо протягом 20 хвилин.

kak-prigotovit-zakusochnye-rulety-iz-blinov-s-nachinkoj7

Залежно від отриманої консистенції можемо покласти ще ложку сметани – так маса стане більш однорідною, а сама начинка ще смачніше!

Викладаємо готовий жульєн (курка з грибами, сметаною і сиром) на кожен млинець, звертаємо в рулет, залишаючи краю порожніми, і подаємо, нарізавши середніми скибочками по 3-4 см. Для більш красивою сервіровки можемо посипати страву зеленню і покласти на тарілку ложечку білого соусу.

Апетитні і незвичайні млинцеві рулети по-мексиканськи

За смаком ми отримаємо справжнє буріто. Ті, хто любить гостреньке, обов’язково спробуйте, ну а всім іншим, хто не відносить себе до прихильників пекучої їжі, рекомендуємо просто виключити з інгредієнтів пекучий червоний перець!

Інгредієнти для рулету

  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 3 ст. л. червоної консервованої квасолі;
  • 1 ст. л вершкового масла;
  • Свіжий томат або 1 ст. л. томатної пасти;
  • 1 зубчик часнику;
  • Чорний перець, мелені коріандр, паприка, базилік і, за бажанням, червоний перець – за смаком.

Як зробити незвичайну мексиканську закуску

Якщо є час і бажання приготувати начинку за всіма правилами, то нам знадобиться 300 г дрібно нарізаної підмороженої яловичини з прошарками.

Якщо хочеться прискорити процес, тоді беремо таку ж кількість фаршу. Краще, якщо він буде комбінованим, наприклад зі свининою, – це зробить рулети з млинців з начинкою соковитіше.

  • На дуже гарячій сковороді на середньому вогні обсмажуємо без масла фарш до напівготовності.
  • В іншому посуді зарум’янюється одну шинкованную цибулину. Добре, якщо вона буде промаринуватися в оцті хоча б протягом півгодини, тоді незвичайний аромат і пікантність гарантовані.
  • Додаємо готовий овоч до м’яса, продовжуємо тушкувати їх разом на маленькому вогні.
  • У решту порожню сковороду викладаємо 3 ст. л. червоної консервованої квасолі без соку.

Тим, хто не рахує калорії, рекомендуємо додати 1 ст. л вершкового масла, для посилення смаку. Всім іншим можна скористатися рафінованим соняшниковою або оливковою, щоб боби ні пригорали.

  • Через 5 хвилин, коли квасоля буде майже готова, додаємо до неї 1 великий або 2 подрібніше рубаних зубчики часнику. Трохи млоїмо разом і відправляємо до м’яса з цибулею.
  • У фіналі можемо скористатися томатною пастою (1 ст. Л + 4 ст. Л води), томатним соком (5 ст. Л) або, що найкраще, взяти свіжий помідор. Чистимо його від шкірки, ріжемо дрібно або трьом на тертці. Відправляємо до решти інгредієнтів.
  • Насипаємо за смаком чорний перець, додаємо за бажанням червоний, також можемо включити мелені коріандр, паприку і базилік.
  • Тримаємо на маленькому вогнику ще 5-7 хвилин і вимикаємо.

kak-prigotovit-zakusochnye-rulety-iz-blinov-s-nachinkoj5

Фарш виходить досить густим і щільним, тому викладаємо його вертикальною смугою на кожен млинець і закручуємо в кілька разів.

Не варто намагатися розподілити його рівномірно, як в попередніх варіантах, це може тільки порвати ніжне тісто.

Солодкі начинки для рулетів з млинців

На завершення пропонуємо вам порадувати себе і близьких ласим десертом.

  • Змащуємо кожен млинець прямо з печі розтопленим медом, посипаємо зверху подрібненим горіхом (краще волоським) і закручуємо. Даємо охолонути й нарізаємо брусочками по 2 см – виходить справжня пахлава!
  • Збиваємо 200 г жирного сиру з такою ж кількістю згущеного молока, додаємо 1 ст. л. розмороженої журавлини або обліпихи, перемішуємо і змащуємо масою готову випічку.
  • Розминаємо виделкою 2 дуже стиглих і м’яких банана, вичавлюємо до них 1 ст. л. апельсинового соку, дрібно рубаємо 100 г м’якоті консервованих персиків. Все перемішуємо – начинка готова!
  • Розтоплюємо на водяній бані 100 г чорного або білого шоколаду, додаємо 2 ст. л. вершків, добре розмішуємо і всипаємо 70-80 г сушеної вишні (або інших цукатів, які подобаються).

З гірким шоколадом особливо гарний рубаний кумкват або обсмажений лісовий горіх, з молочним – вишня або журавлина, з білим – апельсинові і кокосові кубики.

  • Ні в якому разі не даємо такий начинці охолонути. Змащуємо нею млинці відразу ж по приготуванні, тут же закручуємо їх і залишаємо. Для краси можна нанести трохи розтопленого шоколаду поверх, щоб потім посипати його какао і цукровою пудрою.

kak-prigotovit-zakusochnye-rulety-iz-blinov-s-nachinkoj6

  • Коли десерт охолоне, нарізаємо його на скибочки, кожен – не менше 2 см в довжину.

Як бачите, рулети з млинців з начинкою – це невичерпне джерело кулінарного натхнення! Готуйте з задоволенням, творіть, радійте рідних, друзів і, звичайно ж, себе вкусняшками власного виробництва!