Найчастіше, навіть найпростіші частування, приготовані на швидку руку, стають найулюбленішим ласощами для всієї родини, і особливо для дітлахів.
Наприклад, хліб, смажений з часником на сковороді – прекрасна ідея, яка завжди буде зустрінута з апетитним азартом, і ми говоримо зовсім не про сухариках, а про смачних житніх грінках. Один з таких рецептів ми сьогодні розглянемо покроково, щоб ви змогли приготувати вдома без особливих складнощів це смачне частування.
Як зробити грінки з часником на сковороді
хліб
ХадіджаСтатьі автора
Складові
- Хліб – 9 скибочок + –
- Рослинна олія без запаху – 3-4 ст.л. + –
- Сіль кухонна – 1/2 ч.л. + –
- Часник – 4 часточки + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Перед тим, як обсмажити хліб, його потрібно нарізати шматочками невеликого розміру, приблизно 5х5 см і 1 см завтовшки. Так грінки вийдуть більш хрусткими.

Тепер можна ставити розігріватися сковороду, встановивши нагрів конфорки на ¾ обороту, на ¼ не доходячи до максимуму.
Вливаємо в ємність рослинне масло і вичікуємо, коли піде димок, що сповіщає про розпал масла.

Хлібні шматочки відправляємо в сковорідку і смажимо з одного боку 1,5-2 хвилини. Потім перевертаємо і смажимо ще стільки ж.

Тепер хрусткі рум’яні скибочки хліба прибираємо на блюдо, даємо їм хвилину-дві охолонути, а, тим часом, очищені чесночіни ріжемо навпіл уздовж.

На кожну грінку насипаємо по малесенькій дрібці солі і розтираємо по хрусткою щільною поверхні половинку часниковою часточки. Таким чином, обробляємо всі грінки з двох сторін.

Такий апетитний ароматний хліб відмінно доповнить, як перше, так і друге блюдо. Також він стане відмінною закускою до пива.