Щоб бути здоровим і отримувати вітаміни, в свій раціон обов’язково потрібно включати рибу – про це знає, напевно, кожен з нас. Пельмені з горбушей, рецепт яких ми пропонуємо вам освоїти – прекрасний варіант для тих, хто не знає, як можна приготувати рибку незвично і смачно. Вони виходять такими ситними і пікантними, що ваших домочадців НЕ відтягнеш від них за вуха, а що ж говорити про справжніх гурманів!
Робити домашні пельмені пробувала хоча б раз в житті кожна господиня. Свинина, яловичина, курка – такі начинки вже стали звичними і, можна сказати, «приїлися». А ось рибка – це щось новеньке! Давайте спробуєм.
Домашні рибні пельмені з горбуші
Складові
- Філе горбуші – 500 г + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
- Борошно пшеничне – 3-4 склянки + –
- Лимон – 1/2 шт + –
- Крохмаль – 1,5 ст.л. + –
- Вода очищена – 1 стакан + –
- Оливкова олія – 4 ст.л. + –
- Червоний мелений перець – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Покрокове приготування пельменів з горбуші
- У глибоку миску, наливаємо воду, потім оливкова олія і трохи солі (зазвичай вистачає щіпки). В олійно-водяну суміш потихеньку додаємо борошно, замішуючи тісто. Зверніть увагу – беремо борошна стільки, скільки нам потрібно для того, щоб тісто стало одночасно еластичним і м’яким.
- Поділяємо філе горбуші на дві частини. Одну ми перемелює в блендері разом з подрібненим цибулькою, а другу – дрібно рубаємо ножем.
- Тепер обидві частини перемішуємо, додаємо до одержали фаршу видавлений з половинки лимона сік, а потім крохмаль. Солимо і перчимо до смаку.
- Тісто розгортаємо дуже тонко. Якщо робочої поверхні столу не вистачає на те, щоб розкачати все тісто відразу – ділимо його на кілька частин. З розкотив пласта склянкою або спеціальною формою вирізаємо кружечки.
- У центр кожної такої круглої заготовки кладемо трохи соковитого рибного фаршу і ліпимо пельмені, з’єднавши і защипати краєчки. Форма може бути будь-який – яка вам більше подобається.
- А тепер саме час зварити і спробувати те, що у нас вийшло: наливаємо в каструлю воду, доводимо її до кипіння, солимо і кидаємо в неї готові пельмені. Варимо їх до готовності – приблизно п’ять хвилин після спливання для пельменів середнього розміру.
Пельмені з горбушей, рецепт яких ми тільки що освоїли, краще всього поєднуються зі сметаною або ніжним соусом з натурального йогурту. За бажанням можна присипати їх зверху свіжою подрібненою зеленню. Пальчики оближеш!