Серед нескінченних життєвих турбот необхідно іноді знаходити моменти для спілкування з близькими за чашкою чаю і ароматною домашньою випічкою.
Якщо часу на створення кондитерського шедевра немає, це не привід відмовлятися від зустрічі – виручить смачний пиріг з вишневим варенням, рецепт якого дуже простий. Згодиться навіть закрутка з торішніх запасів, а тісто можна зробити як пісочне, так і дріжджове – улюблена соковита ягода прикрасить будь-яку основу!
Секрети смачного пирога
- Далеко не будь-яке варення може стати начинкою для домашнього пирога. Воно повинно бути густим, щоб при випіканні залишалося всередині і не випливало.
- Якщо пригощатися випічкою будуть і діти, найкраще використовувати закрутку без кісточок.
- Солодкість варення – як кому подобається. Якщо воно не дуже солодке, можна додатково підсолодити начинку.
- Варена вишня на відміну від свіжої не так соковита. Щоб відкритий пиріг не вийшов сухим, сироп з варення зціджувати необов’язково – він зробить частування ще більш смачним і ніжним.
Класичний тертий пиріг з вишневим варенням по-домашньому
Рецепт цей перевірений багатьма поколіннями домогосподарок. У класичній рецептурі в якості жирової основи передбачається використання маргарину.
Цей не самий корисний продукт можна сміливо замінити такою ж кількістю вершкового масла. Випічка обійдеться трохи дорожче, але тоді нею можна буде сміливо пригощати малюків. Варення як начинку зійде будь-, однак вишня тим хороша, що надає частування вишукану кислинку.
Складові
- Маргарин – 150 г;
- Витоплений з сала жир (смалець) – 50 г;
- Цукор білий – 1 стакан;
- Жовтки яєчні – 2 шт;
- Сметана нежирна – 5 ст.л .;
- Борошно в / с – близько 3 склянок;
- Сода харчова (негашене) – 1 ч.л .;
- Варення з вишень – 1 стакан.
Як приготувати тертий пиріг з вишневою начинкою покроково
- Розкачуємо більшу частину у вигляді млинця товщиною 6-7 мм і встеляли їм дно форми. Розкладаємо по його поверхні вишні. Частина тесту, що трохи менше, натираємо на тертці з великими отворами і засипаємо вийшла крихтою відкритий пиріг.
- З плином часу дістаємо обидві частини тесту з холодильника.
- Включаємо духовку, щоб нагрівся. Включати потрібно обидві панелі – нижню і верхню.
- Готове тісто ділимо на дві частини. Одна з них повинна на третину бути більша за іншу. Частина, що трохи менше, загортаємо і відправляємо в холодильник на 1 годину, а більшу кладемо в основну камеру холодильника.
- З’єднуємо яєчну і сипучу частини, вимішуємо. Якщо тісто дуже м’яке і прилипає до долонь, потрібно додати ще півсклянки борошна і вимісити.
- Просіявши борошно, з’єднуємо її з содою і жировими компонентами, перетираємо до отримання максимально однорідної суміші.
- У солодку яєчну суміш додаємо сметану, все заважаємо.
- Засипаємо жовтки цукром і перебиваємо міксером до пінної консистенції.
- Тепер потрібно відокремити жовтки. Дуже просто це зробити за допомогою порожній пластикової пляшки. Її стискаємо і підносимо до розбитого яйця, націлившись на желточную частина. Разжимаем пляшку, і вона шийкою втягує всередину жовток (він повинен бути цілим!), Білок залишається на тарілці.
- Спочатку потрібно відцідити вишневий сироп. Для цього беремо глибоку ємність, накриваємо її друшляком і викладаємо в нього варення.
- Завершивши процес, відправляємо форму в духовку і випікаємо частування до чаю до зарум’янювання. Приблизний час запікання – 30 хвилин.
Готове ласощі витягувати з форми можна тільки тоді, коли воно охолоне майже повністю. Готовий пиріг перед подачею до чаю можна злегка присипати цукровою пудрою.
Кращий рецепт пирога з вишневим варенням в мультиварці
Складові
- Цукор-пісок білий – 1 стакан + –
- Яйця курячі – 3 шт + –
- Молоко – 120 мл + –
- Борошно пшеничне – 2 склянки + –
- Рослинна олія – 100 мл + –
- Сода – 1 ч.л. + –
- Оцет яблучний – 1 ч.л. + –
- Масло вершкове – 20 г + –
- Вишневе варення – 5-7 ст.л. + –
Випікання смачного пирога з вишневим варенням в мультиварці
- Вспенивающем сирі яйця з цукром до повного розчинення солодких кристалів, додаємо в солодку масу молоко, масло, все заважаємо.
- В отриману рідку основу для випічки висипаємо соду, потім підливають вказану кількість оцту і знову все перемішуємо. Про початок хімічної реакції, завдяки якій тісто буде підніматися, можна судити по великій кількості бульбашок, якими покриється поверхню основи для тесту.
- Не чекаючи завершення процесу, додамо в тісто борошно і вимісити. Маса вийде трохи густішою, ніж основа для оладок.
- Масло вершкове використовуємо в якості мастила внутрішньої поверхні мультіварочной чаші. Виливаємо тісто, а в нього зверху наливаємо варення, використовуючи столову ложку. Потім за допомогою ложки зробимо розлучення з варення на поверхні тестової основи.
- Закриваємо кришку мультиварки, в меню вибираємо програму «Мультіповар» або «Випічка / кекс», встановлюємо таймер на позначці 50 хвилин і натискаємо кнопку «Пуск».
- Коли пролунає звуковий сигнал про закінчення випікання, потрібно буде перевірити готовність випічки за допомогою дерев’яної зубочистки. Занурюємо її і виймаємо – якщо на ній залишилися сліди сирого тесту, вибираємо ту ж програму, встановлюємо час 10 хвилин і запускаємо агрегат повторно. Готове частування залишаємо остигати в чаші, а потім тільки витягаємо і викладаємо на плоске блюдо. Можна назвати гостей на чай!
У доброї господині знайдеться застосування навіть торішнім солодким закрутки. Щоб використовувати застояне варення і без особливого клопоту приготувати щось до сімейного чаювання, пропонуємо спекти своїми руками пиріг з вишневим варенням з будь-якого із запропонованих рецептів. З цим завданням здатна впоратися навіть мамина помічниця, порадувавши тата і здавши свій перший кухонний іспит. Давайте готувати разом!