Рецепт бульйону з курки при застуді

kurinyj-bulon-pri-prostude
Коли в дитинстві ви хворіли, мама і бабуся, напевно, використовували різноманітні народні засоби для того, щоб швидше поставити вас на ноги. Кожен з нас, напевно, пам’ятає ароматний курячий бульйон при застуді, який приносив полегшення і значно поліпшував самопочуття під час захворювання … А ви коли-небудь замислювалися над тим, чому ж це чудо-засіб дійсно допомагає, ну а якщо ні – то ми відкриємо для вас завісу цієї таємниці!

Чим корисний курячий бульйон при застуді

Виявляється, бульончик з курки з додаванням овочів використовується як ефективний засіб при боротьбі з вірусними захворюваннями не тільки в нашій країні, але і у всьому світі.

Коли в наш організм потрапляє вірус, імунна система відправляє на бій з ним лейкоцити. Найсильнішими «противниками» чужорідних загарбників є нейтрофіли – особливий вид лейкоцитів, які негайно реагують на присутність вірусів і поспішають до місця їх поширення.

Яка користь від курячого бульйону при застуді

Коли нейтрофіли вступають в боротьбу з бактеріями і вірусами, у людини проявляються неприємні симптоми в верхніх дихальних шляхах – це свого роду побічний ефект роботи імунної системи.

Але чому курячий бульйон корисний при застуді? Цей легкий супчик впливає на рух нейтрофілів. Завдяки бульйону, до верхніх дихальних шляхів добирається менша їх кількість, а тому рівень запалення знижується, і хворому стає значно легше.

Деякі дослідники стверджують, що користь курячого бульйону при застуді складається і в тому, що людина, яка його готує, робить це з любов’ю.

Як відомо, коли ми про кого-то піклуємося, то робимо це від щирого серця, від усього серця. Коли ми варимо курячий бульйон своєму чоловікові, дитині, хворим батькам, ми вкладаємо в нього сильне бажання, щоб вони пішли на поправку.

Курячий бульйон при застуді: рецепт народної медицини

Рецепт народної медицини бульйону з курки при застуді

Складові

  • Курка – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Лук-порей – 1 шт. + –
  • Селери корінь – 0,5 шт. + –
  • Імбиру корінь – 6 см + –
  • Часник – 3 зубки + –
  • Петрушка – 3-4 гілочки + –
  • Лавровий лист – 2 шт. + –
  • Червоний гіркий перець – 1 стручок + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати цілюще курячий бульйон при застуді і грипі

  1. Цілу цибулину прямо в шкірці кладемо в каструлю і підпікають її на середньому вогні, щоб вона придбала золотистий колір.
  2. Витягуємо цибулину, в каструлю кладемо цілу курку, заливаємо її водою так, щоб пташка в ній плавала. Ставимо на великий вогонь.
  3. Коли вода закипить і з’явиться пінка – її знімаємо, а потім додаємо в бульйон петрушку (можна прямо цілком), очищену і нарізану великими кубиками моркву і селеру в такому ж вигляді.
  4. Накриваємо каструлю кришкою, вогонь зменшуємо до мінімуму і Томім наш бульончик протягом двох годин. Якщо курка невелика, то вистачить і півтори – перевірити це можемо, проткнув її ножем. Якщо м’яка – переходимо на наступний крок.
  5. Лук-порей рубаємо кільцями, корінь імбиру ріжемо дрібно, чилі – шматочками. Не переборщити з гостротою: якщо у вас великий перчик, досить буде його половини. Всі ці інгредієнти, а також сіль, лавровий лист і зубчики часнику (в цілому вигляді) кидаємо в бульйон і даємо йому потомитися ще 30-40 хвилинок.
  6. Тепер наше завдання – процідити бульйон. Ми виймаємо з нього курку – з відвареного м’яса птиці ви можете приготувати якусь іншу страву, але в бульйоні м’яса бути не повинно. А сам бульйон проціджуємо через дрібне сито або марлю так, щоб в ньому не залишилося ніяких шматочків м’яса і овочів.

Проціджений курячий бульйон при застуді подається в глибокій тарілці або чашці, посипаний подрібненою свіжою зеленню.

Приємного апетиту і не хворійте!