Коли до вас раптово збираються нагрянути гості, а вдома немає нічого солоденького, то саме час задуматися про швидку випічці.
Пиріг з яблуками з листкового дріжджового тіста – те, що потрібно вам в цій ситуації, і сьогодні ми навчимо вас готувати його так, що гості просто пальчики обліжут! Рецепт дуже простий, нічого екзотичного в ньому немає, тому впоратися з ним зможе навіть недосвідчена господиня.
У чому секрет смаку яблучного бездрожжевого пирога
Бездріжджові пироги з яблуками можна спекти дуже швидко, не забруднивши гору посуду, і не заморочуючись з приготуванням домашнього тесту. Сьогодні практично в будь-якому магазині можна купити листкове бездріжджове тісто в готовому (замороженому) вигляді – воно-то і виступить основою для швидкої випічки.
Звичайно, існує багато різних фірм, що випускають такий продукт, і деякі господині починають сумніватися: Яке ж вибрати? Насправді, як показує практика, різниця мінімальна, тому можна сміливо брати будь заморожене тісто.
Що стосується начинки, то з нею вже можна поекспериментувати.
Якщо ви любите кисленьку начинку – беріть зелені яблучка, вони додадуть пирога пікантність. Любителям солодкого краще додати жовті або червоні плоди солодких сортів.
І, звичайно ж, пиріг з яблуками без дріжджів не обійдеться без кориці. Ці прянощі надає дуже приємний присмак готовій випічці, та й саме по собі поєднання кориці і яблук вже давно вважається класичним.
Читайте ще схожі записи:
Як спекти листковий пиріг з яблуками і корицею
Як спекти насипний пиріг з яблуками
Яблучний пиріг з листкового дріжджового тіста
Складові
- Листкове бездріжджове тісто – 250 г (одна упаковка) + –
- Яблука – 2 шт. великого розміру або 4-5 дрібних плода + –
- Масло вершкове – 2 ст.л. + –
- Цукор-пісок білий – 2 ч.л. + –
- Кориця – 0,5 ч.л. + –
- Манка – трохи для посипання форми + –
Як готувати бездріжджовий яблучний пиріг покроково
Ви можете поекспериментувати з готовим тестом різної фірми і різними сортами яблук, щоб знайти той рецепт, який сподобається вашим домашнім найбільше.
- Заморожене тісто размораживаем при кімнатній температурі. Деякі вважають за краще прискорити процес, поклавши упаковку тесту в гарячу воду, але ми не рекомендує цього робити, так як від води тісто стає мокрим і втрачає свою початкову консистенцію.
- Коли тісто розморозиться – викладаємо його на присипаний борошном стіл або дошку і розгортаємо за величиною дека або форми для запікання. Зайве тісто (якщо воно залишилося) обрізаємо і робимо з нього бортики.
- Яблука миємо, очищаємо від шкірки (це за бажанням, так як молоді чистити не обов’язково), видаляємо насіння і нарізаємо їх тонкими часточками по 3-5 мм завтовшки.
- Насипаємо на деко або дно форми для запікання трохи манної крупи – це полегшить вилучення готового пирога. Втім, ви можете просто змастити форму маслом, якщо ви так звикли або не знайшли вдома манку.
- Зверху на тісто викладаємо яблучні дольки внахлест, присипаємо їх зверху цукром і корицею.
- Вершкове масло нарізаємо на невеликі шматочки і викладаємо поверх посипаних яблук.
- Духовку розігріваємо до 200 ° С, відправляємо в неї наш пиріг на 20-25 хвилин. За цей час він підніметься, зарум’яниться і буде виглядати дуже красиво.
За бажанням, можна після запікання полити пиріг розігрітим яблучним або абрикосовим джемом – так вийде ще смачніше! Злегка остиглий яблучний пиріг з листкового дріжджового тіста можна подавати на стіл. Чи не розрізайте його в гарячому вигляді, краще трохи почекати.