Сочевиця з куркою

Сочевиця з куркою
Бобові рослини – одні з кращих інгредієнтів для приготування смачних страв, тому вони особливо шануються в колах знатних кулінарів. Не тільки дорогими делікатесами можна здивувати гостей за столом, навіть найпростіша сочевиця з куркою здивує публіку незвичайним видом і пікантно-ніжним смаком. Не дивно, що заморський продукт став дуже популярний в наших широтах, адже з нього можна приготувати все, що завгодно, і при цьому сильно не витратитися.

Рецепт зеленої сочевиці з філе

Сочевичний продукт дуже «капризний», тому легковажного поводження з собою він не потерпить. Для того, щоб не зіпсувати страву з сочевиці, а навпаки, зробити по-особливому смачним, потрібно правильно його приготувати.

Без класичного рецепту приготування бобових зерен з ніжним курячим філе в каструлі ніяк не обійтися. Тому цієї рецептурою приділимо увагу в першу чергу.

Рецепт зеленої сочевиці з філе

Складові

  • Сочевиця зелена – 250 г + –
  • Куряче філе – 300 г + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Часник – 2 шт. + –
  • Чорний перець мелений – на кінчику ножа + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Оливкова олія – ​​столова ложка + –
  • Сухі спеції – улюблені + –

Приготування

  1. Починаємо готувати страву з сочевиці з курячим філе з промивання бобових зерен. Моєму їх в чистій воді, потім пересипаємо в каструлю і заливаємо 2 склянками гарячої кип’яченої води.
  2. Зовсім трохи подсаливаем блюдо і ставимо його на повільний вогонь на 30-40 хвилин. Варимо до готовності.
  3. Наступним етапом приготування буде очищення і нарізка болгарського перцю, цибулі та часнику. Перець ріжемо короткими вузькими смужками, цибулю подрібнюємо до півкілець, а зубки часнику просто дрібно кришимо.
  4. Філе курки гарненько промиваємо та нарізаємо невеликими шматочками.
  5. Потім всю овочеву нарізку пасеруємо на оливковій олії. Після чого додаємо до неї шматочки філе. Все це посипаємо спеціями і перчимо до смаку. Смажимо філе з овочами хвилин 10, щоб воно не стало сухим.

Через 10 хвилин додаємо до пасерованою продуктам проварені зерна сочевиці. Все це перемішуємо, підсолюємо за смаком і ставимо на вогонь на 5-7 хвилин, щоб бобові трохи протушкувати і ввібрали в себе збірний аромат інших інгредієнтів блюда.

Як тільки сочевиця з філе приготується – її можна подавати до столу. Краще, якщо вона буде в міру гарячої і трохи прикрашена зеленню.

З чим подати блюдо з сочевиці

Подавати чечевичное частування з курячим філе не варто з великою різноманітністю приправ і додаткових інгредієнтів. Це може тільки нашкодити загальному враженню від страви. Але трохи прикрасити зелені зерна завжди можна.

З чим подати блюдо з сочевиці

  • Непогано буде виглядати з бобовими свіжа нарізка з овочів, але все ж краще подати їх окремо від страви, на іншій тарілці.
  • Зелень, на кшталт петрушки, кропу, селери і т. П. Також гармонійно впишеться в загальну канву приготованого продукту. Якщо прикрасити сочевицю парою гілочок якогось одного рослини, то смак частування від цього тільки виграє.
  • Не варто забувати і про соусах. Це найкраща заправка для багатьох страв. З огляду на те, що в нашому блюді і так додані спеції і приправи, то гострий соус краще не брати. Оптимально підійде до чечевички томатна паста або будь-який соус з делікатним смаком.

Червона сочевиця з курячою грудкою

Крім класичного рецепту приготування чечевиці зерен, існує і більш нестандартний спосіб їх кулінарної обробки – запікання в духовці.

Особливо доречний цей спосіб, коли готуються зерна разом з яловичими або курячими частинами. Якщо брати до уваги той факт, що готова червона сочевиця делікатна на смак і м’яка по консистенції, то найкраще готувати її разом з ніжним курячим м’ясом.

Тому прямо зараз ми пропонуємо вам розглянути рецепт приготування червоної сочевиці з курячою грудкою, запеченої в духовці.

Складові

  • Червона сочевиця – 1 ст.
  • Куряча грудка – 400-500 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Черешкова селера – 2 шт.
  • Бекон – 30 гр.
  • Чебрець – 1 ч. Л.
  • Чебрець – 1 ч. Л.
  • Оливкова олія – ​​2 ч. Л.
  • Часник – 1 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Бульйон – 0,5 ст.

Червона сочевиця з курячою грудкою

Приготування

Насамперед приділяємо увагу курячої грудях. Для того, щоб смачно її приготувати, беремо сковороду, розігріваємо в ній трохи оливкового масла і починаємо до рум’янцю обсмажувати курячу частину.

Після цього перекладаємо підрум’яниться грудку на тарілку, а замість курки кладемо в сковороду бекон. Витоплюємо жир, і тільки потім додаємо в сковорідку морква, часник, селера і цибулю.

Тушкуємо вміст на середньому вогні, можна на повільному, щоб продукти не підгоріли. В цілому, на цю процедуру йде хвилин 5, але необхідно почекати, поки цибуля стане м’яким. Якщо за 5 хвилин він не розм’якне, то тушкуємо стільки, скільки потрібно, до повної готовності.

Далі висипаємо до овочів промиту червону сочевицю і все ретельно перемішуємо. Додаємо до продуктів курячий бульйон (його готуємо заздалегідь) і доводимо вміст до кипіння.

Після закипання – дістаємо з сковороди овочі і курячу частину. Перекладаємо їх в спеціальну форму для запікання, тільки кладемо красиво: нижній шар – овочева нарізка, верхній – куряча грудка.

За смаком додаємо чебрець, чебрець, сіль і перець. Потім ставимо форму в розігріту духовку і запікаємо блюдо протягом 30-40 хвилин при t ° C 180.

Готову страву можна прикрасити зеленню, і вуаля – воно повністю готове до подачі на стіл.

Поради кухарчука

Скільки часу варити сочевицю

Неможливо приготувати страву правильно, якщо не знати, скільки вариться кожен сорт сочевиці. У рецепті ми використовували два сорти бобових зерен – червоний і зелений.

Зелений сорт вариться набагато швидше другого. Червона сочевиця з куркою може швидко розваритися, на відміну від зеленої, яка при довгій варінні зберігає свою первозданну форму.

Скільки часу варити сочевицю

замочування

Замочувати або НЕ замочувати сочевицю – спірне питання для багатьох господинь.

Більшість жінок вважають, що її, як і всі інші сорти бобових, потрібно добре вимочувати, нібито так вона краще розм’якне і швидше звариться. Але це не так.

Якщо замочувати насіння до варіння, то як раз безпосередньо під час неї, сочевиця розвариться і втратить форму, до того ж смак страви може трохи постраждати.

Промивання

Що потрібно робити обов’язково, так це промивати бобові зерна перед приготуванням, щоб вимити з них все непотрібне (сміття, камінчики і т. Д.). Краще промити сочевицю кілька разів і в різних водах.

Щоб сочевиця не розвариться

Для того, щоб бобові не перетравлюється, класти сочевицю потрібно в киплячу воду, а не в прохолодну. Але, щоб і сильно не уповільнити процес варіння, такий інгредієнт страви, як сіль, краще додавати в кінці приготування, хвилин за 5-7 до закінчення.

Приготувати сочевичним зерна зовсім не складно, тому можете сміливо експериментувати і пробувати готувати бобові з чим завгодно. Але якщо ваш вибір все ж зупиниться на такому блюді, як сочевиця з м’ясом курки, то рецептури приготування вам відомі.

Користуйтеся простими рецептами і кулінарними порадами, які ми вам дали – і тоді ваше домашнє застілля завжди буде прикрашено особливим блюдом, що дарує гостям теплий аромат сімейного затишку.

Смачного!