Як виявилося, більшість власниць стрункої фігури жити не можуть без рідкої, гарячої їжі, що підтверджують і європейські дієтологи. Серед великої кількості перших страв особливу увагу заслуговує рецепт, як приготувати суп з консерви тунця через його низьку калорійність і неймовірною користі. Оригінальність рецептури і широту географії такого обіднього меню дозволяють урізноманітнити ваш раціон підкреслено народною кухнею.
Ефект дієти від поїдання таких морських супчиків, крім невисокої енергетичної цінності, досягається ще й за рахунок того, що на засвоєння рідкого харчування організм витрачає багатьом більше «палива», ніж поставляється все з тим же бульйоном з морепродуктами і овочами.
Крім того, вони містять неймовірну кількість корисних речовин, завдяки тому, що ця риба здатна зберігати більшу частину найважливіших хімічних елементів навіть після термічної обробки. Але найголовніше – це швидкість виконання, адже на приготування такого ситного обіду йде не більше півгодини.
Все це, звичайно, похвально, однак багатьох може збентежити той факт, що далеко на одних консервах не виїдеш, і перспектива лопати один і той же супешнік день у день, прямо скажемо, не дуже. Поспішаємо вас заспокоїти, пані та панове, рецептів приготування рибного супу з консервів стільки, що й уявити важко.
Вони неймовірно цікаві, інтригуючі, з простим і екзотичним набором продуктів, на будь-який колір, смак і кулінарні пристрасті. А сьогодні ми прогуляємося в Азію, і під кінець заглянемо в Скандинавію, вже в цих-то краях знають толк в готуванні риби.
Японський суп «Сливочно-тунцевим хандаші»
Японія – це країна гармонії і мистецтва, що відбивається і на їх їжі. Страви країни висхідного сонця досить прості, але не позбавлені шарму і неймовірно смачні, а в подачі кухаря викладають весь свій творчий потенціал, створюючи на тарілці справжні мистецтва. Основа харчування у них – це рис, овочі і дари моря, зокрема креветки і тунець.
* Цікаве від кухарчука
Хандаші – це гранульована бульйонна основа для різних супів, переважно рибних. Розводити його слід в пропорції 1 ч.л. на склянку води. Хандаші можна придбати в крамницях японських продуктів під назвою «Дашіномото».
Складові
- Вода – 500 мл;
- Хандаші – 500 мл;
- Соус соєвий – 0,5 ч.л .;
- Вершки 30% – 100 мл;
- Консерви тунця – 1 банка;
- Вакаме водорості – 6 г;
- Кунжут – 1 ч.л .;
- кацуобусі;
Приготування
- У сотейник влити воду, бульйон хандаші, соєвий соус і поставити на вогонь.
- Тунця витягти з банки, відокремити кісточки, великими скибочками покласти в каструлю і залити в неї вершки. Коли суп закипить його можна вважати готовим.
- Тепер займемося декором. У кожну тарілку викладаємо водорості вакаме, шматок риби і бульйон, посипаємо зверху кунжутним насінням і кацуобусі.
* Цікаве від кухарчука
Кацуобусі – це висушене м’ясо тунця, що минув етап копчення і подрібнений в найтонші пластинки-стружки, що нагадують лушпиння цибулі. Використовуються вони для приготування перших страв, гарнірів і для декору.
Фінський суп «Вершкові рибки»
Фінську кухню різноманітної не назвеш, і саме тому вона не особливо поширена по світу. Ця північна країна ніколи не була багатою на продукти, хоча зараз фіни є основними виробниками молочної продукції та риби, якої-то в цій країні в достатку.
Спираючись на ці основи, ми приготуємо вершково-картопляний з суп рибними консервами.
Складові
- Консерви тунця -1 банку;
- Консерви сьомги – 1 банка;
- Картопля – 3 шт .;
- Морква – 1 шт .;
- Вершки 30% – 300 мл;
- Лук-ріпка -1 шт .;
- Масло вершкове -20 г;
- Цвітна капуста – 1 шт .;
- сіль;
- перець;
- естрагон;
* Цікаве від кухарчука
Естрагон або Тархун – це пряна трава споріднена полину, її активно використовують для консервації, м’ясних і рибних страв. Вона володіє ненав’язливим пряним ароматом і гострим, пікантним смаком.
Приготування
- Першим етапом в нашій готуванні буде пассеровка овочів, для чого ми дрібно шаткуємо очищений цибулька і нарізаємо соломкою моркву. У глибокий сотейник викладаємо вершкове масло і обсмажуємо на ньому цибулю, потім додаємо моркву.
- Тепер візьмемося за капусту. Розбираємо на суцвіття і закидаємо в сотейник. Через хвилин 10 вона стане м’якою, тому ми може підсолити овочі, додати естрагон дрібно нарізану, трохи перцю чорного меленого і 1 ст. води. Накриваємо кришкою і тушкуємо.
- А поки займемося картоплею і рибою. Коренеплоди чистимо, подрібнюємо на кубики і закидаємо в загальну масу пасерують овочів. Рибку ж витягаємо з банок, прибираємо кісточки, ріжемо кожну скибочку навпіл і акуратно викладаємо в загальну каструлю, заливаємо все вершками і ретельно, але акуратно перемішуємо. Вогонь зменшуємо до мінімуму і залишаємо нудитися 15 хвилин.
- Супчик виходить густим, дуже ароматним і смачним, Подавати його потрібно злегка остигнув, а прикрашати 3 листочками естрагону і меленою паприкою.
Тайський суп «Афродизиак»
Складові
- Курячий (рибний) бульйон – 1,25 л або 5 ч. Л. хондаші на 1,25 л води + –
- Цедра лайма – 1/2 плоду + –
- Корінь імбиру (подрібнений на дрібні шматочки) – 1 ст. л. + –
- Цибуля зелена – 6 стрілок + –
- Пюре чилі – 1/4 ст. л. + –
- Креветки очищені – 200 г + –
- Тунець консервований – 1 банка + –
- Коріандр мелений – 1/4 ч. Л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
Тайці часто по відношенню до своєї кухні використовують фразу: «Чилі – є Таїланд, а Таїланд – є чилі». Перчик чилі тут люблять навіть більше ніж гарячі мексиканські мачо. Додають цей гострий овоч тут повсюдно. Також велику увагу в готуванні приділяється лайма, який створює якесь ніжне, пікантне хмарка смаку. І куди ж без коріандру, він тут частий гість в стравах, як у вигляді зелені, так і в насінні. Ось і ми, використовуючи всі ці атрибути, сьогодні приготуємо смачний суп з рибних консервів.
- Бульйон заливаємо в каструльку, присмачуємо його цедрою, імбиром і чилі. Ставимо на вогонь і даємо закипіти, після чого вогонь зменшуємо і Томім 15 хвилин під кришкою.
- Після цього бульйон слід процідити, повернути в каструльку і знову дати закипіти.
- Тепер закидаємо в нього креветки, подсаливаем, також кладемо дрібно нарізану зелену цибулю і філе консервованого тунця без кісточок. Варимо все хвилини 3-4, до готовності малюсков.
- Під кінець додаємо коріандр.
Для оздоблення нам знадобляться болгарські перці різних кольорів, які нарізавши тонкою соломкою, додаємо в кожну порцію супчика з консерви, створюючи яскраве пишність і найтонший перцевий аромат.
Як бачите, створювати кулінарні шедеври народів світу не так вже й складно, оскільки рецептура їх багатьом простіше наших похлебок. Просто потрібно знати основні пристрасті в їжі тієї чи іншої нації, застосовуючи які в готуванні супу з консерви тунця, ви зможете дивувати домашніх чимось новим.