Рулет із згущеного молока з бананом

Банановий рулет зі згущеним молоком
Сьогодні ми порадуємо всіх ласунів без винятку, адже десерт по запропонованим рецептами готується легко, швидко і з задоволенням! А вже їсться він просто із захопленням, так як банановий рулет зі згущеним молоком радує своєю ніжною консистенцією і приголомшливим вершково-фруктовим смаком і дорослих і дітей.

Є кілька варіантів приготування цього нехитрого ласощі, і в нашій добірці ви напевно зможете знайти той, який зачарує і вас, і ваших близьких.

Для початку зробимо десерт з сирої згущеним молоком.

Рулет із згущеного молока з бананом

Складові

Для тесту

  • Згущене молоко – 1/2 банки + –
  • Яйце – 1 шт. + –
  • Борошно – 80 г + –
  • Розпушувач – 1 ч.л. + –

Для начинки

  • Згущене молоко – 1/2 банки + –
  • Масло вершкове – 100 г + –
  • Банани – 2 шт. + –

Приготування

  1. Зробимо бісквітний корж: збиваємо до однорідності яйце зі згущеним молоком, додаємо борошно і розпушувач. За бажанням можемо тісто злегка присолити – буквально на кінчику ножа.
  2. Застеляємо прямокутний лист пекарської папером і виливаємо на неї тісто. Воно повинно розтектися тонким шаром.
  3. Ставимо випікатися при 180 ° С хвилин 15. Готовність визначаємо по золотистому відтінку тесту і тим, що воно легко відходить від бортиків. Виймаємо його і даємо подихати кілька хвилин.
  4. Але поки корж печеться, потрібно приготувати начинку: збиваємо згущене молоко з вершковим маслом на низькій швидкості. Головне, надто не старатися, щоб не розбити масло на грудки і сироватку.
  5. Коли консистенція влаштує, прибираємо крем в холодильник – охолоджений він буде краще тримати форму і не розтечеться.
  6. Банани 1 або 2 шт., В залежності від їх розміру, ріжемо на дрібні кубики.

Як приготувати рулет з згущеного молока з бананом

Чистий рушник злегка зволожуємо кип’яченою водою, розстеляємо його на рівній поверхні і викладаємо на нього готовий корж – прямо на аркуші перевертаємо і акуратно знімаємо папір.

Не даючи Коржу повністю охолонути – в цьому випадку він стане менш гнучким, і може зламатися, добре промазуємо його кремом. Поверх рівним шаром викладаємо рубані банани.

За допомогою рушники загортаємо рулет. Перекладаємо його на тарілку і поливаємо залишилися кремом, бісквіт повинен повністю просочитися.

Поверх посипаємо рулет крихтою печива, тертим шоколадом або рубаними горіхами. А можемо залишити так, почекати хвилин 30, поки зайва волога вбереться і прикрасити поверхню свіжими ягодами.

Після цього прибираємо рулет в холодильник і даємо йому просочитися годину-півтора. Щоб домогтися більш карамельного смаку, приготуємо десерт з вареним згущеним молоком.

Банановий рулет з вареним згущеним молоком

Варіант 1

  1. Тісто для бісквіта робимо наступним чином: 3 ст.л. цукру до білого збиваємо з 3 яйцями. Як тільки крупинки повністю розчиняться, втручаємося 4 ст.л. муки і додаємо ½ ч.л. соди – її можна не гасити, щоб бісквіт не піднявся занадто сильно.
  2. Все збиваємо до однорідності, застилає деко папером і виливаємо тісто. Випікаємо при 180 ° С 10 хвилин або трохи менше, так як шар дуже тонкий. У нас повинен вийти бісквітний корж, досить еластичний і міцний.

Прямо з папером звертаємо гаряче тісто в рулет – це додасть потрібну форму. Тримаємо його так півхвилинки, розгортаємо і рясно промазуємо всю поверхню вареним згущеним молоком. Її піде не менше ½ банки.

1 стиглий банан нарізаємо тонкими кружальцями і розкладаємо їх на згущеному молоці. Тепер за допомогою паперу звертаємо рулет і викладаємо його на тарілку. Зверху також промазуємо згущеним молоком, обвалюють у волоських горіхах, кокосовій стружці або прикрашаємо свіжими ягодами.

Банановий рулет з вареним згущеним молоком - домашній рецепт

Приємного чаювання!

Рецепт рулету: варіант 2

За цим же рецептом рулет можна приготувати трохи інакше. Після того, як корж буде готовий і як слід змазаний вареним згущеним молоком, великий банан або пару дрібних ріжемо на бруски довжиною в 3-3,5 см.

Розкладаємо їх з невеликими проміжками по краю довгої сторони так, щоб вони займали її всю цілком і закручуємо рулет навколо них. Тобто при розрізанні в середині рулету буде гарний банановий зріз.

Прикрашаємо поверхню вареним згущеним молоком і обсипаємо горіхами.

Як зробити банановий рулет з вареним згущеним молоком

Поради кухарчуком

  • Якщо здається, що корж вийшов жорстким і сухим, просочуємо його цукровим сиропом. Для цього в ¼ склянки теплої води розводимо 1 ст.л. цукру.
  • Якщо варене згущене молоко – це занадто солодко, з’єднуємо її в пропорції 2: 1 з вершковим маслом – воно зробить начинку ніжнішою.
  • Горіхи також добре додавати разом з бананами всередину. Посипаємо ними крем, а потім розкладаємо скибочки фрукта.
  • Якщо хочеться зробити начинку більш соковитою, додаємо до банану кілька кружалець ківі, тонко порізані часточки апельсина без плівок або кілька половинок свіжої або розмороженої вишні.

Так як цукор кислі фрукти ми не будемо, додаємо їх небагато – на стандартний корж вистачить 2 ст.л. ягід або 1 ківі.

Тепер ви знаєте, як просто і швидко зробити банановий рулет зі згущеним молоком. Як бачите, в його приготуванні немає нічого складного, а смак виходить просто незвичайним! Спробуйте і насолодіться чудовим чаюванням з ароматним десертом.