Якщо немає можливості довго стояти біля плити, але дуже хочеться побалувати домашніх чимось смачненьким, нічого страшного! Сьогодні ми розповімо, як приготувати пиріг з лаваша з фаршем в мультиварці – це блюдо робиться дуже просто, і смачно як в гарячому, так і в холодному вигляді. Ми підібрали кілька простих перевірених рецептів, які дозволять впоратися з таким вечерею або обідом за лічені хвилини!
Крім фаршу начинкою можуть служити і капуста – так ми отримаємо пісне, дієтичне блюдо, і поєднання капуста-яйця, і курка, і шинка з сиром. Загалом, фантазувати на тему пирога з лаваша в мультиварці можна нескінченно. Давайте ж спробуємо його приготувати!
Мультиварка для готування може бути будь-якої марки, головне, що б в ній був режим випічка.
Пиріг з лаваша з фаршем
Складові
для пирога
- Лаваш вірменський – 2-3 листа в залежності від розміру + –
- Фарш – 500 г + –
- Лук великий – 2 шт. + –
- Сіль – 1/4 ч.л. або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
для заливки
- Сметана – 5 ст.л. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Кетчуп або томатна паста (за бажанням) – 1 ст.л. + –
- Сіль – щіпка або за смаком + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Базилік сушений – щіпка + –
- Мускатний горіх – на кінчику ножа + –
Приготування
- Для початку займемося начинкою: чистимо цибулю і дрібненько кришимо його в фарш. Солимо, перчимо і розминаємо додатково товкачем для картоплі металевої або дерев’яної, щоб цибуля пустила сік.
Якщо є час, краще дати начинці постояти після цього 20-30 хвилин – так вона стане соковитіше.
- Розгортаємо перший лист лаваша і наносимо на нього начинку. Якщо у нас 2 листи, половину фаршу, якщо 3, відповідно, третина.
- Закручуємо рулетом і відставляємо в сторону.
- Також скручуємо ще 1 або 2 рулету і починаємо збирати пиріг.
- Чашу мультиварки змащуємо вершковим маслом, так блюдо вийде смачніше і ароматні.
- Викладаємо рулети по черзі від країв до центру, закручуючи їх у формі равлика.
- Тепер готуємо заливку: з’єднуємо все інгреіенти для неї в чашці або глибокій тарілці і збиваємо.
- Заливаємо пиріг. Робимо це так, щоб яєчна суміш потрапила і на дно, для цього піднімаємо краю рулетів дерев’яною лопаткою.
Коли все буде готово, виставляємо режим випічка і таймер на 1 годину. Коли спрацює сигнал, акуратно перевертаємо наш пиріг світлою стороною вгору і залишаємо його зарумяніваться ще на 15 хвилин.
Готовий пиріг виймаємо і охолоджуємо. Подаємо, посипавши зеленню і порізавши на порційні шматки.
Дещо інший смак буде у пирога приготованого за наступним рецептом.
Пиріг з лаваша з обсмаженою фаршем
Подбаймо про приготування начинки заздалегідь.
- Обсмажуємо на сковороді до готовності 450 г фаршу разом з 1 шинкованной цибулиною.
- Ріпчасту цибулю можна замінити зеленим – на цю кількість фаршу його потрібно пучок. Ріжемо його ножицями або шаткуємо ножем.
- За 5 хвилин до закінчення приготування додаємо 1 ст.л. томатної пасти або кетчупу, солимо, приправляємо і перемішуємо. Млоїмо ще чуть-чуть і вимикаємо – нехай остигає.
Розгортаємо лаваш на столі і викладаємо на нього частину начинки. Закручуємо рулетом. Також чинимо ще з одним або двома лавашами.
Викладаємо їх у змащену чашу мультиварки таким же чином, як в попередньому рецепті.
- Заливаємо сумішшю з 2 яєць, 70 г тертого сиру і 2 ст.л. панірувальних сухарів. Заливку окремо солимо (2 щіпки) і заправляємо на свій смак.
Ставимо пиріг готуватися на режимі «Випічка» на 50 хвилин. Після сигналу перевертаємо його і печемо ще 20 хвилин.
Ось і готовий наш пиріг, подаємо зі сметаною або гірчицею на вечерю або полуденок. Пірятного апетиту!
Ну, що ж, а тепер приготуємо вегетаріанський пиріг з лаваша.
Пиріг вегетаріанський з капустою в мультиварці
Також, як і в перших двох рецептах спочатку приготуємо начинку.
- Шаткуємо 600 г капусти білокачанної і тушкуємо її на сковороді з додаванням рослинної олії разом з порізаною цибулиною.
- При бажанні можна додати 1/2 ст.л. кетчупу для аромату.
- Підсолюємо начинку (2 щіпки) і заправляємо запашним перцем, паприкою, мускатним горіхом або прованськими травами.
- Готову начинку охолоджуємо без кришки.
Розстеляємо на столі 2-3 листа лаваша і ділимо між ними порівну начинку. Загортаємо рулетами і викладаємо в змащену чашу «равликом».
- Заливаємо пиріг сумішшю з 2 яєць, 3 ст.л. сметани, 3 ст.л. молока і 3 ст.л. рубаної зелені.
Виставляємо таймер на годину в режимі «Випічка» і спокійно йдемо займатися своїми справами. З плином часу перевертаємо пиріг, даємо йому зарум’яниться з іншого боку протягом 15-20 хвилин, акуратно виймаємо і даємо хвилин 10 подостить.
Нарізаємо на порційні шматки і подаємо. Смачного!
Як бачите, пиріг з лаваша в мультиварці гортовітся набагато простіше, ніж здається, а з заливанням можна експериментувати нескінченно! Блюдо получавется смачним і ароматним, а робити його одне задоволення, так що спробуйте і результат вас не розчарує, друзі!