Люблю пекти різну смакоту до чаю, зазвичай, це різного роду печива і кекси, адже для їх приготування не потрібно багато продуктів і часу.
За смаком вони набагато краще магазинних, так і в якості своєї випічці я впевнена на всі 100%, тому і вам пропоную самим спекти ніжний кекс в духовці, рецепт з фото додається. Завдяки сметані в складі тесту, випічка виходить дуже ніжною і буквально тане в роті, що не зможуть не відзначити ваші домочадці.
Домашній кекс на сметані: покроковий фоторецепт
Кекси, мафіни 1
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Борошно пшеничне – 400 г + –
- Вершковий маргарин – 100 г + –
- Сметана – 200 г + –
- Цукор-пісок білий – 200 г + –
- Розпушувач – 5 г + –
- Харчова сода – 1 ч.л. (Без гірки) + –
- Оцет столовий – 1 ч.л. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Заздалегідь дістаємо маргарин з холодильника, щоб розм’як. Можна розтопити його на водяній бані, щоб не чекати. Кладемо в миску половину пачки маргарину, два яйця і всипаємо стакан цукру.

За допомогою віночка розмішуємо все. Потрібно, щоб маргарин добре перетерся з цукром.

Додаємо харчову соду, гашене 9% оцтом.

Виливаємо стакан сметани (будь-якої жирності) і кладемо чайну ложку розпушувача. Ще раз все перемішуємо.

Просіваємо дві склянки борошна.

Замішуємо тісто, за консистенцією нагадує оладьевое. На даному етапі можна додати в ніжний кекс все, що завгодно, наприклад: родзинки, курагу, мармелад і т.д.

Змащуємо форму для випічки маргарином і виливаємо в неї тісто.

Випікати кекс потрібно в розігрітій духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Готовий кекс виймаємо з форми і даємо йому злегка охолонути.

Нарізаємо випічку на порційні шматки і подаємо до чаю.

Приємного чаювання!