журавлинний кисіль дуже смачний і досить корисний напій, як і будь-який інший ягідний кисіль або молочний.
Для приготування журавлинного киселю нам знадобиться:
- 400 грам журавлини,
- 3 літри + 200 мл води,
- 90 грам картопляного крохмалю (кількість крохмалю залежить від бажаної густоти киселю і від якості самого крохмалю),
- 300 грам цукру або за смаком.
Рецепт приготування журавлинного киселю.
Для журавлинного киселю можна використовувати як свіжі ягоди журавлини, так і заморожені. Свіжі ягоди журавлини перебираємо і добре промиваємо. З замороженими ягодами я, звичайно, нічого не роблю.
У велику каструлю засипаємо журавлину, заливаємо її трьома літрами води і ставимо на плиту нагріватися.
Після закипання води, проварити ягоди хвилин 15. Знімемо каструлю з вогню.
Процідимо вийшов відвар через сито. Ягоди відкинемо на сито і протремо їх в пюре. Додамо пюре в каструлю до процідженого відвару, покладемо цукор і поставимо знову нагріватися.
Тим часом розведемо крохмаль в 200 мл холодної води. Тонкою цівкою влити розведений крохмаль в киплячий відвар, постійно розмішуючи останній.
Доведемо вийшов кисіль до закипання і знімемо з вогню.
Розіллємо журавлинний кисіль по склянках. Подавати його можна як гарячим, так і охолодженим.
Смачного.