Яких зусиль коштує мамам нагодувати невгамовних бешкетників, які так і норовлять втекти з-за столу, побачивши тарілки з першою стравою. Але навіщо ж напихати дітей насильно ріденьким, якщо можна приготувати щось незвичайне, смачне і головне корисне, наприклад, суп з сьомги з фрикадельками. Риба, овочі і злаки – все найцінніше від природи входить до складу цього обіду, а замаскований морепродукт дітки з’їдять з превеликим задоволенням.
Те, що рибні страви корисні, знають всі, і діти і дорослі. Цю просту істину радянським хлоп’ятам вселяли з ясел щодня, проводячи болісні сеанси прийому риб’ячого жиру.
Сьогодні, звичайно, таке явище втратило свою актуальність, проте вводити в раціон підростаючого покоління «чешуістих і хвостатих» потрібно обов’язково. Чим, власне, і намагаються промишляти матусі, вдаючись до різних хитрощів, декоруючи порції під барвисті малюнки.
Ми ж сьогодні відкриємо для відчайдушних матерів секрет успішного рибного обіду для дитини, який буде полягати не в «камуфляжі», а в смаку з урахуванням переваги дітей.
Щоб зачарувати дитину своєї куховарство, потрібно попорпатися в пам’яті і пригадати, що ж люблять діти. Як це не дивно, але основна частина малюків мають особливу прихильність до м’ясних кульок, будь то «їжачки», тефтелі або фрикадельки. Цим-то ми і скористаємося, приготувавши суп з сьомги для дитини з такими виробами з фаршу.
Суп із сьомги з фрикадельками по-американськи
Складові
- Вода або рибний бульйон – 2 л + –
- Філе сьомги – 400 г + –
- Лук-ріпка – 1 головка + –
- Морква – 1 коренеплід + –
- Картопля – 2 бульби + –
- Яйце куряче – 1 шт. + –
- Часник – 1 зубчик + –
- Сухарі панірувальні – 3 ст. л. + –
- Петрушка зелень – 1/2 пучка + –
- Кріп зелень – 1/2 пучка + –
- Шпинат листя – 100 г + –
- Дрібні фігурні макарони – 150 г + –
Приготування
Даний рецепт багатий на вміст овочів, білків і корисних вуглеводів, які так важливі зростаючому чаду, враховуючи його активність. В Америці таку юшку частенько готують в дитячих установах, і потрібно відзначити, дітвора дуже поважає такий пункт в меню.
- Нашу кулінарну затію ми почнемо з бази, тобто з рідини. Для цього супу згодиться будь-який рибний відвар, але якщо зайвої рибки на вариво немає, то і вода згодиться, адже від фрикадельок у готового блюда все одно буде відмінний смак. Отже, ставимо нагріватися воду.
- В очікуванні закипання ми повинні швиденько почистити всі овочі, а потім нарізати. Картоплю подрібнюємо кубиками, моркву тремо на тертці, а від цибулини відрізаємо ¼ частина і дрібно шаткуємо кубиками.
- Коли рідина почне вирувати, нарізані коренеплоди і четвертинку подрібненого лука викладаємо в каструлю і варимо хвилин 15.
- Поки овочі варяться нам потрібно встигнути приготувати фарш для кульок. Для чого перекручуємо в м’ясорубці філе сьомги з цибулею, часником і всієї зеленню. Після цього в масу додаємо яйце, сіль, перець і сухарі. Фарш гарненько вимішуємо і катаємо з нього невеликі кульки.
Супчик виходить легкий, красивий і дуже смачний.
Взагалі при готуванні такого обіду можна грати з рецептом, додаючи і прибираючи якісь продукти. Наприклад, можна не додавати шпинат, адже наші дітки все ж не американці і такі зеленушки не особливо вітають, зате можна внести свою лепту зеленому горошку або кукурудзи.
Макарони можна замінити на злаки – рис, перловку, манку або пшоно. Крім того, якщо у вас серед кухонного начиння є дрібні формочки для вирізання печива або овочевих прикрас, то можна їх прилаштувати до готування і, наприклад, картоплю нарізати зірочками, а морквину – квіточками. Дітки люблять все незвичайне.
Варіант супу на скандинавський лад
Даний рецепт також можна легко переграти на скандинавський лад. Наприклад, запропонуйте дітлахам пограти в вікінгів і розкажіть, що ці воїни-велетні дуже люблять суп з сьомги з фрикадельками з вершками, який вам потрібно спільними зусиллями приготувати.
У складі у нас будуть незначні зміни у вигляді вершків або плавленого сиру- 5-6 ст.л., свіжих печериць – 200 г замість шпинату; і пшеничного борошна – 2 ст.л. замість макаронів. Всі інші інгредієнти залишаються в зазначених кількостях.
- Процес готування небагато чим відрізняється від попереднього методу. Воду з нарізаною кубиками картоплею ставимо на вогонь.
- Морква трьом на тертці, цибулю ¼ подрібнюємо кубиками, гриби нарізаємо пластинками. Після цього всі продукти відправляємо на сковороду і обсмажуємо на вершковому або топленому маслі з борошном і незначним додаванням солі.
- Коли картопля стане м’яким, ми повинні викласти зажарку в бульйон, а потім відправляємо в плавання і фрикадельки.
- Через 7 хвилин додаємо в суп вершки або сир, кип’ятимо хвилини 2 і вимикаємо.
Ох, і славний же аромат виходить від нашого «еліксиру», що дарує силу і здоров’я. Вже таку куховарство дітлахи оцінять на всі сто відсотків. Суп із сьомги з фрикадельками – це справжній скарб для матусь: гра з гулянки для справжніх скандинавських лицарів, ось він запорука успішного обіду.