Щоб приготувати оригінальну і смачну закуску до святкового столу, не обов’язково мати в наявності дорогі і екзотичні продукти.
Салат з рисом і куркою – смачне і просте в готуванні блюдо, яке чудово впишеться в святкове меню і нічим не поступиться по вигляду і смаку ресторанної закусці. Для приготування ситного страви потрібно мати якісні і відповідні компоненти, особливо потрібно вибрати правильний рис.
Як правильно і який вибрати рис для салату
Видів рису існує чимало, але для кожного блюда підходить той чи інший сорт рисових зерен. Щоб салат вийшов чудовим, ми розповімо, який рис найкраще підійде для цих цілей.
круглий рис
Самий відповідний рис для приготування салату – круглий. Відварити його досить просто і швидко, і в готовому вигляді він відмінно підійде для листкових салатів. Купувати рис потрібно в прозорих упаковках, тільки так можна визначити якість продукту. Зерна повинні бути однакового розміру і обов’язково цілими.
Якщо в упаковці є безліч розбитих крупинок, тоді відварити добре рис не вийде.
Пропарений рис
Пропарений світлий рис дуже смачний і також підходить для салатів. Пропарені зерна рису відмінно поєднуються як з солоними інгредієнтами, так і з солодкими.
Після варіння рис виходить розсипчастим і дуже смачним.
Щоб крупа тримала форму після відварювання, змастіть зерна рослинним або оливковою олією і потримайте під кришкою деякий час.
коричневий рис
Для салату з участю курячого м’яса та морепродуктів підійде коричневий рис. Його чудові смакові якості доповнять смак продуктів.
Також салат з коричневим рисом виглядає дуже естетично і красиво. На святковому бенкеті таке частування буде завжди в центрі уваги.
якісний рис
У будь-якому випадку потрібно вибирати якісну крупу. Обов’язково звертайте увагу на дату виробництва і термін зберігання. На вигляд прострочена крупа ні чим не відрізняється від хорошого. Але після того, як ви відваріть рис, є його буде неможливо.
Якщо ви купуєте рис на вагу, то можна визначити по запаху свіжість продукту.
Приємний борошняної аромат говорить на користь рису, а прілий і трохи різкий запах відразу дає зрозуміти, що продукт сумнівної якості. Можливо, були порушені умови зберігання рису.
Рецепт салату з курячою грудкою і рисом в домашніх умовах
Складові
- Куряча грудка – 250 г + –
- Болгарський перець – 2 шт. + –
- Помідори – 4 шт. + –
- Рис відварний – 0,5 ст. + –
- Горошок консервований – 3 ст. л. + –
- Яйця курячі відварні – 2 шт. + –
- Зелена цибуля – 20 г + –
- Листя салату – 5 шт. + –
- Сіль – за смаком + –
- Чорний перець – за смаком + –
- Майонез – 120 г + –
Як самому зробити незвичайний салат з куркою і вареним рисом
Салат з куркою і рисом найкраще готувати з овочами. Баланс свіжих або консервованих продуктів з рисом здатний творити чудеса зі смаковими якостями страви.
За бажанням, можна замінити продукт, зазначений в рецепті, на свій розсуд. Рисові салати з м’ясом можна заправляти як маслом, так і домашнім майонезом.
- Куряче філе добре вимийте і помістіть в невелику каструльку. Залийте м’ясо водою, посоліть, поперчіть і відваріть грудку до готовності. У процесі варіння обов’язково знімайте піну. Потім вийміть м’ясо з бульйону і остудіть.
- Відварений рис перед приготуванням салату відправте в холодильник на 20-30 хвилин.
- Помідори, перець і листи салату добре вимийте. Помідори покладіть в невелику мисочку і обдайте окропом. Потім зніміть шкірку з кожного помідора і поріжте тонкими скибочками.
- Перець очистіть від насіння і разом з салатом наріжте соломкою.
- Відварені яйця очистіть і вимийте разом із зеленою цибулею. Гострим ножем наріжте обидва продукти дуже дрібно.
- Остигнуло куряче м’ясо поріжте соломкою або невеликими кубиками.
- Всі нарізані інгредієнти і рис з’єднайте в одній ємності, посоліть і поперчіть. Заправте салат майонезом і добре перемішайте.
- Розкладіть частування по глибоким порційних салатницю, зверху посипте зеленою консервованим горошком.
Подавайте салат відразу до столу, за бажанням прикрасьте блюдо свіжою зеленню або оливками.
Салат з копченою куркою і рисом «Тропіки»: простий рецепт
Копчене м’ясо курки – відмінний варіант для приготування салату з відвареним рисом. Зробити закуску незвичайної і неймовірно смачною можна за участю фруктів. Поєднання м’яса і фруктів – дуже вдале. Приготуйте таке частування хоч раз, і жодне свято більше не пройде без його участі.
Складові
- Рис з довгими зернами – 100 г;
- Копчена грудка – 200 г;
- Апельсини – 2 шт .;
- Консервований ананас – 40 г (два кільця);
- Волоські горіхи – 2 ст. л .;
- Лимонний сік – 2-3 ст. л .;
- Оливкова олія – 3 ст. л .;
- Зелень петрушки – 10 г.
Печемо святковий салат з курячої подкопченной грудки з рисом
- Рисову крупу добре промийте в холодній воді кілька разів. Потім помістіть її в каструлю, залийте водою 1: 3 (рис – 1, вода – 3). Відваріть до готовності з пучкою солі.
- Копчену курячу грудку добре вимийте в теплій воді і обсушити. Наріжте м’ясо довгими смужками або тонкими пластинами.
- Апельсини вимийте і очистіть від шкірки. Відокремте кожну часточку, акуратно вийміть зерна і поріжте фрукти дрібними кубиками.
- Кільця ананаса поріжте квадратиками. Волоські горіхи подрібніть в блендері або кавомолці.
- М’ясо, рис і порізані фрукти з’єднайте в одній мисці. Заправте салат лимонним соком і оливковою олією. Добре перемішайте і викладіть в широку салатницю.
- Гілки петрушки добре вимийте, обтрусіть і дрібно наріжте. Готовий салат посипте рубаними горіхами і петрушкою.
Салат з рисом і куркою – відмінне частування до будь-якого бенкету, адже приготувати його можна абсолютно в різних варіантах. Виберіть для себе відповідний і дивуйте близьких хоч кожен день.