Є в арсеналі кожного домашнього кулінара кілька простих, але смачних страв, які легко і швидко готуються. Поповніть свій арсенал рецептом картопляного супу з грибами – гарячого страви з вишуканим французьким ароматом і народними продуктами. Наявність в нашому раціоні гарячих рідких страв є обов’язковою умовою здорового харчування, а тому наш рецепт тільки збагатить ваше меню.
Що може бути простіше картопляного супчика? Базовий рецепт знайомий всім: вода, картопля і поджарочка! У кожного кулінара є власні секрети перетворення простого страви в шедевр сімейного масштабу. Один із секретів – додавання в рецептуру грибів! Аромат і смак такого блюда гідні трапези найвибагливішого гурмана!
секрети приготування
- Для супу підійдуть будь-які гриби, але особливо гарні білі і печериці.
- Морквину в суп краще класти цілком або великими шматочками, щоб потім їх просто вийняти з каструлі. Морква додасть страві аромат і присмак, але не зіпсує зовнішній вигляд.
- Найбільш смачний супчик вийде на м’ясному бульйоні, особливо на курячому або яловичому. Прекрасний результат ви отримаєте, якщо зваріть бульйон на копчених реберцях.
- Твердий сир додасть смаку пікантності. Це улюблений прийом французьких кухарів!
- Гриби і картоплю – ідеальні компоненти для пюрірованія. Тому дуже часто вже готові супові компоненти збивають блендером в суп-пюре.
- Багато хто віддає перевагу класти в суп картопляний з грибами відповідну крупу або пасту. Пропонуємо вам подумати, перш ніж псувати блюдо невластивими класиці інгредієнтами.
- Для додання супчику красивого золотистого кольору рекомендуємо перед закладкою грибів підсмажити їх у вершковому маслі.
Вегетаріанський грибний суп «Натхнення»
Складові
- Вода очищена – 2,5 л + –
- Гриби – 300-400 г + –
- Картопля – 3-4 бульби невеликого розміру + –
- Морква – 1 коренеплід + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 2-3 ст. л. + –
- Сіль – до 1 ч. Л. (За смаком) + –
- Перець-горошок запашний – 5-6 шт. + –
- Петрушка (або будь-яка зелень за смаком) – невелика пучок + –
Приготування
- Ставимо каструлю з очищеною водою на плиту для закипання.
- Картопля моєму, чистимо і нарізаємо невеликими кубиками, опускаємо в киплячу в каструлі воду.
- Морквину теж чистимо, розрізаємо вздовж на чотири частини і додаємо до картоплі.
- Якщо використовуються сушені лісові красені, то промиваємо їх і замочуємо на пару годин (для грибників це не новина, чи не так?), А далі відварюємо разом з картоплею та морквою.
- Цибулю чистимо, подрібнюємо кубиками і підсмажуємо в розпеченому рослинному маслечко до ніжної золотистого.
- Поки цибуля присмажується, готуємо грибочки, якщо вони свіжі. Чистимо їх, зрізаємо зіпсовані місця, нарізаємо пластинами.
- За зарум’янювання лука закладаємо їх в сковорідку і разом підсмажуємо до готовності грибів. Додаємо в каструлю з картоплею і овочами.
- Солимо весь вміст каструльки, додаємо запашний перець. Варимо хвилин п’ять і вимикаємо.
- Подаємо в порційних тарілочках, посипаючи і вміст зеленню. Смачно так само зі сметаною чи вершками.
Ми не дарма назвали наш картопляний суп з грибами «Натхнення». Вивчивши наші секрети смачного грибного супчика, ви неодмінно надихніться нашими знахідками і збагатите свій шедевр новим післясмаком. Смачного!
Грибний картопляний суп в мультиварці
Ми не будемо розписувати інгредієнти, а лише уточнимо технологію приготування в цьому дуже зручному для домашніх кулінарів кухонному гаджет.
Технологія має на увазі, що починати підготовку ми будемо з піджарки цибулі і грибочків в режимі «випічки» хвилин 15-20. Далі заливаємо в чашу киплячу воду і додаємо картоплю і моркву, спеції і сіль. Включаємо режим гасіння або будь-який інший відповідний (в залежності від моделі приладу) і через 35-40 хвилин суп картопляний з грибами готовий! Подаємо із зеленню і сметаною.
Смачного!