Оригінальні в оформленні страви цікаві завжди, адже люди по натурі дослідники, тому нам всім так хочеться спробувати щось незвичайне.
Салат «Черепаха» з куркою і волоськими горіхами виглядає креативно і навіть забавно, до того ж він дуже смачний; волоські горіхи, чорнослив, гриби і ніжне філе – незрівнянні поєднання. Крім того, така симпатична «черепашка» відмінно впишеться в дитяче меню, на сімейному банкеті успішно приживеться, та й на корпоративному фуршеті буде доречна.
Варіантів цієї закуски придумано вже настільки багато, що очі розбігаються, і навіть не знаєш, скільки разів вибрати, адже все таке смачненьке, судячи зі складу. Незмінним у всіх рецептах залишається курка, волоський горіх, майонез і яйця.
Однак останній продукт, тобто яйця, можна прибрати з рецепта або замінити перепелиними, якщо у вас алергія або просто цей продукт вам не подобається.
Салат «Черепашка» з курячим філе і волоськими горіхами
Складові
- Курка (грудне філе) – 0,3 кг + –
- Яйця курячі категорії «В» або «О» – 4 шт. + –
- Яблуко зелене середнє – 2 шт. + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
- Сир маасдам – 200 г + –
- Ядра волоського горіха – 110 г + –
- Майонез «Провансаль» – 0,15 кг + –
- Листовий салат – 1 пучок + –
- Сіль морська – за смаком + –
Як робити в домашніх умовах салат «Черепаха» з куркою
Класичний варіант – основа основ, адже в цій закусці можна знайти будь-який відтінок смаку: кисло-солодкі яблука, терпкі горіхи, солонуватий сир і м’ясної компонент.
Саме від нього пішли всі інші «черепашачі» аналоги, тому цей покроковий рецепт ми і візьмемо в першу чергу ознайомлення з цією стравою.
Підготовка необхідних салатних компонентів
- Яйця курячі варимо круто. Після того, як вони охолонуть, чистимо їх від шкарлупок і нарізаємо кубиками. Для оформлення салату потрібно залишити четвертинку одного яєчного білка.
- Філе куряче, натерте сіллю з дрібкою паприки і каррі і потім щільно закутані в фольгу, запікаємо в духовці 25 хвилин при 220 ° С.
- Коли курка охолоне, нарізаємо її середніми кубиками.
- Цибуля ріпчаста обдаємо окропом і кришимо дрібними кубиками.
- Яблука чистимо овощечисткой від шкірки, потім ріжемо плоди навпіл і видаляємо їх насіннєву серцевину. М’якоть яблук нарізаємо кубиками.
- Сир також нарізаємо кубиками, намагаючись робити їх дрібніші.
- Салатні листя миємо й нарізаємо квадратами 2х2 см.
- Ми залишаємо чотири горіхових ядра цільними, а решта стругати на тертці або кришимо в блендері середньої крихтою.
- Перекладаємо все нарізані інгредієнти, крім цілісних горіхів і четвертинки білка в загальну миску, заправляємо соусом, присаливаем і перемішуємо.
Оформлення (прикраса) салатної закуски на святковий стіл
- На блюдо викладаємо салат і надаємо йому форму півсфери, а також формуємо голову «черепахи».
- Зверху присипаємо всю поверхню салату стругати горіхом, але тільки голову присипаємо тертим на дрібній тертці білком.
- Ядра горіхів вставляємо по боках, як лапки.
- 1 ст. л. майонезу перекладаємо в пакет, збираємо соус в куточку, протикаємо плівку і тонкими лініями малюємо три кола в центрі, середині і по нижньому краю «панцира».
- Потім від центрального кола робимо променеподібні смуги.
Салат «Черепашка» з куркою, грибами і волоським горіхом
Таку часту в салатах комбінацію, як курка + гриби оригінальної вже не назвеш, але не в цьому випадку. У даній закусці обсмажені печериці привносять якусь «харизму» в цей легкий і навіть повітряний салат.
Складові
- Грудна частина курки – 1 шт .;
- Свіжі гриби – 0,2 кг;
- Горіхи волоські – 0,3 кг;
- Великі курячі яйця – 3 шт .;
- Олія соняшникова рафінована – 30 мл;
- Сир гауда – 140 г;
- Цибуля ріпчаста – 2 головки;
- Листочки салатні – 6 шт .;
- Соус «Провансаль» – 0,15 кг;
- Зелені маслини – 6 шт.
Як зібрати салатну закуску «Черепашка» з курячим м’ясом і горіхами
Подрібнюємо підготовлені продукти для салату
- Протягом півгодини варимо куряче філе в бульйоні, підсоленому і приправленому на ваш смак спеціями. Після того, як зварена курочка охолоне, нарізаємо її тонкою соломкою.
- Шаткуємо цибулю кубиками (0,5 см) і обсмажуємо їх в олії на середньому вогні 3-5 хвилин, помішуючи.
- Тим часом печериці, при необхідності, миємо, нарізаємо соломкою і перекладаємо в сковороду до вже підрум’янені цибульки. Смажимо все разом 7 хвилин. В кінці обсмажування присаливаем за смаком.
- Сир і зварені круто яйця перетираємо в велику стружку на тертці.
- Горішки ламаємо, виймаємо ядра, видаляємо перетинку і кришимо їх в блендері.
Укладаємо вручну нарізані інгредієнти пошарово на блюдо
Тепер, коли всі компоненти підготовлені, ми можемо збирати салат шарами:
- На гарне велике блюдо кладемо салатні листя, а на них укладаємо в формі трохи витягнутого кола курячу соломку, яку слід покрити майонезной сіточкою.
- Далі посипаємо курку горіховою крихтою, взявши половину від усього обсягу. На них також наносимо майонез.
- Далі кладемо гриби з цибулею + майонез. Цей шар потрібно наносити півколом, щоб покрити курку з усіх боків. Кожен наступний шар будемо наносити також, і тим самим виводити наш салат до форми півсфери.
- Тепер покриваємо салат сиром + майонезним соусом.
- Далі укладаємо суміш з яєць і майонезу з дрібкою солі.
- Верхівку салату посипаємо горіховою крихтою.
Декоруємо готовий салат, завершуючи його кулінарний образ
- З маслин робимо лапки і вирізаємо трикутний хвостик.
- А в якості голови використовуємо половинку яйця, яку ви можете нафарширувати сиром і шинкою.
- Очки – гвоздичні бутони, між ними ставимо дві насіння чорного кунжуту – це носик.
- Знизу рот робимо простим розрізом, куди слід вставити гілочку петрушки або шматочок салатного листа.
Салат «Черепашка» з куркою, чорносливом і волоським горіхом
Якщо ви вирішили влаштувати в домашніх умовах вечірку для дітей з нагоди дня народження або по якомусь іншому приводу, то цей варіант «черепахи-ніндзя» з її милим оформленням буде для дітвори досить цікавим.
Не полінуйтеся і зробіть багато маленьких «черепашок», наприклад в тарталетках або на тарілках за допомогою формувального кільця, щоб кожна дитина отримала свого власного Донателло.
Складові
- Грудка куряча ціла – 1 шт .;
- Бульби картоплі середні – 2 шт .;
- Першої категорії курячі яйця – 4 шт .;
- Чеддер сир – 0,1 кг;
- Чорнослив без кістки – 0,1 кг;
- Горіхи волоські (ядра подрібнені) – 0,1 кг;
- Горіхи волоські (ядра цілі) – 4 шт .;
- Зелень (цибуля) – 1 пучок;
- Яйце перепілки – 5 шт .;
- Сіль «екстра» – 1 ч. Л .;
- Соус «Провансаль» – 150 г.
Покроковий рецепт салату «Черепашка» з куркою, сиром і волоським горіхом
- Яйця курячі, перепелині, а також м’ясо курки варимо до готовності. У курячий бульйон при варінні м’яса слід додати солі 1-2 ч. Л.
- Чорнослив промиваємо і заливаємо окропом на 2-3 хвилини, після чого виймаємо з води і нарізаємо тонкими соломинками.
- Лук шаткує дуже дрібно гострим ножем.
- Зварене філе розбираємо по волокнам в тонку соломку.
- Половинку одного курячого яйця залишаємо для оформлення салату, а решта трьом на тертці, солимо і перемішуємо з майонезом.
- Сир перетираємо в дрібну стружку.
- Картоплю варимо, охолоджуємо, чистимо від шкірки і натираємо крупно на тертці.
Збираємо салат шарами, надаючи йому форму півкола
- На велике блюдо викладаємо у формі овалу шар картоплі, солимо його і змащуємо майонезом.
- Далі розподіляємо рівним шаром яйця і присипаємо їх зеленою цибулею.
- Слідом йде шар курки і майонез.
- Курку посипаємо чорносливом і наносимо тонко майонезну сітку.
- Присипаємо все сиром і покриваємо його майонезним шаром.
- Зверху весь салат присипаємо горіховою крихтою.
Оформляємо салат «Черепашка» за допомогою яєць і волоських горіхів
- Спереду встановлюємо половинку яйця, як голови черепахи, зробивши очі з перцю або гвоздики.
- Лапки робимо з горіхових ядер.
- Перепелині яйця нарізаємо вздовж осі плоскими пластинками і укладаємо на горіховий шар, імітуючи малюнок панцира.
Незвичайний салат «Черепашка» з копченою куркою і волоським горіхом
Ця версія салату в приготуванні найшвидша і проста, тому що нічого, крім яєць, відварювати не потрібно. Ну а для того, щоб нарізати своїми руками ці нечисленні компоненти й укласти їх шарами, піде не більше 20 хвилин.
Складові
- Копчена грудка курки – 300 г;
- Зварені круто яйця – 4 шт .;
- Сир твердий – 0,15 кг;
- Корнішони – 200 г;
- Горіх волоський (цілі ядра) – 100-150 г;
- Листя салату – 4-5 аркушів;
- Майонез будь – 120 мл.
Як своїми руками приготувати курячий салат «Черепашка» з волоським горіхом
- Курку нарізаємо соломкою.
- Корнішони шаткуємо тонкими кружальцями. Якщо ви взяли прості мариновані огірки, то їх слід нарізати соломкою.
- Зварені і охолоджені яйця чистимо, натираємо на тертці і перемішуємо з 1-2 ст. л. майонезу. Половинку одного яйця залишаємо для оформлення.
- Сир також перетворюємо в велику стружку.
- На блюдо вистилає листочки салату, а на них шарами вкладаємо курку, огірки, сир, покриваючи кожен шар майонезной сіткою. Салату потрібно надати форму півсфери – таку, як у панцира справжньою черепахи.
- Зверху рівно розподіляємо змішані з майонезом яйця і пригладжує цей шар ложкою.
- Ядра горіха укладаємо по верху «панцира», імітуючи клітини, а також з боків знизу в якості лапок. Половинку яйця ставимо попереду як головку і перчинками робимо їй очі.
Коли ви перепробуете все салати «Черепашка» з куркою і волоськими горіхами, то зможете замінити яблука в першому рецепті ананасами, гриби в другому рецепті – авокадо, в третьому рецепті картоплю – рисом, а четвертий варіант навряд чи набридне, адже він такий смачний.