Журавлинний мус з манкою з’єднує в собі ніжно-рожевий відтінок, злегка вловимий ягідний аромат і легку, «повітряну» структуру. Цей простий десерт гарний тим, що його можна приготувати в будь-який час року, адже тут відмінно підійде як свіжа, так і заморожена ягода.
Манна крупа в даному випадку виступає в якості згущувача, вона нітрохи не ускладнює мус і не робить десерт схожим на кашу, швидше за все при дегустації ви навіть не відчуєте цей інгредієнт.
Складові:
- журавлина – 150 г;
- манка – 3 ст. ложки;
- цукор – 120 г;
- питна вода – 400 мл.
Журавлинний мус з манкою рецепт з фото
Як зробити мус із журавлини
- Заздалегідь розморозивши при кімнатній температурі, розминаємо журавлинні ягоди товкачиком.
- Пропускаємо журавлинне пюре через дрібне сито. Отриманий в результаті фреш поки прибираємо в холодильник, а роздавлені ягоди перекладаємо в каструльку / сотейник.
- Заливаємо макуха водою, доводимо до кипіння і варимо на помірному вогні близько 5 хвилин. Отриманий журавлинний відвар пропускаємо через сито. Зневоднені ягоди нам більше не знадобляться – їх можна викинути.
- Гарячий журавлинний компот переливаємо у жароміцних ємність і знову доводимо до кипіння. Сластьон, варіюючи дозування цукрового піску на свій розсуд. Слідом найтоншої цівкою вводимо манку при безперервному перемішуванні.
- Не припиняючи заважати злегка подзагустевшую масу, продовжуємо варіння 5-7 хвилин. Добиваємося максимально однорідної консистенції. Знявши з плити, переливаємо журавлинний «кисіль» в зручну миску, охолоджуємо десерт до теплого стану. Щоб прискорити цей процес, поміщаємо миску в ємність з крижаною водою.
- Далі переходимо до заключного етапу. Збиваємо подост журавлинний масу міксером до посветления і збільшення обсягу. Одночасно вводимо отриманий раніше журавлинний сік, який чекав своєї черги в холодильнику.
- «Повітряний» журавлинний мус з манкою розливаємо по порційних формам, охолоджуємо і відправляємо в холодильник на кілька годин або на ніч. Подаємо як десерт, за бажанням розбавивши ягідну масу молоком.
Журавлинний мус з манкою готовий! Приємного вам апетиту!