Сирні оладки

tvorozhnye-oladki1
Одним з найулюбленіших домашніх страв, яке завжди доречно і на сніданок, і у вигляді денного перекусу – ніжні і ситні сирники.

Якщо на придбаний для випічки цього частування сир хтось зазіхнув, і його майже не залишилося, пропонуємо зробити не менше смачні і пишні сирні оладки. Продуктів і часу на приготування улюблених коржів знадобиться самий мінімум, і завдяки винахідливості господині сімейний сніданок буде врятований!

Прочитавши назву статті, хтось неодмінно подумає, що мова йде про сирники. Але немає! Щоб урізноманітнити щоденне меню, на цей раз ми пропонуємо спекти саме оладки з сиру – смачні і ніжні.

В якості основи улюбленого частування буде не кефір і не ряжанка, а саме сир. Його нам знадобиться зовсім небагато – всього якихось 100 г на досить велику порцію частування. Цим-то домашні оладки з сиру і відрізняються від сирників, для яких потрібно не менше ніж півкіло добірного кисломолочного продукту. В даному випадку сирок – не основний продукт, а наповнювач.

Щоб частування вийшло смачним і припало до смаку навіть самим перебірливими їдоках, нам знадобиться пастоподібний жирний сир. З борошном він утворює однорідну масу, в якій не повинно бути жодного грудочки.

Покроковий рецепт домашніх сирних оладок

Складові

  • Сир – 100 г + –
  • Яйця курячі – 1 шт + –
  • Цукор-пісок білий – 1-2 ст.л. + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
  • Розпушувач – 1/3 ч.л. + –
  • Сіль – щіпка + –
  • Рослинна олія – ​​2-3 ст.л. + –

Як приготувати своїми руками смачні оладки з сиру

Оскільки це частування подається із солодким варенням або медом, вказане в рецептурі кількість цукру можна зменшити на свій розсуд або й зовсім не класти в тісто солодкий компонент, а борошно з пшениці можна замінити житній, щоб смачне частування вийшло ще й найкориснішим.

  1. Беремо глибоку миску, щоб зручно було перемішувати продукти, і розбиваємо в неї яйце.
  2. Підсолюємо його і кладемо цукор, перемішуємо до тих пір, поки кристалики не розчиняться.
  3. У яєчну суміш додаємо сир і теж змішуємо до однорідності.
  4. Вводимо борошно (2 ложки з верхом), зверху прокидається її розпушувачем і знову все змішуємо.
  5. Тісто у нас в ідеалі повинно вийти в міру густим, щоб не розтікався, а акуратно лягало.
  6. Випікаються оладки за цим рецептом в розігрітому на сковороді олії під кришкою. Вогонь в цьому випадку занадто сильним робити не варто – головне, щоб усередині пропеклися, а зверху злегка зарум’яниться.

Всього 5 хвилин, і ситний сніданок на швидку руку для двох готовий! Єдиний недолік цього рецепта – оладок виходить небагато. Тому на велику сім’ю краще відразу робити дві порції сирних коржиків. А подавати їх можна з тим, що краще за все їдять – сметаною, згущеним молоком або джемом. Солодкий дитячий сирок в якості доповнення – теж чудова ідея!

Простий рецепт пишних оладок на молоці

В даному випадку краще всього використовувати грудкуватих сир з сухою структурою. Молоко виправить ситуацію і додасть частування ніжності.

tvorozhnye-oladki2

Складові

  • Сир зернистий – 100 г;
  • Яйце куряче невелике – 1 шт;
  • Молоко коров’яче свіже – 1 стакан;
  • Цукровий пісок – 2-3 ст.л .;
  • Борошно з зерен пшениці – 4-5 ст.л .;
  • Сіль дрібна – 1/3 ч.л .;
  • Сода харчова – 0,5 ч.л .;
  • Олія – ​​3 ст.л.

Як зробити смачні сирні оладки на молоці

  1. Підсолити і присмачивши цукром сире яйце, міксером або віночком збовтуємо його до однорідності.
  2. Далі кладемо сир. Якщо він занадто зернистий, перш, ніж додавати в яєчну бовтанку, його потрібно перетерти виделкою до однорідності, а ще краще – скористатися блендером.
  3. Отриману пастоподібну масу додаємо в яйце і добре перемішуємо. У нас вийде досить густа маса. Зробити її рідшою допоможе молоко.
  4. В кінці вводимо в майже готове тісто борошно (її потрібно стільки, щоб маса стала такою густою, як сметана) і соду.

Оладки з сиру, спечені з цього нехитрого рецепту, виходять настільки ароматними і ніжними, що зникають з тарілки, навіть не встигнувши охолонути. Особливо швидко вони закінчуються «в супроводі» яблучного повидла або свіжого меду.

До речі, за бажанням, можна присмачити тісто ваніліном. Його вводимо в самому кінці. Якщо ж є тільки ванільний цукор, його краще додавати безпосередньо в яйце, щоб досить великі кристали встигли розчинитися. Крім того, масло, приготоване для випікання коржів, можна додати в тісто – тоді не буде потреби щоразу підливати його на сковороду і млинцеві вироби вийдуть дієтичними.

Оладки сирні з гарбузом по-сільському

У оладное тісто можна додавати яблука, банани, свіжі ягоди. Пюре свіжого гарбуза і родзинки теж зійдуть в якості наповнювача!

tvorozhnye-oladki

Складові

  • Сир м’який жирний – 100 г;
  • Кефір жирний – 50 мл;
  • М’якоть помаранчевої гарбуза свіжа – 200 г;
  • Цукровий пісок – 2 ст.л .;
  • Яйце куряче велике – 1 шт;
  • Борошно – 1 ст.л .;
  • Ізюм – 2 ст.л .;
  • Розпушувач кондитерський – 1 пакетик;
  • Сіль – 1/3 ч.л .;
  • Масло оливок – 2 ст.л.

Як посмажити оладки з гарбузом і сиром в домашніх умовах

  1. Гарбуз, з якої ми ще до початку приготування зняли шкірку і видалили насіння, натираємо на тертці з дрібними отворами. Блендером подрібнювати не рекомендуємо, оскільки овоч втратить свою волокнисту текстуру.
  2. Перетворюємо сир в однорідну пишну пасту, розтираючи його виделкою в окремій посудині з 1 ст.л. цукрового піску. Далі потрібно з’єднати гарбузову стружку і сирну масу, заправити яйцем і присолити.
  3. Для зв’язки інгредієнтів додається борошно (1 ст.л. з верхом), і розпушувач – для пишноти. Тісто виходить дуже густим. Вирішити проблему допоможе кефір.
  4. Ізюм кладемо в оладную масу в самому кінці, не забувши його перед цим запарити в окропі, щоб розм’як.

Випікаємо коржі на розпеченому маслі до ніжної золотистого на середньому вогні. Найкраще «супровід» такого корисного частування – сметана.

Багато малят і навіть деякі дорослі не надто шанують сир, хоча він і багатий на кальцій. Нагодувати корисним продуктом великих і малих капризуль допоможуть смачні сирні оладки, приготовані своїми руками по запропонованим рецептами. Кожен з них гарний по-своєму і, чергуючи їх, можна урізноманітнити сімейне меню корисними сніданками і полуденками практично постійно.