В очікуванні гостей кожну господиню турбує, щоб спекотне не підгоріло, а десерт вийшов ніжним і кожним своїм шматочком доставляв насолоду.
Для урочистого випадку годі й чекати нічого кращого бісквітної основи – ніжна, м’яка, повітряна; її найкращим доповненням стане полунична просочення для бісквіта. Крем зі свіжими ягодами для начинки готується за лічені хвилини, але виходить дуже смачним, з його допомогою навіть скромна шарлотка перетвориться в вишукані ласощі.
Багатошарові торти вважаються «вершиною» кондитерської майстерності. Але під солодкої патокою і витіюватими прикрасами ховаються прості бісквіти.
У кулінарні шедеври їх майстерно перетворюють просочення (приготовані дуже просто) і помадки з штучними ароматизаторами. Ласощі виходять смачними, але корисними їх назвати ніяк не можна.
Щоб давати торт улюбленому чаду без тіні побоювання – пропонуємо коржі, випечені з борошна, яєць і цукру, просочити натуральної ягідної помадкою або сиропом.
Як зробити стійкий бісквіт швидко і легко – читайте на сайті.
- Як спекти бісквіт на кефірі
- Як зробити смачний домашній бісквіт без яєць
- Таємниці вдалого бісквіту
- Як зробити бісквіт соковитим
Рецепт полуничною прошарку для бісквітного торта
Складові
- Полуниця свіжа – 700 г + –
- Цукор-пісок білий – 150 г + –
- Крохмаль з кукурудзи – 2,5 ст.л. + –
Як зробити полуничний прошарок для бісквіта
В даному випадку будемо використовувати свіжу щільну ягоду, але морожена полуниця теж згодиться.
Тільки часу на приготування желеподібної прошарку в другому випадку знадобиться трохи більше.
Кількість цукру, вказане в рецептурі, регулюємо за власними смаковими уподобаннями.
- Ягоду потрібно обмити, видалити з неї зелені плодоніжки і злегка просушити, щоб усунути зайву вологу.
- Нам потрібно пюрировать ягоди, але не так ретельно, як для отримання джему. Досить буде просто скласти їх в миску і розім’яти виделкою або толкушкой для картоплі.
- Підсолодивши вийшла густу масу цукром і заправивши крохмалем, відправляємо ємність на вогонь середньої інтенсивності.
- Чекаємо закипання, не перестаючи заважати ягідну кашку, а потім варимо її ще 2 хвилини. Заважати потрібно безперервно!
5. Знімаємо готове ласощі з плити і охолоджуємо природним шляхом.
Прошарок повинна вийти такого ж приємного відтінку, як свіжі ягоди, і мати густу, злегка желейну консистенцію.
Її зручно намазувати на бісквітні коржі і заповнювати нею основу для тарта (відкритий пиріг з особливого пісочного тіста). Краще відразу використовувати всю порцію, оскільки така прошарок довго не зберігається.
Читайте ще схожі записи:
Як приготувати просочення для бісквіта
Як зробити полуничний просочення для бісквіта будинку
Якщо серед гостей будуть діти, то традиційна і всіма улюблена коньячна просочення не підійде. Полуничний же варіант сподобається всім без винятку: господині – простотою приготування, а їдоках – неперевершеним ароматом і улюбленим смаком свіжості.
Складові
- Полуничні ягоди (свіжі) – 300 г;
- Цукор – 6-7 ст.л .;
- Вода – 50 мл.
Як смачно зварити ягідну просочення для бісквіта
- Уже промиту і обсушену ягоду подрібнюємо за допомогою соковижималки, щоб відокремити вітамінний сік від кісточок.
- Отриманий таким чином макуха розбавляємо водою, відправляємо на вогонь, дозволяємо закипіти, зменшуємо вогонь до середнього рівня і проварюємо все пару хвилин. Тепер макуха потрібно пропустити через, складену вчетверо, марлю або сито з дрібними дірочками.
- Відокремилися кісточки видаляємо, а отриману таким чином додаткову порцію сиропу додаємо в полуничний сік.
- Заправляємо його цукром, знову відправляємо на вогонь і після закипання варимо ще 2 хвилини. Готово!
З цього простому рецептом можна, при бажанні, приготувати просочення для домашнього бісквіта і з замороженої полуниці. Тільки попередньо ягоді потрібно дати час трохи відтанути, щоб можна було переробити її соковижималкою.
Крем для бісквіта з полуницею в домашніх умовах
Складові
- Полуниця – 750 г;
- Вершки жирні – 400 г;
- Цукор – 150 г;
- Йогурт (жирність будь-яка) – 250 мл;
- Желатин гранульований – 2/3 ст.л .;
- Вода очищена – 30 мл.
Домашнє приготування вершково-полуничного крему
- Желатин заливаємо водою кімнатної температури і даємо йому постояти 10 хвилин до часткового розчинення гранул.
- Щоб вони повністю розтанули – потрібно відправити ємність з желатинової водою на вогонь і нагрівати її, не доводячи, при цьому, до кипіння.
- Полуницю миємо, обсушуємо і ріжемо третю частину ягід на 4 або 6 частин, в залежності від розміру.
- Ті, що залишилися, пюріруем, а потім засипаємо цукровим піском.
- Тепер в ягідне пюре додаємо йогурт, а потім – розчинений у воді желатин, все перемішуємо якомога ретельніше.
- У нас є ще вершки, їх збиваємо до стійкої піни. Її додаємо в ягідно-йогуртную суміш, яка до того моменту вже почне застигати. В кінці присмачити отриманий крем полуничною нарізкою.
Можна намазувати їм коржі або подавати до столу, як самостійний десерт, прикрасивши, розкладену по креманкам, солодку масу свіжими ягодами.
Вишуканий десерт – це те частування, яке можна зробити вдома без особливого клопоту з використанням свіжих дарів ягідної грядки. Полунична просочення для бісквіта і крем в домашніх умовах виходять неймовірно ароматними і смачними.
Готувати їх можна не тільки влітку, коли є свіжі ягоди, а й в холодну пору року, використовуючи заморожені продукти з холодильника.