Оригінальний салат «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами

Оригінальний салат Черепашка з куркою і волоськими горіхами
Оригінальні в оформленні страви цікаві завжди, адже люди по натурі дослідники, тому нам всім так хочеться спробувати щось незвичайне.

Салат «Черепаха» з куркою і волоськими горіхами виглядає креативно і навіть забавно, до того ж він дуже смачний; волоські горіхи, чорнослив, гриби і ніжне філе – незрівнянні поєднання. Крім того, така симпатична «черепашка» відмінно впишеться в дитяче меню, на сімейному банкеті успішно приживеться, та й на корпоративному фуршеті буде доречна.

Варіантів цієї закуски придумано вже настільки багато, що очі розбігаються, і навіть не знаєш, скільки разів вибрати, адже все таке смачненьке, судячи зі складу. Незмінним у всіх рецептах залишається курка, волоський горіх, майонез і яйця.

Однак останній продукт, тобто яйця, можна прибрати з рецепта або замінити перепелиними, якщо у вас алергія або просто цей продукт вам не подобається.

Салат «Черепашка» з курячим філе і волоськими горіхами

Складові

  • Курка (грудне філе) – 0,3 кг + –
  • Яйця курячі категорії «В» або «О» – 4 шт. + –
  • Яблуко зелене середнє – 2 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Сир маасдам – ​​200 г + –
  • Ядра волоського горіха – 110 г + –
  • Майонез «Провансаль» – 0,15 кг + –
  • Листовий салат – 1 пучок + –
  • Сіль морська – за смаком + –

Як робити в домашніх умовах салат «Черепаха» з куркою

Класичний варіант – основа основ, адже в цій закусці можна знайти будь-який відтінок смаку: кисло-солодкі яблука, терпкі горіхи, солонуватий сир і м’ясної компонент.

Саме від нього пішли всі інші «черепашачі» аналоги, тому цей покроковий рецепт ми і візьмемо в першу чергу ознайомлення з цією стравою.

Підготовка необхідних салатних компонентів

  • Яйця курячі варимо круто. Після того, як вони охолонуть, чистимо їх від шкарлупок і нарізаємо кубиками. Для оформлення салату потрібно залишити четвертинку одного яєчного білка.
  • Філе куряче, натерте сіллю з дрібкою паприки і каррі і потім щільно закутані в фольгу, запікаємо в духовці 25 хвилин при 220 ° С.
  • Коли курка охолоне, нарізаємо її середніми кубиками.
  • Цибуля ріпчаста обдаємо окропом і кришимо дрібними кубиками.
  • Яблука чистимо овощечисткой від шкірки, потім ріжемо плоди навпіл і видаляємо їх насіннєву серцевину. М’якоть яблук нарізаємо кубиками.
  • Сир також нарізаємо кубиками, намагаючись робити їх дрібніші.
  • Салатні листя миємо й нарізаємо квадратами 2х2 см.
  • Ми залишаємо чотири горіхових ядра цільними, а решта стругати на тертці або кришимо в блендері середньої крихтою.
  • Перекладаємо все нарізані інгредієнти, крім цілісних горіхів і четвертинки білка в загальну миску, заправляємо соусом, присаливаем і перемішуємо.

Оформлення (прикраса) салатної закуски на святковий стіл

  • На блюдо викладаємо салат і надаємо йому форму півсфери, а також формуємо голову «черепахи».
  • Зверху присипаємо всю поверхню салату стругати горіхом, але тільки голову присипаємо тертим на дрібній тертці білком.
  • Ядра горіхів вставляємо по боках, як лапки.

originalnyj-salat-cherepashka-s-kuricej-i-greckimi-orexami

  • 1 ст. л. майонезу перекладаємо в пакет, збираємо соус в куточку, протикаємо плівку і тонкими лініями малюємо три кола в центрі, середині і по нижньому краю «панцира».
  • Потім від центрального кола робимо променеподібні смуги.

originalnyj-salat-cherepashka-s-kuricej-i-greckimi-orexami3

Салат «Черепашка» з куркою, грибами і волоським горіхом

Таку часту в салатах комбінацію, як курка + гриби оригінальної вже не назвеш, але не в цьому випадку. У даній закусці обсмажені печериці привносять якусь «харизму» в цей легкий і навіть повітряний салат.

Складові

  • Грудна частина курки – 1 шт .;
  • Свіжі гриби – 0,2 кг;
  • Горіхи волоські – 0,3 кг;
  • Великі курячі яйця – 3 шт .;
  • Олія соняшникова рафінована – 30 мл;
  • Сир гауда – 140 г;
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки;
  • Листочки салатні – 6 шт .;
  • Соус «Провансаль» – 0,15 кг;
  • Зелені маслини – 6 шт.

Як зібрати салатну закуску «Черепашка» з курячим м’ясом і горіхами

Подрібнюємо підготовлені продукти для салату

  1. Протягом півгодини варимо куряче філе в бульйоні, підсоленому і приправленому на ваш смак спеціями. Після того, як зварена курочка охолоне, нарізаємо її тонкою соломкою.
  2. Шаткуємо цибулю кубиками (0,5 см) і обсмажуємо їх в олії на середньому вогні 3-5 хвилин, помішуючи.
  3. Тим часом печериці, при необхідності, миємо, нарізаємо соломкою і перекладаємо в сковороду до вже підрум’янені цибульки. Смажимо все разом 7 хвилин. В кінці обсмажування присаливаем за смаком.
  4. Сир і зварені круто яйця перетираємо в велику стружку на тертці.
  5. Горішки ламаємо, виймаємо ядра, видаляємо перетинку і кришимо їх в блендері.

Укладаємо вручну нарізані інгредієнти пошарово на блюдо

Тепер, коли всі компоненти підготовлені, ми можемо збирати салат шарами:

  • На гарне велике блюдо кладемо салатні листя, а на них укладаємо в формі трохи витягнутого кола курячу соломку, яку слід покрити майонезной сіточкою.
  • Далі посипаємо курку горіховою крихтою, взявши половину від усього обсягу. На них також наносимо майонез.
  • Далі кладемо гриби з цибулею + майонез. Цей шар потрібно наносити півколом, щоб покрити курку з усіх боків. Кожен наступний шар будемо наносити також, і тим самим виводити наш салат до форми півсфери.
  • Тепер покриваємо салат сиром + майонезним соусом.
  • Далі укладаємо суміш з яєць і майонезу з дрібкою солі.
  • Верхівку салату посипаємо горіховою крихтою.

Декоруємо готовий салат, завершуючи його кулінарний образ

  • З маслин робимо лапки і вирізаємо трикутний хвостик.
  • А в якості голови використовуємо половинку яйця, яку ви можете нафарширувати сиром і шинкою.

originalnyj-salat-cherepashka-s-kuricej-i-greckimi-orexami6

  • Очки – гвоздичні бутони, між ними ставимо дві насіння чорного кунжуту – це носик.
  • Знизу рот робимо простим розрізом, куди слід вставити гілочку петрушки або шматочок салатного листа.

Салат «Черепашка» з куркою, чорносливом і волоським горіхом

Якщо ви вирішили влаштувати в домашніх умовах вечірку для дітей з нагоди дня народження або по якомусь іншому приводу, то цей варіант «черепахи-ніндзя» з її милим оформленням буде для дітвори досить цікавим.

Не полінуйтеся і зробіть багато маленьких «черепашок», наприклад в тарталетках або на тарілках за допомогою формувального кільця, щоб кожна дитина отримала свого власного Донателло.

Складові

  • Грудка куряча ціла – 1 шт .;
  • Бульби картоплі середні – 2 шт .;
  • Першої категорії курячі яйця – 4 шт .;
  • Чеддер сир – 0,1 кг;
  • Чорнослив без кістки – 0,1 кг;
  • Горіхи волоські (ядра подрібнені) – 0,1 кг;
  • Горіхи волоські (ядра цілі) – 4 шт .;
  • Зелень (цибуля) – 1 пучок;
  • Яйце перепілки – 5 шт .;
  • Сіль «екстра» – 1 ч. Л .;
  • Соус «Провансаль» – 150 г.

Покроковий рецепт салату «Черепашка» з куркою, сиром і волоським горіхом

  1. Яйця курячі, перепелині, а також м’ясо курки варимо до готовності. У курячий бульйон при варінні м’яса слід додати солі 1-2 ч. Л.
  2. Чорнослив промиваємо і заливаємо окропом на 2-3 хвилини, після чого виймаємо з води і нарізаємо тонкими соломинками.
  3. Лук шаткує дуже дрібно гострим ножем.
  4. Зварене філе розбираємо по волокнам в тонку соломку.
  5. Половинку одного курячого яйця залишаємо для оформлення салату, а решта трьом на тертці, солимо і перемішуємо з майонезом.
  6. Сир перетираємо в дрібну стружку.
  7. Картоплю варимо, охолоджуємо, чистимо від шкірки і натираємо крупно на тертці.

Збираємо салат шарами, надаючи йому форму півкола

  • На велике блюдо викладаємо у формі овалу шар картоплі, солимо його і змащуємо майонезом.
  • Далі розподіляємо рівним шаром яйця і присипаємо їх зеленою цибулею.
  • Слідом йде шар курки і майонез.
  • Курку посипаємо чорносливом і наносимо тонко майонезну сітку.
  • Присипаємо все сиром і покриваємо його майонезним шаром.
  • Зверху весь салат присипаємо горіховою крихтою.

Оформляємо салат «Черепашка» за допомогою яєць і волоських горіхів

  • Спереду встановлюємо половинку яйця, як голови черепахи, зробивши очі з перцю або гвоздики.

originalnyj-salat-cherepashka-s-kuricej-i-greckimi-orexami2

  • Лапки робимо з горіхових ядер.
  • Перепелині яйця нарізаємо вздовж осі плоскими пластинками і укладаємо на горіховий шар, імітуючи малюнок панцира.

Незвичайний салат «Черепашка» з копченою куркою і волоським горіхом

Ця версія салату в приготуванні найшвидша і проста, тому що нічого, крім яєць, відварювати не потрібно. Ну а для того, щоб нарізати своїми руками ці нечисленні компоненти й укласти їх шарами, піде не більше 20 хвилин.

Складові

  • Копчена грудка курки – 300 г;
  • Зварені круто яйця – 4 шт .;
  • Сир твердий – 0,15 кг;
  • Корнішони – 200 г;
  • Горіх волоський (цілі ядра) – 100-150 г;
  • Листя салату – 4-5 аркушів;
  • Майонез будь – 120 мл.

Як своїми руками приготувати курячий салат «Черепашка» з волоським горіхом

  1. Курку нарізаємо соломкою.
  2. Корнішони шаткуємо тонкими кружальцями. Якщо ви взяли прості мариновані огірки, то їх слід нарізати соломкою.
  3. Зварені і охолоджені яйця чистимо, натираємо на тертці і перемішуємо з 1-2 ст. л. майонезу. Половинку одного яйця залишаємо для оформлення.
  4. Сир також перетворюємо в велику стружку.
  5. На блюдо вистилає листочки салату, а на них шарами вкладаємо курку, огірки, сир, покриваючи кожен шар майонезной сіткою. Салату потрібно надати форму півсфери – таку, як у панцира справжньою черепахи.
  6. Зверху рівно розподіляємо змішані з майонезом яйця і пригладжує цей шар ложкою.
  7. Ядра горіха укладаємо по верху «панцира», імітуючи клітини, а також з боків знизу в якості лапок. Половинку яйця ставимо попереду як головку і перчинками робимо їй очі.

originalnyj-salat-cherepashka-s-kuricej-i-greckimi-orexami1

Коли ви перепробуете все салати «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами, то зможете замінити яблука в першому рецепті ананасами, гриби в другому рецепті – авокадо, в третьому рецепті картоплю – рисом, а четвертий варіант навряд чи набридне, адже він такий смачний.