Суп картопляний з грибами

Суп картопляний з грибами
Є в арсеналі кожного домашнього кулінара кілька простих, але смачних страв, які легко і швидко готуються. Поповніть свій арсенал рецептом картопляного супу з грибами – гарячого страви з вишуканим французьким ароматом і народними продуктами. Наявність в нашому раціоні гарячих рідких страв є обов’язковою умовою здорового харчування, а тому наш рецепт тільки збагатить ваше меню.

Що може бути простіше картопляного супчика? Базовий рецепт знайомий всім: вода, картопля і поджарочка! У кожного кулінара є власні секрети перетворення простого страви в шедевр сімейного масштабу. Один із секретів – додавання в рецептуру грибів! Аромат і смак такого блюда гідні трапези найвибагливішого гурмана!

секрети приготування

  • Для супу підійдуть будь-які гриби, але особливо гарні білі і печериці.
  • Морквину в суп краще класти цілком або великими шматочками, щоб потім їх просто вийняти з каструлі. Морква додасть страві аромат і присмак, але не зіпсує зовнішній вигляд.
  • Найбільш смачний супчик вийде на м’ясному бульйоні, особливо на курячому або яловичому. Прекрасний результат ви отримаєте, якщо зваріть бульйон на копчених реберцях.
  • Твердий сир додасть смаку пікантності. Це улюблений прийом французьких кухарів!
  • Гриби і картоплю – ідеальні компоненти для пюрірованія. Тому дуже часто вже готові супові компоненти збивають блендером в суп-пюре.
  • Багато хто віддає перевагу класти в суп картопляний з грибами відповідну крупу або пасту. Пропонуємо вам подумати, перш ніж псувати блюдо невластивими класиці інгредієнтами.
  • Для додання супчику красивого золотистого кольору рекомендуємо перед закладкою грибів підсмажити їх у вершковому маслі.

Вегетаріанський грибний суп «Натхнення»

Суп картопляний з грибами

Складові

  • Вода очищена – 2,5 л + –
  • Гриби – 300-400 г + –
  • Картопля – 3-4 бульби невеликого розміру + –
  • Морква – 1 коренеплід + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст. л. + –
  • Сіль – до 1 ч. Л. (За смаком) + –
  • Перець-горошок запашний – 5-6 шт. + –
  • Петрушка (або будь-яка зелень за смаком) – невелика пучок + –

Приготування

  1. Ставимо каструлю з очищеною водою на плиту для закипання.
  2. Картопля моєму, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, опускаємо в киплячу в каструлі воду.
  3. Морквину теж чистимо, розрізаємо вздовж на чотири частини і додаємо до картоплі.
  4. Якщо використовуються сушені лісові красені, то промиваємо їх і замочуємо на пару годин (для грибників це не новина, чи не так?), А далі відварюємо разом з картоплею та морквою.
  5. Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і підсмажуємо в розпеченому рослинному маслечко до ніжної золотистого.
  6. Поки цибуля присмажується, готуємо грибочки, якщо вони свіжі. Чистимо їх, зрізаємо зіпсовані місця, нарізаємо пластинами.
  7. За зарум’янювання лука закладаємо їх в сковорідку і разом підсмажуємо до готовності грибів. Додаємо в каструлю з картоплею і овочами.
  8. Солимо весь вміст каструльки, додаємо запашний перець. Варимо хвилин п’ять і вимикаємо.
  9. Подаємо в порційних тарілочках, посипаючи і вміст зеленню. Смачно так само зі сметаною чи вершками.

Ми не дарма назвали наш картопляний суп з грибами «Натхнення». Вивчивши наші секрети смачного грибного супчика, ви неодмінно надихніться нашими знахідками і збагатите свій шедевр новим післясмаком. Смачного!

Грибний картопляний суп в мультиварці

Ми не будемо розписувати інгредієнти, а лише уточнимо технологію приготування в цьому дуже зручному для домашніх кулінарів кухонному гаджет.

Готуємо суп з грибами і катофелем в мультиварці

Технологія має на увазі, що починати підготовку ми будемо з піджарки цибулі і грибочків в режимі «випічки» хвилин 15-20. Далі заливаємо в чашу киплячу воду і додаємо картоплю і моркву, спеції і сіль. Включаємо режим гасіння або будь-який інший відповідний (в залежності від моделі приладу) і через 35-40 хвилин суп картопляний з грибами готовий! Подаємо із зеленню і сметаною.

Смачного!