Скоро весна, і хочеться зустріти її у відмінній формі, а значить – доведеться накласти заборону на будь-які здобні частування і перейти на овочі. А щоб перехід не був надто вже болючим, пропонуємо спробувати поєднати низькокалорійний лаваш з капустяної начинкою і запекти, заливши яйцем, в духовці. Отримаємо незвичайне і неймовірно апетитне блюдо, яким можна ласувати в сімейному колі і сміливо пропонувати його гостям в якості коронного блюда.
На основі базового рецепта, який ми пропонуємо в першу чергу, можна створювати найрізноманітніші варіації для дітей, прихильників вегетаріанства і тих, хто ретельно вважає калорії.
Лаваш з капустяної начинкою в духовці
Начинка з «белокачанкі» виходить трохи хрустка і дуже насичена. Якщо ми запекти лаваш з пекінською капустою, наше частування буде ще більш ніжним і соковитим, а часу на перебування його в духовці знадобиться зовсім небагато.
Складові
- Велика вірменська коржик – 1 шт .;
- Капуста свіжа білокачанна – 300 г;
- М’ясо будь-яке – 150 г;
- Кетчуп або томатна паста – 2 ст.л .;
- Сир твердого сорту – до 100 г;
- Масло оливок – 1 ст.л .;
- Жовток курячого яйця – 1 шт .;
- Кунжутне насіння – 2 ч.л .;
- Сіль і перець – на смак.
Приготування капусти в лаваші в духовці
- Почнемо з капустяної «голови»: її шаткуємо і відправляємо на розігріту сковороду, де вже закипає масло. Щоб начинка не пригоріла, підсмажуючи, скидаємо вогонь наполовину і додаємо 1 столову ложку води, накриваємо, тушкуємо, поки дещо не розм’якне.
- Якщо вирішили взяти замість білокачанної пекінка, потрібно врахувати, що вона стане м’якою набагато швидше.
- Масло оливок можна замінити будь-яким іншим рослинним, але тільки очищеним.
- З яйцем, звареним круто і рубаним, ця начинка вийде ще смачніше.
- Додаємо наявний томатний продукт і відразу ж – мите і різане на дрібні шматочки м’ясо, солимо-перчимо і готуємо ще 10 хвилин.
- Поки все гаситься, трьом сирок і викладаємо його акуратно на розстелений лаваш.
- Зверху – гарячу капустяну начинку, загортаємо корж так, щоб в результаті отримати рулет.
- Відправляємо його на деко, вкрите фольгою, покриваємо жовтком для зарум’янювання, присипаємо кунжутним насінням і – в духовку на 10-15 хвилин, щоб тільки пропеклась яєчна мастило і розтанув сир.
Подавати до столу скручений рулетом лаваш з капустою потрібно відразу, поки не зовсім охолов.
Молдавські вертути з капустою в лавашной виноградному
Складові
- Лаваш – 1 шт. + –
- Капуста білокачанна – близько 500 г + –
- Цибулина середня – 1 шт. + –
- Зелень свіжа – 1 пучок + –
- Білок від яйця – 1 шт. + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Чорний перець – на кінчику ножа + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
Як приготувати молдавські вертути
Чудовий перекус – хрусткі вертути з ніжною капустяної начинкою! Щоб зробити їх, необов’язково возитися з листковим тістом – можна просто взяти вірменську тонкий корж. З одного великого лаваша отримаємо 8 смачних Вертута.
- Знявши шкірку з цибулини, її необхідно порізати тонкими полуколечкамі і відправити на сковороду, де вже розігріли половину масла.
- Як тільки вона підрум’яниться, кидаємо шинкованную капусту. Тушкуємо на вогні середньої сили.
- Коли капуста стане м’якою, додамо рубану зелень, солимо і перчимо.
- Розрізаємо наш лаваш на вісім однакових частин.
- На край кожної кладемо начинку і загортаємо, сформувавши маленькі рулетики.
- Залишиться тільки підрум’янити їх в маслі, вмочуючи перед смаженням в білок.
Подаємо частування до чаю або зі свіжими овочами, наприклад, салатом з редиски і цибулі з зеленню.
Лаваш з пікантною начинкою з морської капусти
Всім, хто любить гостреньке, припаде до смаку пікантна закуска в вірменської виноградному з морською капустою (ламінарією) і корейською морквою. Тушковану курятину можна замінити копченим.
Складові
- Вірменська коржик – 1 шт .;
- Грудина курки середнього розміру – 1 шт .;
- Ламінарія маринована – 100 г;
- Сулугуні – 50 г;
- Майонез – 2 ст.л .;
- Морква по-корейськи – 100 г;
- Масло оливок або соняшнику – 1 ст.л .;
- Сіль і перцю – за смаком.
Як зробити лаваш з морською капустою
Посолити і заправивши перцем порізану на дрібні шматочки грудинку, злегка підсмажуємо її на сковороді, а потім додаємо 1-2 ст.л. води кімнатної температури і тушкуємо, поки м’ясо не знайде приємну м’якість.
Остужаем птицю і змішуємо її з морквою і капустою, додаємо також майонез.
Добре перемішану начинку розкладаємо по всьому лаваш, присипаємо тертим сиром і загортаємо його, щоб вийшов рулет. Звернув в плівку, кладемо його в холодильник – просочитися. Потім можна різати його на шматочки і подавати.
Дивно, скільки різної смакоти можна приготувати з простих і недорогих інгредієнтів. Наш чудовий лаваш з капустяної начинкою в різних її варіаціях зуміє скласти гідну конкуренцію найвишуканішим страв і навіть стати фаворитом. Все геніальне насправді просто і надзвичайно смачно!