Пропонуємо сьогодні вам дізнатися перевірені рецепти дуже смачного сніданку, вечері або перекусу на швидку руку. Сосиска в лаваші робиться надзвичайно просто, тим більше, що готувати її можна, де завгодно – в духовці, мікрохвильовій печі або смажити на Скородом. Приготоване будь-яким способом, це нехитре блюдо виявиться гідним нашої уваги, адже аромат копченостей і хрустка скоринка нікого не залишать байдужим!
Представляємо вам підбірку найкращих рецептів з фото з приготування цього перекусу і кілька порад.
Як загорнути сосиску в лаваш
Незалежно від того, який лаваш ми використовуємо – круглий коржик або лист тонкого вірменського, варто пам’ятати про декілька правилах.
Блюдо з начинкою
Якщо крім сосиски ми плануємо доповнити наш рулет іншими інгредієнтами – соусами, овочами, сирними скибочками, потрібно загортати сосиску так, щоб лаваш повністю закривав її.
Спочатку справа і зліва підвертаємо краю, а потім закручуємо сосиску в лаваш трубочкою.
Згорнуту таким чином, ми можемо її обсмажувати на сковороді, запікати в духовці або готувати в мікрохвильовці – весь сік залишиться всередині.
Блюдо без начинки
Якщо крім сосиски нічого більше ми класти всередину не плануємо, то і загортати можна її не так щільно. Досить обернути смужками лаваша, змоченими в яйці або яєчної суміші.
Тепер, коли загортати сосиску ми вже навчилися, саме час дізнатися, як зробити апетитну закуску. Приготуємо спочатку блюдо на сковороді, що порадує всіх любителів хрусткої скоринки!
Сосиски в лаваші смажені
Складові
- Лаваш (прямокутний великий аркуш) – 1 шт. + –
- Сосиски – 4 шт. + –
- Твердий сир – 4 скибочки + –
- Томатна паста (або кетчуп) – 1 ст.л. + –
- Сметана (або майонез) – 1 ст.л. + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
- Мускатний горіх – за смаком + –
- Рослинна олія для смаження – для смаження + –
Приготування
- Спочатку зробимо соус: змішуємо в рівних пропорціях томатну пасту зі сметаною. Перчимо, при бажанні злегка подсаливаем і перемішуємо масу до однорідності.
- Лаваш розстеляємо і ділимо на 4 частини по числу сосисок.
- Змащуємо ¼ тонким шаром соусу, на середину викладаємо шматочок сиру, а зверху сосиску. Все акуратно загортаємо.
- Проробляємо цю операцію з усіма сосисками.
- На сковороді розігріваємо олію і викладаємо на нього вийшли конвертики. Смажимо їх з одного боку 4-5 хвилин до появи рум’яної скоринки і з іншого.
Готові сосиски в лаваші подаємо прямо з печі з овочами, посипавши зеленню.
Ну, а тим, хто хоче поласувати ще більш хрустким перекусом, рекомендуємо приготувати страву в такий спосіб.
Сосиски в лаваші і яйці: рецепт в сковорідці
Великий лист лаваша розстеляємо на столі і нарізаємо на довгі смуги.
Готуємо заливку:
Змішуємо 1 яйце з 3 ст.л. молока або кефіру. У першому випадку смак вийде більш м’яким, у другому – з легкою приємною кислинкою.
- Підсолюємо яєчну суміш, перчимо і опускаємо в неї лавашние смуги.
- На вогонь ставимо сковороду і розігріваємо олію. Поки воно гріється, обмотуємо по черзі всі сосиски – 4-6 шт. смугами лаваша, вимоченими в яйці.
- Викладаємо їх на гарячу сковороду і обсмажуємо з обох боків до рум’яної скоринки.
Все готово!
Подаємо апетитне блюдо з овочами або саме по собі.
Ну а всім, хто любить НЕ смажену їжу, а запечену в духовці, за смаком доведеться блюдо з нашого наступного рецепта.
Сосиски в лаваші пікантні
Нам знадобиться
- 4 сосиски;
- 4 частини одного великого лаваша;
- Солоний огруец – 1 шт .;
- Твердий сир – 50-70 г;
- Зелена цибуля – 1/6 пучка;
- Насіння кунжуту – для присипки.
Приготування сосиски в лаваші
- Розстеляємо листи і змащуємо їх гірчицею.
- Потім викладаємо сосиску, а поруч з нею 2 четвертинки розрізаного вздовж солоного огірка, такий же вертикальний брусок твердого сиру і кілька пір’їнок зеленої цибулі.
- Загортаємо, як і в попередньому рецепті, таким чином, щоб краї були повністю закриті.
- Викладаємо рулети на деко, змащуємо поверхню жовтком і присипаємо кунжутом – це зробить закуску не тільки смачніше, але і смачніше!
- Запікаємо при 190 ° С 20-25 хвилин – потрібно, щоб сир всередині повністю розплавився.
Подаємо сосиски в лаваші гарячими, прикрасивши гілочкою зелені.
При бажанні гірчицю в цьому рецепті можна замінити на плавлений сир. Його окремо присипаємо чорним або червоним перцем для отримання більш гострого смаку.
Крім того, замість солоних огірків, які багатьом подобаються в холодному вигляді, ми можемо доповнити начинку іншим продуктом.
Сосиски в лаваші з картоплею (рецепт в духовці)
Блюдо за цим рецептом вийде не в приклад більш ситним, тому добре підійде для вечері або обіду.
На 4 сосиски нам буде потрібно приготувати картопляне пюре з 3-х невеликих або 2-х середніх картоплин.
Воно повинно бути досить густим, тому при подрібненні доливаємо його несильно молоком або сметаною – в залежності від того, якою хочемо отримати смак в наших рулетах. Підсолюємо його і перчимо.
Як зробити сосиску в лаваші
- Коли картопля подостинет, змащуємо шматки лаваша кетчупом, а потім рівним шаром наносимо пюре.
- Викладаємо на середину лаваша сосиски.
- За бажанням додаємо в начинку сир або бринзу і рубану зелень.
- Рулети поміщаємо на деко, змащуємо вершковим маслом і запікаємо при 190 ° С 25 хвилин. Якщо сиру всередині немає, то час приготування можна скоротити.
Тепер ви знаєте, як зробити сосиску в лаваші в духовці і на сковороді, але що робити тим, у кого під руками лише мікрохвильовка?
Сосиска в лаваші в мікрохвильовці
Спочатку приготуємо сосиски. На 1 лист лаваша їх потрібно на цей раз 3 штуки.
- Запікаємо сосиски в мікрохвильовці чи духовці на решітці і даємо охолонути. (В крайньому випадку, їх можна залишити і сирими).
- Поки сосиски остигають, моєму 1 стебло цибулі порею і нарізаємо його вздовж на смуги.
- Тонкими брусками ріжемо сир.
- Беремо 1/3 великого листа лаваша, викладаємо на нього сосиску, цибулю і сир. Розраховуємо інгредієнти таким чином, щоб вистачило на інші рулети.
- Загорнути сосиску в лаваш краще щільніше, адже потім ми будемо прогрівати її в мікрохвильовці.
Готові рулети розкладаємо по одному або по два на тарілці і відправляємо в мікрохвильовку прогрівати на 2 хвилини. Потрібно, щоб сир повністю розплавився.
Подаємо відразу ж.
Цей вид перекусу особливо зручний тим, хто працює в офісі: з собою можна принести «напівфабрикат», а прогрів в грубці отримати повноцінний гарячий обід!
Як бачите, сосиски в лаваші готуються швидко і просто, а найголовніше, по цікавим і завжди різними рецептами. Можна зробити незліченну кількість варіантів здавалося б одного і того ж страви, просто міняючи інгредієнти і доповнюючи начинку різними продуктами.
Спробуйте! Напевно вам і вашим близьким сподобаються ароматні хрусткі рулети!