Рецепт гомілки курки в соєвому соусі на сковороді

kurinaya-golen-v-soevom-souse-na-skovorode
Всі кухні світу мають свої особливості готування філе птиці так, щоб воно розкривало свої смакові якості і при цьому зберігало вітаміни. Перепробувати всі варіанти неможливо, але куряча гомілка в соєвому соусі на сковороді – то, що неодмінно варто зробити, адже вона виходить неймовірно смачною. Якщо ж ніжну, просочену пряним маринадом м’якоть протушкувати з рисом або запекти під сиром, щоденне блюдо легко перетвориться в святковий.

Смачна куряча гомілка в соєвому соусі під сиром

Рецепт курячих гомілок в соєвому соусі під сиром

Складові

  • Курячі гомілки охолоджені – 5-6 шт. + –
  • Соєвий соус – 4 ст.л. + –
  • Твердий сир – 60 г + –
  • Гірчиця гостра – 1 ч.л. + –
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати вдома курячі гомілки мариновані в соєвому соусі

  1. Потрібно змити з ніжок можливу бруд, видалити залишки пір’я.
  2. Кожну голяшку щедро обмазуємо гірчичною пастою так, щоб вона, по можливості, проникла і під шкурку.
  3. Кладемо м’ясо в глибоку тарілку, заливаємо соусом з сої, перемішуємо. Час перебування його в маринаді – не менше 1 години.
  4. У сковорідку з антипригару виливаємо масло і розпалює його.
  5. Кладемо гомілки і підрум’янюємо їх на сильному вогні з одного, а потім – з іншого боку.
  6. Щоб філе приготувалося зсередини, вогонь на цьому етапі зменшуємо майже до мінімуму, заливаємо маринадом, накриваємо кришкою і Томім 15-20 хвилин, не забуваючи ніжки перевертати.
  7. Готовність м’якоті перевіряємо виделкою – якщо в місці проколу не виділяється сукровиця, значить, м’ясо вже «дійшло».
  8. За пару хвилин до зняття з вогню м’ясо зверху посипаємо сирної крихтою і даємо їй розплавитися під кришкою.

Секрети від кухарчуком

  • Щоб курка рівномірно просочилася соусом, її потрібно час від часу перемішувати.
  • Можна в маринад додати улюблені спеції, наприклад, порошок базиліка, орегано, куркуму.
  • Солі потрібно додавати менше, ніж зазвичай, оскільки соус має солоний присмак.

Подавати приготовлену своїми руками гомілку в соєвому соусі на сковороді по такому простому рецептом можна з картоплею-пюре або тушкованими овочами. Та й салат зі свіжих огірків-помідорів теж підійде ідеально і ви отримаєте блюдо ніби з кулінарного фото!

Оригінальний рецепт курячих стегон в соєвому соусі з рисом

Цей рецепт гарний тим, що майже одночасно, та ще й в одній посудині можна приготувати і основне частування з м’яса птиці, і ароматний гарнір до нього.

Рис найкраще брати сорти «Індіка» – він не злипається, але і не розварюється занадто сильно. Часник кладемо за бажанням, але без цієї пряності блюдо вийде набагато менш ароматним.

Як приготувати оригінально курячі стегна з рисом і соєвим соусом

Складові

  • Стегенця курки (невеликі) – 6 шт .;
  • Соєвий соус класичний – 5-6 ст.л .;
  • Часник свіжий – 4 середніх зубки;
  • Чорний перець (мелений) – ¼ ч.л .;
  • Рисова крупа сира – 1 стакан;
  • Вода кип’ячена – 1,5 склянки;
  • Сіль морська – щіпка.

Як посмажити курячі стегна в соєвому соусі на сковороді з рисом

  1. Потримавши кожен шматочок курки під струменем води, видаляємо надлишки рідини целюлозним рушником.
  2. Склавши стегна в миску, перчимо їх і присаливаем зовсім трохи.
  3. Соєвий соус заправляємо пропущеним через прес часником, перемішуємо. Маринад повинен покрити м’ясні шматочки не менше ніж на дві третини.
  4. Заливаємо їм м’ясо, заважаємо його і залишаємо так на годину в кімнатній температурі, щоб добре просочилося.
  5. Висипавши рис в друшляк, промиваємо його до прозорості в потоці води, викладаємо в глибоку тарілку і заливаємо водою.
  6. Розігрів сотейник, відразу ж кладемо в нього стегенця і заливаємо маринадом. Масло лити не треба!
  7. М’ясо потрібно тримати під кришкою, перевертаючи, до тих пір, поки не піде майже весь соус.
  8. Коли стегна покриються апетитним рум’янцем, потрібно влити півсклянки води і випарувати її на несильному вогні.
  9. Вийнявши м’ясо з сотейник, висипаємо туди рис (без води) і перемішуємо з рештою на дні соусом. Долив склянку приготовленої води, накриваємо посудину кришкою і Томім крупу до розм’якшення, не забувши посолити. Час готування – 15 хвилин.

Підігріти вже готове м’ясо можна, виклавши його на рисовий гарнір, накривши кришкою і потримавши так 5 хвилин без вогню.

Секрети смачної страви

  • Для смаження краще взяти сотейник. Він глибше звичайної сковорідки, і в ньому вистачить місця і м’яса, і гарніру.
  • У товстостінній посудині м’ясо прожариться рівномірніше, а на другому етапі готування швидше дійде під кришкою.

М’ясо з улюбленим гарніром – найприємніше початок дня або його завершення. Курячі стегенця в соєвому соусі на сковороді, обсмажені по-домашньому смачно і швидко вгамують голод, не перевантажуючи організм зайвими калоріями. А щоб скоротити час готування, філе найкраще замаринувати заздалегідь.