Ватрушки з варенням з агрусу

Випічка була і буде улюбленим ласощами багатьох, незалежно від того, скільки їм років, адже пишні вироби з тіста з солодкою начинкою не можуть нікого залишити байдужими.

Цей смак знаком нам з дитинства, а дитячі спогади, як відомо, – найприємніші, сьогодні я пропоную вам спекти ватрушки з варенням з агрусу – повірте, це дуже смачно. Багато господинь звикли піч ці ласощі з іншими начинками, більш солодкими, але саме природна кислинка даних ягід здатна зробити випічку воістину оригінальною.

Випікання пишних ватрушок з варенням з агрусу

Інша випічка Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Ватрушки з варенням з агрусу
Ватрушки з варенням з агрусу

Складові

  • Дріжджове тісто – 0,5 кг + –
  • Варення з агрусу – 10-12 ст.л. + –
  • Рослинна олія – ​​1 ст.л. + –
  • Масло вершкове – 10 г + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Так як дріжджове тісто ми вже приготували чи, полегшивши своє завдання, купили його, то тепер залишається тільки змастити деко олією.

Якщо у вас деко з антипригарним покриттям, то його нічим змащувати не потрібно. Також, як варіант, можна накрити пергаментним папером.


  • З тіста скачуємо шість однакових за розміром кульок.


  • Розміщуємо кульки на деко і ставимо його на сонці на 1 годину, щоб тісто піднялося. Коли це станеться – в кожній кульці робимо невелику «виїмку» для начинки.


  • Кладемо варення з агрусу в кожну «западину».


  • Попередньо розігріваємо духовку і поміщаємо туди деко з майбутніми ватрушками. Випікаємо їх при температурі 180-200 градусів не більше півгодини.


  • Готові гарячі ватрушки змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
    Все – ватрушки готові!

    * В якості начинки можна використовувати будь-яке варення, не тільки з агрусу – на ваш розсуд.

    Смачного!