Як приготувати смачне картопляне пюре?
Банальне блюдо, дуже частий гість в кожному будинку.
Здається, що приготувати його дуже просто, але перевірте себе, чи знаєте ви тонкощі приготування цього простого блюда.
- Ретельно очистіть картопля і видаліть всі «глазки».
- Картоплини треба вирівняти за розміром, щоб вони зварилися одночасно. Дуже великі бульби необхідно розрізати, але не дрібнити, інакше ризикуєте отримати кисіль, позбавлений вітамінів.
- Очищений картопля зберігайте в воді, щоб він не почорнів.
- Для варіння закладайте картопля в холодну воду і відразу посоліть його, як тільки поставите на вогонь.
- Покладіть у воду пару зубчиків часнику – він підкреслює аромат картоплі.
- Обов’язково доведіть картоплю до повної готовності. «Гаряче сирим не буває» – цей принцип не працює в приготуванні пюре. Якщо картопля не зовсім зварився, то в пюре залишаться неприємні на смак сирі грудочки.
- Злийте воду і знову поверніть каструлю на плиту, щоб випарувалася залишилася рідина. Слідкуйте, щоб не пригоріло!
- Подрібніть зварені бульби Картоплем’ялки або пресом для картоплі, але не міксером, інакше отримаєте на виході в’язкий клейстер, а не повітряне картопляне пюре.
- Щоб пюре було правильної консистенції візьміть підігріте молоко. Холодне молоко надає пюре сірий відтінок. Можна, звичайно, скористатися і бульйоном від варіння картоплі. Але з молоком набагато смачніше. Іноді можна покласти навіть вершки для більш вишуканого смаку.
- Додайте масло. Добре використовувати не пряжене, а саме вершкове масло хорошої якості, адже в картопляному пюре ви відразу відчуєте сторонній запах.
- Перевірте пюре на солоність, так як додавання молока може зажадати досолити його, щоб надати хороший смак.
- Картопляне пюре може виявитися цілком самостійною стравою при додаванні невеликої кількості смаженої цибулі або грибів.