Рецепт квасу з сухого квасу

Рецепт квасу з сухого квасу
Ви, напевно, зустрічали на прилавках магазинів упаковки, напис на яких вказує на наявність в них традиційного російського напою.

Це було б дивно, якби серед безлічі рад нам не зустрівся рецепт квасу з сухого квасу, який ми і вирішили випробувати самі і до вас донести.

Напій з цим солодовим порошочком виходить просто дивовижним, і нічим не поступається звичайному «хлібного соку», готується досить швидко і легко.

Рецепт квасу з сухого квасу

Сухий квас виробляється двох видів: хлібний і сухарний. Для сухарного концентрату, як правило, беруть житні сухарі і солод, які проходять етап помелу і сушки.

Сухий хлібний квасок рецепт приготування має дещо інший і більш трудомісткий. Для вироблення такого продукту вибирають ячмінний або житній солод, а також борошно з жита. З них замішують тісто і випікають при високій температурі формові хлібці, які згодом подрібнюють на борошно і піддають сушінню. За вимогами державного стандарту якості в такому порошку вологість не повинна бути вище 10%.

Якщо ви все-таки зважилися випробувати рецепт домашнього хлібного квасу з сухої закваски, вам слід придбати всі необхідні інгредієнти. Вони є стандартним набором практично для кожного з існуючих способів приготування такого напою, змінюються лише пропорції і ні-ні додаються якісь додаткові елементи, в прагненні домогтися найкращого результату. Ось на таких-то ентузіастах і тримається світова кулінарія.

Квас з сухого концентрату

Квас з сухого концентрату

Складові

Для замішування 15 л напою

  • Квас сухий хлібний – 500 г + –
  • Цукровий пісок – 500-600 г + –
  • Дріжджі брикетні – 50 г або сухі – 16 г + –
  • Ізюм білий – 60 г + –

Приготування

Ми зараз розповімо, як приготувати квас сухий хлібний. Робимо відразу багато, так би мовити про запас, щоб ви самі напитися від душі і всіх друзів пригостити, а також, щоб він в холодильнику був завжди під рукою – прохолодний і освіжаючий.

  1. Для початку нам потрібно суху закваску зробити мокрою, так що, закип’ятивши п’ять літрів води, замочуємо в них весь наш диво-порошок і, накривши кришкою, витримуємо пару годин.
  2. В цей час в склянці теплої водички розчиняємо дріжджі.
  3. Через 120 хвилин настій з квасного сухого концентрату проціджуємо через марлечку, доливаємо кип’яченої води до потрібного обсягу, вливаємо дріжджовий розчин, засипаємо сахарок і «ізюмітельние» ягідки.
  4. Всю цю бурхливу суміш накриваємо, ставимо в тепло і забуваємо на три дні.
  5. І ось пройшли ці довгі дні, квас вже майже дозрів, він ігристі і смачний, а нам належить його розлити по дрібнішим тарам і охолодити.

Тепер розібравшись з цим завданням, ви завжди будете у всеозброєнні. Вирушаючи на пляж, на пікнік або просто знемагаючи від спеки, домашній освіжаючий напій стане вірним засобом від болісної спраги.

Однак багатьох цікавить питання, як зробити швидкий квас будинку, щоб процес бродіння досягав апогею швидко, за лічені години, а не за кілька днів. Кухарчук знає відмінну експрес-методику, і готовий вам представити її у всій, так би мовити, красі.

Рецепт швидкого квасу з концентрату

У саме пекло жоден супер розрекламований напій не здатний так впоратися зі спрагою, як старий добрий квасок. Однак спекотні дні мають таку особливість нагрянути несподівано, і саме тоді, коли їх, ну, зовсім ніяк не чекаєш. Природно чекати довго і наполегливо домашнє прохолодний питво тижнями немає ні сил, ні терпіння, ні бажання.

Рецепт швидкого квасу з концентрату

Як же приготувати швидкий квас? З концентрату За допомогою цього напівфабрикату можна всього за 8 годин отримати повноцінний «хлібний сік».

Всього-то потрібно:

  • ½ л концентрату залити 6 л води,
  • 400 г цукрового пісочку,
  • 30 грам брикетних дріжджів

Ставимо всю цю суміш бродити в теплі годинок 8-10. За смаком і бажанням можете додати також родзинки – 10 – 15 шт.

Найкраще готувати такий напій перед сном, за ніч він душевненько набродах, а до ранку ви отримаєте готовий квас. Залишиться лише його охолодити.

* Цікаве від кухарчука
Квасний концентрат – це сиропоподібну продукт переробки екстракту житнього і ячмінного солоду з додаванням води та цукру, що має аромат чорного хліба і застосовується для експрес – приготування квасу в домашніх умовах.

Охолодити від спеки, послужити заправкою для холодного борщу і окрошки здатний тільки він. Цей напій без проблем можна купити в магазині або бочковий лавці. Однак краще не полінуватися і приготувати його самостійно, так він вийде більш природним і смачним, і для цього ідеально підійде рецепт квасу з сухого квасу. Швидкість виконання, відсутність зайвих проблем з цим закваски і сухарів, а також смакове пишність – ось основні плюси цієї методики!