Борщ український з пампушками

Борщ український з пампушками
Ця страва настільки влилося в життя України, що продуктовим набором для його готування вимірюються економічні коливання в країні. Як правильно приготувати найсмачніший, червоний, класичний, справжній борщ український з м’ясом, пампушками та салом розповість наш покроковий кулінарний рецепт. Насправді способів варіння цього супу неймовірно багато, всі вони склалися протягом тривалого часу, і всі вони по-справжньому геніальні.

Своє історичне хід по українським землям бордові щі почали з 10 століття, саме тоді, коли з східній частині басейну Середземного моря завезли в Росію буряк. Раніше на Русі основним рідким стравою вважалися щі зелені, з капусти, з якої слов’яни мали честь познайомитися аж в 6 столітті, завдяки візантійцям.

Існує легенда, що першовідкривачами борщу вважаються козаки, які під час облоги Азовської фортеці, опинившись «на мілині» і зовсім зголоднів, полазили по засіках і сварганили поїсти з усього, що було, а потім що було, то і полюбили.

Саме тому перша рецептура приготування борщу українського була кілька мізерною і складалася лише з кислої капусти, буряка і старого сала. Але блюдо, треба відзначити, вийшло дуже непоганим, і вкоренилося в серцях голодних мужиків, які щось згодом навчили цей науці своїх женушек.

Нині ж методів варіння цього першого блюда досить багато. Не дарма в народі склали прислів’я, що двох однакових борщів, як і господинь, не буває. Дійшло навіть до того, що в різних регіонах України подання про те, як правильно готувати український борщ, розходяться кардинально.

Як приготувати справжній український борщ

Наприклад, в Закарпатті є свій власний картопляно-буряковий суп під назвою «Львівський». У Чернігівській області такий обід куховарять як мінімум сім’ю різними способами. На Житомирщині одним з основних інгредієнтів бордових щей є в’ялений в’юн та гриби, а в Переславлі-Заліському використовують грибні «вушка» у фритюрі або відварені. На Січеславщині і Запоріжжя віддають перевагу смаженим карасиками і ліням. На Полтавщині приготування борщу по-українськи грунтується на курячому бульйоні з галушками.

Готовим дома борщ традиційний український

Як приготувати справжній український борщ

Складові

  • Яловичина на кістці – 0,5 кг + –
  • Вода – 5-6 л + –
  • Буряк – 3 шт. + –
  • Капуста білокачанна – 300 г + –
  • Картопля – 5 бульб + –
  • Морква – 2 штуки + –
  • Корінь петрушки – 2 шт. + –
  • Болгарський перець – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт. + –
  • Часник – 1/2 головки + –
  • Томат паста – 2 ст. л. + –
  • Зелень петрушки і кропу – 1 пучок + –
  • Сметана – 150 г + –
  • Сало солоне – 50 г + –
  • Оцет столовий – 3-4 ст. л. + –
  • Цукор – 3-4 ст. л. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Лавровий лист – 2-3 листочка + –
  • Чорний перець мелений – 1/2 ч. Л. + –
  • Перець запашний горошком – 2 шт. + –

Приготування

Зазвичай при згадці про це ароматному, насиченому супі ми представляємо густий, щоб ложка стояла, справжній, український національний борщ, як варити який ми тут викладемо з усіма тонкощами і подробицями. Рецепт рясніє різними продуктами, як для ріденького, так і для пампушок, галушок, куди вже без них. У кулінарії приготування практично всіх супів, і український борщ не виняток, починається з варіння бульйону. Ми, природно, теж почнемо з м’яса і води, але разом з ними закинемо варитися і очищену буряк.

Готуємо інгредієнти для українського борщу

  1. Отже, м’ясо сполоснули, в каструлю поклали, водою залили і закинули бордові коренеплоди.Уклали в каструлю м'ясо

    Ставимо все це на вогонь і варимо, періодично знімаючи піну, до м’якості яловичини. І не забудьте приблизно в середині варіння посолити бульйон, щоб наше філе не вийшло прісним.

  2. Поки бульйон вирує, ми беремося за чистку і нарізку всіх овочів. Нам потрібно картоплю перетворити в невеликі бруски, морквину і коріння петрушки натерти на тертці великої, болгарку та капусту шаткуємо соломкою, цибулю подрібнюємо дрібним кубиком.Шаткуємо капусту і перець
  3. Тепер потрібно перевірити, зварився чи буряк в бульйоні. Якщо він легко проколюється ножем, то його можна виймати з води і натерти на середній тертці.
  4. Підійшов час пасерування овочів, для чого ми в розпечене в сковороді олію викладаємо цибулю і моркву, обсмажуємо, додаємо до них корінь петрушки, буряк, томат, трохи цукру і злегка скроплюємо оцтом столовим, щоб колір буряка не втік від термообробки.пассеровка овочів
  5. Ось і зварився наш бульйон. Тепер нам потрібно процідити його, закинути до нього м’ясо, зрізане з кісток, картоплю і поставити на вогонь. Як тільки рідина закипить, всипаємо в неї капустяну і болгарську соломку.
  6. Через 15-20 хвилин заправляємо суп пасеруванням, подсаливаем за смаком, умащали спеціями і лавром і варимо до повної готовності, хвилин 5-7.
  7. Остаточним акордом буде пропущений через прес часник, нарізану дрібно зелень і невеликі скибочки сала, які закидаємо в каструлю після виключення. Накриваємо наш шедевр кришкою і даємо настоятися хвилин 20-30.

Закидаємо в каструлю зелень

Даний спосіб приготування справжнього українського червоного борщу підійде, як до рецептом з галушками, так і з пампушками, адже саме в цих борошняних виробах криється те, що виділяє цей національний суп серед тисячі інших варіантів його приготування.

Борщ в мультиварці

Якщо у вас вдома є таке диво, як мультиварка, то за допомогою цієї техніки ви зможете також приготувати відмінний буряково-капустяний суп.

Рецепт, як готувати український борщ в мультиварці небагато чим відрізняється від стандартного підходу до цієї кулінарної операції, проте варто зауважити, що замість м’ясної кісточки краще взяти теляче філе, щоб швидше готувалося, а всі інші інгредієнти, заявлені вище, можна сміливо поділити вдвічі.

Готуємо український борщ в мультиварці

  1. Першим етапом ми робимо зажарку, тому налив в чашу соняшникову олію, закидаємо в неї подрібнену цибулю і ставимо режим «випічка». Коли «слізливий» овоч подернітся коричневою скоринкою ми додаємо до нього … ні не морквину, а нарізане невеликими кубиками м’ясо, і смажимо його там хвилин 10.
  2. Після цього вже йде черга натертого оранжевого коренеплоду, петрушки кореня, перетертої на дрібній тертці буряка, томату, оцту, цукру і трохи води. Так, і не забудьте переставити режим на «гасіння». Таким чином обробляємо овочі хвилин 10.
  3. Через відведений час заливаємо воду, закидаємо картоплю, капусту, болгарку, спеції і прянощі, солимо, перчимо і, закривши кришку, виставляємо таймер на 40 хвилин.
  4. За цей час дрібно рубаємо зеленушку, пропускаємо через прес часник, нарізаємо невеликі скибочки сала, а коли мультиварка видасть сигнал, що сповіщає про готовність обіду, відкрийте кришку і засипте в борщ всі підготовлені інгредієнти. Дайте настоятися борщу хвилин 15-20.

Український борщ - рецепт приготування

Галушки

Для приготування галушок не потрібно володіти статусом шеф-кухаря, оскільки робляться вони дуже і дуже просто і швидко, зате супчик з ними стає ну, просто, незабутнім.

Отже, для замішування тіста нам знадобляться:

  • 650 г борошна, в яку вливаємо ½ ст. води,
  • 80 г розтопленого вершкового масла
  • 2 яйця.

Рецепт українського борщу з галушками

Вимішуємо пружне тісто, розгортаємо в тонкий пласт і нарізаємо невеликими квадратиками, ромбиками, зірочками, в загальному, будь-якої форми, після чого відварюємо їх хвилин 5 в підсоленій воді. Коли шматочки тіста зваряться, їх слід винести в друшляк, щоб рідина скла з них, а потім обсмажуємо на сковороді в рослинному маслі до зарум’янювання. Можна вважати галушки готовими.

пампушки

Тепер візьмемося за пампушечки. Взагалі тісто для цих ніжних булочок краще поставити перед приготуванням борщу, щоб воно встигло піднятися.

пампушки

  • Борошно – 1 ½ ст .;
  • Вода – ½ ст .;
  • Цукор – 1 ст.л. (Без гірки);
  • Дріжджі сухі – 10 г;
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л .;
  • Сіль – 1 ч.л .;

часникова заправка

  • Часник – ½ головки;
  • Соняшникова олія – ​​1-2 ст.л .;
  • сіль
  • Вода (квас) – 1/3 ст .;

Приготування

  1. Спочатку нам слід змушують опару з дріжджів, цукрового піску, солі, 1 ст.л. борошна і 1 ст. теплої води.
  2. Коли наша закваска набрякне, починаємо вимішувати тісто, але спочатку додаємо лише ½ від усього обсягу борошна. Потім залишаємо масу настоятися деякий час, підійти, так би мовити, а потім додаємо залишки борошна і рослинне масло. Вимішуємо булочне тісто і залишаємо підніматися в теплі.
  3. Через годину можна ліпити кульки, вагою не більше 25-30 м Викладаємо їх у глибоке деко або форму для запікання, залишаємо на 20-30 хвилин (їх в цей час слід накрити тканиною, а якщо у посуду краю глибокі, то кришкою, або дощечкою обробній, щоб булочки НЕ обвітрилися і не обсохнули).
  4. Коли пишечки опухнуть і збільшаться, їх можна відправляти в духовку випікатися при 180оС на 20 хвилин.

Борщ український з пампушками

часникова заправка

Поки пампушки печуться, ми готуємо просочення для них з перетертого з сіллю часнику, олії і води, а якщо є вдома квас, то і того краще, додаємо його замість Н2О. Коли випічка буде готова, їх прямо з печі, потрібно обробити заправкою.

Готуємо просочення для пампушок з часнику

Ось і закінчилися всі наші приготування. Тепер-то ви вже точно знаєте, як зварити справжній смачний український борщ і зробити до нього найсмачніше ароматні булочки.

Подавати цю смакоту потрібно так. У тарілку наливаємо суп, викладаємо скибочку м’яса і сала, зверху додаємо галушки, сметану і посипаємо зеленню. На окремій тарілочці подаємо пампушки і в невеликій піалі – підливу. Запах, просто непередаваний, а вид і того краше.

Цей обід досить ситний, адже в 100 г борщу полягає в середньому 60-70 ккал. В принципі не можна сказати, що борщ український має високу калорійність, проте не варто забувати про такі ваблять пампушках, яких можна з’їсти цілий вагон і все одно не наситишся, ось такі вони смачні і підступні для жіночої фігури.