Страви домашнього приготування завжди виходять неймовірно смачними, ще б пак, адже вони приготовлені по-особливому і з любов’ю. Вони ні в яке порівняння не йдуть з магазинними напівфабрикатами, ось, наприклад, ті ж пельмені в мультиварці, вони по-справжньому смачні, якщо приготовлені руками господині. Адже немає нічого кращого ароматно паруючої страви зі смаком домашнього затишку, що гріє серце кожному члену великої дружної родини.
Всі ми любимо їсти смачні пельмені домашнього приготування. Захоплює нас не тільки сам смак страви, а й безпосередньо процес його створення. А він, як відомо, буває різним.
Поширена думка таке, що пельмені виходять смачними тільки тоді, коли їх зварять в каструлі. Але це зовсім не так. Не менш апетитними вони виходять, якщо приготувати їх в мультиварці.
Пропонуємо вам рецепт саме такого блюда, щоб ви самі могли переконатися в достовірності наших слів, а заодно, і в особливому смаку, варених в мультиварці, пельменів.
Варені пельмені по-домашньому
Складові
Продукти для тіста:
- Вода (або молоко) – 1 стакан + –
- Борошно пшеничне – 500 г + –
- Яйце – 1-2 шт. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Рослинна олія – 1 ст.л. + –
Продукти для начинки:
- Часник – 1 зубок + –
- Чорний перець мелений – за смаком + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Фарш – 500 г + –
Приготування
Смак готових пельменів залежить від того, наскільки правильно буде зроблений заміс тесту. Тому головна увага приділяємо тому, як приготувати гарне м’яке тісто.
- 2/3 частини від всього запланованого борошна висипаємо у велику каструлю (або миску), і робимо посередині посуду борошняну ямку (глибше). Потім збиваємо яйце, додаємо до нього теплу воду, а краще молоко, і виливаємо суміш у поглиблення. Після цього додаємо рослинне масло і сіль.
- Починаємо тісто заважати. Як тільки воно перетвориться в однорідну масу – підсипає до нього трохи борошна. Тісто продовжуємо вимішувати на столі, там більше місця. Тільки, щоб воно не прилипало, заздалегідь потрібно стіл посипати борошном. Приготування пельменів вимагає крутого, але м’якого і ніжного тіста. Тому месім ретельно, але акуратно.
- Вимішати тісто кладемо назад в каструлю. Накриваємо його кришкою або рушником і на час залишаємо. Поки пельменное тісто буде відстоюватися в затишному містечку, ми займемося приготуванням начинки для нього.
- В якості начинки може служити свинячий, яловичий або курячий фарш. У нашому рецепті використовується фарш зі свинини. А, якщо додамо в нього за смаком сіль, перець мелений, подрібнену цибулю і часник, то готове блюдо вийде дуже смачним.
- Щоб пельмені вийшли соковитими – в готовий фарш можна додати столову ложку сирої води. Потім все перемішати і можна починати розгортати тісто. Тільки спочатку занурюємо його в борошно, а потім вже розгортає.
- Розкачане тісто кладемо на Пельменниці і обережно Придавлюємо його чайною ложкою в тих місцях, де повинна бути начинка. Після цього розкладаємо фарш. Тільки кладемо трохи, інакше наші пельмені в результаті просто «розповзуться».
- Далі розгортаємо ще одне коло тесту, їм ми накриваємо начинку. Відповідно, коло повинен бути великим. Потім «проходимся» по тесту 2-3 рази качалкою для того, щоб «склеїли» краю тесту.
- Після цього Пельменниці перевертаємо і злегка стукаємо по ній, щоб пельмені повипадали. Якщо вони не випадуть, значить – було додано мало борошна і їх доведеться діставати вручну.
- Тепер про те, як варити диво – пельмені в мультиварці. А варити їх потрібно в режимі «Випічка» або «Варка на пару». Але перед тим, як включимо той чи інший режим, наливаємо в мультіварочную чашу воду, додаємо в неї за смаком сіль і доводимо рідину до кипіння.
- Коли вода закипить – викладаємо пельменчікі по одному і перемішуємо їх. Варитися в середньому вони будуть 10-15 хвилин.
Після приготування воду зливаємо, а замість неї додаємо вершкове масло. Ось і все – пельмені в мультиварці можна сміливо презентувати своїм домочадцям.
Тільки не забудьте до них подати часниковий соус, сметану або майонез. Віддати перевагу гострого або делікатному супроводу – кожен вирішує сам. Але ні те, ні інше ні в якій мірі не зіпсує блюдо, навпаки, підкреслить його кращі смакові якості.
Пельмені смажені в мультиварці
Якщо комусь здається, що приготувати в мультиварці можна тільки варені пельмені, то це величезна помилка. Відмінними виходять пельмені і в смаженому вигляді, приготовані все в тій же мультиварці.
Ароматні, з золотистою хрусткою скоринкою і неймовірно смачні – саме такими вони будуть після приготування в мультіварочном апараті. Про простому рецепті приготування зараз і поговоримо, а точніше покроково розповімо, як приготувати смажені пельмені по-домашньому.
Складові
- Пельмені (заморожені) – 200 гр.
- Рослинна олія – 2 ст. л.
Приготування
- Наливаємо в мультіварочную каструлю масло.
- На дно мультиварки одним шаром кладемо заморожені пельмені, бажано домашнього приготування. Але можна взяти і магазинний продукт, тільки розморожувати його не потрібно.
- Включаємо режим «Випічка» або «Жарка», нехай пельмені 5 хвилин в одному з таких режимів «протомой». У процесі приготування кришка мультиварки повинна бути закрита.
- Хвилин через 5 пельмені перевертаємо, щоб вони могли з двох сторін рівномірно і красиво підрум’янитися.
- Все – пельмені можна вважати повністю готовими. Перекладаємо їх на щільну (складену в декілька шарів) серветку, щоб пішли залишки масла.
- Через пару-трійку хвилин блюдо подаємо до столу разом з кетчупом або нежирною сметаною.
Смажені пельмені, приготовані в мультиварці, можна подати і з зеленню. Не завадить і пікантна Горчічка. Словом, вибирайте те, що вам до душі. У будь-якому випадку буде дуже смачно. На приготування такого простого обіду ви витратите 15-20 хвилин, а ось, коли його з’їдять, ви навіть помітити не встигнете. Ще б! Таке частування – це радість для всієї родини!
«Ледачі» пельмені, запечені в мультиварці
Крім смажених і варених пельменів є запечена різновид даного продукту, така собі «золота кулінарна середина». Вона не менш смачна, але поки ще не так популярна.
Щоб розвіяти сумніви господинь про те, наскільки апетитними виходять «ліниві» пельмені, запечені в мультіварочной каструлі, пропонуємо вам самостійно приготувати домашнє блюдо по простому рецептом.
Складові
Продукти для замісу тіста:
- Пшеничне борошно – 3 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Сіль за смаком.
- Вода – 1-1,5 ст.
Компоненти для начинки:
- Перець – за смаком.
- Ріпчасту цибулю – 2 шт.
- М’ясний фарш – 1 кг.
Продукти для запікання:
- Часник – 1 зубок.
- Перець – за смаком.
- Масло вершкове – 2 ст. л.
- Сметана – 4-6 ст. л.
- Сіль за смаком.
- Окріп – 1 ст.
- Лавровий лист – за смаком.
- Соєвий соус – за смаком.
Приготування
- Просіваємо ретельно борошно, додаємо в неї воду, сіль, яйце і починаємо вимішувати пельменное тісто.
- Коли вийде пружна однорідна маса – тісто хвилин на 30-40 просто відкладаємо, щоб воно почало розшаровуватися.
- За цей час нам вдасться приготувати начинку для «ледачих» пельменів. Все, що для цього знадобиться – це нарізати дрібно цибулю, змішати його з сіллю, перцем, і в підсумку викласти в м’ясний фарш.
- Коли тісто розшарується – починаємо його розгортати тонким листом (не більше 1 мм.). Потім покриваємо тісто шаром фаршу. Все акуратно згортаємо в рулет, обов’язково защипуючи найдовший край.
- Розрізаємо рулет на пельменні шматочки і укладаємо їх в холодильник (краще відразу в морозилку). Необхідно, щоб пельмені замерзли. Готувати «лінивців» ми будемо в замороженому вигляді. Як тільки вони ретельно промёрзнут, дістаємо їх з холодильника і висипаємо в мультиварку.
- Нарізаємо брусочки масла і кладемо їх на пельмені. Окропом розводимо сметану, розбавляємо її перцем, роздавлений часник, сіллю, а головне – соєвим соусом. Чим більше ми його додамо, тим ніжніше, в результаті, вийде блюдо. Потім все виливаємо в чашу з пельменями, і наостанок додаємо лавровий лист.
- Після цього включаємо режим «Випічка» на півгодини. Якщо загальна вага пельменів буде близько 700-800 гр., То дбати вони повинні трохи довше – хвилин 45.
- Коли страва приготується – перекладаємо його на тарілку. При цьому обов’язково видаляємо з запечених пельменів лавровий лист.
При подачі на стіл домашнє частування можна посипати рубаною зеленню або тертим твердим сиром. Пахнути буде так, що біля столу збереться натовп з бажаючих скоріше покуштувати ваш кулінарний шедевр.
Поради кухарчука
Важливим моментом при приготуванні страви в мультиварці є той факт, що кожній господині необхідно самостійно розраховувати час варіння, смаження або запікання.
Час, наведене в рецептах, є умовним і може не збігатися з реальним часом приготування. Залежить це від потужності мультиварки, від її типу і моделі. Тому завжди стежимо за процесом приготування і коригуємо час, в залежності від своєї мультіварочной машини.
Таке частування, як пельмені в мультиварці можуть бути приготовані по-різному. Тепер ми знаємо, як варити, смажити і запікати їх. У приготуванні такого домашнього страви немає ніякої особливої складності. Тому користуйтеся рецептами – і готуйте на здоров’я. Нехай ваш стіл завжди буде сповнений смачної їжі.
Смачного!