Випічка була і буде улюбленим ласощами багатьох, незалежно від того, скільки їм років, адже пишні вироби з тіста з солодкою начинкою не можуть нікого залишити байдужими.
Цей смак знаком нам з дитинства, а дитячі спогади, як відомо, – найприємніші, сьогодні я пропоную вам спекти ватрушки з варенням з агрусу – повірте, це дуже смачно. Багато господинь звикли піч ці ласощі з іншими начинками, більш солодкими, але саме природна кислинка даних ягід здатна зробити випічку воістину оригінальною.
Випікання пишних ватрушок з варенням з агрусу
Інша випічка Секрети випічки
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Дріжджове тісто – 0,5 кг + –
- Варення з агрусу – 10-12 ст.л. + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
- Масло вершкове – 10 г + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Так як дріжджове тісто ми вже приготували чи, полегшивши своє завдання, купили його, то тепер залишається тільки змастити деко олією.
Якщо у вас деко з антипригарним покриттям, то його нічим змащувати не потрібно. Також, як варіант, можна накрити пергаментним папером.

З тіста скачуємо шість однакових за розміром кульок.

Розміщуємо кульки на деко і ставимо його на сонці на 1 годину, щоб тісто піднялося. Коли це станеться – в кожній кульці робимо невелику «виїмку» для начинки.

Кладемо варення з агрусу в кожну «западину».

Попередньо розігріваємо духовку і поміщаємо туди деко з майбутніми ватрушками. Випікаємо їх при температурі 180-200 градусів не більше півгодини.

Готові гарячі ватрушки змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.
Все – ватрушки готові!
* В якості начинки можна використовувати будь-яке варення, не тільки з агрусу – на ваш розсуд.
Смачного!