Минтай в пароварці

Минтай в пароварці
На пару можна приготувати багато смачних страв, і кожне з них обов’язково вийде низькокалорійним, що ідеально підходить людям, що стежать за вагою.

Наприклад, минтай в пароварці – ніжне дієтичне блюдо, яке не втрачає свої корисні властивості при готуванні, а тому його рекомендують вживати навіть дітям. Такий спосіб приготування надає рибному м’ясу м’якість і неповторний аромат; подавати парову рибу можна і в гарячому, і в холодному вигляді (на закуску).

Особливості приготування минтая в пароварці

Минтай є однією з найуживаніших риб. Його цінують за приємний смак, невелика кількість кісток і прекрасну засвоюваність організмом. До того ж, в ньому багато мінералів, вітамінів і мікроелементів, необхідних людині в будь-якому віці.

Дієтологи рекомендують вживати минтай 1-2 рази в тиждень. Він з успіхом застосовується в різних дієтичних програмах.

Минтай – сухувата риба, а приготування в пароварці надає їй соковитості, тим самим, розкриваючи її природний смак.

Як правильно готувати минтай в пароварці

  • Для приготування минтая в пароварці бажано використовувати охолоджену рибу.
  • При використанні свіжомороженого минтая – потрібно розморожування риби. Розморожувати минтай бажано або в холодильнику, або при кімнатній температурі.
  • Темну плівку всередині минтая необхідно видалити, в іншому випадку – блюдо буде гірчити.
  • Якщо в пароварку помістити разом з минтаєм овочі, то вийде чудовий гарнір.
  • Якщо минтай попередньо замаринувати або додати до нього будь-які спеції, то смак його стане більш насиченим.

Філе минтая з цибулею в пароварці

Складові

  • Минтай – 3 шт. + –
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт. + –
  • Лимон – 1 шт. + –
  • Кріп – 50 г + –
  • Лавровий лист – 3 шт. + –
  • Чорний перець (горошком) – 5-6 шт. + –
  • Сіль – за смаком + –

Як приготувати соковитий минтай з цибулею на пару

  • Готуємо рибу: якщо вона свіжоморожена, то розморожуємо, чистимо, видаляємо кістки. Натираємо філе невеликою кількістю солі.
  • Лук очищаємо, нарізаємо кільцями.
  • Лимон промиваємо, нарізаємо тонкими кільцями, видаляємо з них наявні насіння.
  • Кріп промиваємо в проточній воді і дрібно рубаємо.
  • У пароварку кладемо шар ріпчастої цибулі, додаємо лавровий лист і горошини перцю.
  • Наступним шаром кладемо філе минтая.
  • Потім – шар лимона, посипаємо його кропом.

mintaj-v-parovarke.3jpg

  • Включаємо пароварку на півгодини.
  • Подаємо готову страву до столу з салатом з будь-яких овочів.

Філе минтая в пароварці: класичний рецепт зі спеціями

Складові

  • Минтай середнього розміру – 2 шт .;
  • Сік лимона – 2 ст.л .;
  • Перець чорний мелений – за смаком;
  • Спеції для риби – на смак;
  • Сіль за смаком.

mintaj-v-parovarke

Рецепт приготування філе минтая в пароварці

  1. Якщо минтай свіжоморожений – розморожуємо його.
  2. Промиваємо, відрізаємо голову, плавники, хвіст, розрізаємо вздовж і виймаємо кістки.
  3. Вийшло філе нарізаємо порційними шматками і складаємо в підходить за розміром ємність.
  4. Додаємо спеції для риби, перець, сіль і сік лимона, перемішуємо. Ставимо в холодильник на пару годин.
  5. Готуємо 15 хвилин в пароварці.
  6. Подаємо до столу з салатом зі свіжих овочів.

Соковитий минтай в пароварці з овочами

З точки зору дієтологів, просто ідеальним є поєднання минтая з овочами. До того ж, приготування цієї страви в пароварці дозволяє отримати смачне і одночасно корисне частування, кожен шматочок якого буквально тане в роті.

Складові

  • Минтай – 1 шт .;
  • Картопля – 4 шт .;
  • Помідор – 1 шт .;
  • Морква – 1 шт .;
  • Квасоля стручкова – 60-70 г;
  • Цибуля зелена – 100 г;
  • Лимон – 0,5 шт .;
  • Оливкова олія – ​​2 ст.л .;
  • Спеції для риби – на смак;
  • Сіль за смаком.

Як зробити смачну рибу минтай з овочами на пару

  1. Минтай промиваємо, видаляємо нутрощі, відрізаємо голову, хвіст і плавники.
  2. Натираємо тушку сіллю і спеціальними спеціями для риби. Поливаємо її лимонним соком, вичавленим з половинки лимона, а кілька часточок жовтого цитруса кладемо всередину.
  3. Морква промиваємо, чистимо, нарізаємо тонкими кружечками.
  4. Помідор промиваємо, тонко нарізаємо кільцями.
  5. Лук моєму під проточною водою, нарізаємо кільцями.
  6. Картопля очищаємо і також нарізаємо кружечками, солимо його і посипаємо спеціями.
  7. У рукав для запікання наливаємо масло і розподіляємо його всередині рівномірно.
  8. Першим шаром в рукав укладаємо картопля, другим – морква, третім – квасоля (можна не розморожувати), четвертим шаром кладемо помідори, додавши трохи солі.
  9. Минтай викладаємо посередині овочів, трохи притискаємо його руками. Зверху посипаємо рибу нарізаною зеленою цибулею.
  10. Закріплюємо рукав кліпсами і укладаємо його в пароварку.
  11. Готуємо протягом 40 хвилин.

mintaj-v-parovarke.1jpg

12. Розрізаємо рукав і обережно перекладаємо (за допомогою дерев’яної лопатки) блюдо на велику тарілку.

Ніжний дієтичний минтай в пароварці особливо смачний відразу після приготування, так що намагайтеся подавати його гарячим.

Смачного!