Журавлинний кисіль

журавлинний кисіль дуже смачний і досить корисний напій, як і будь-який інший ягідний кисіль або молочний.

журавлинний кисіль

Для приготування журавлинного киселю нам знадобиться:

  • 400 грам журавлини,
  • 3 літри + 200 мл води,
  • 90 грам картопляного крохмалю (кількість крохмалю залежить від бажаної густоти киселю і від якості самого крохмалю),
  • 300 грам цукру або за смаком.

Рецепт приготування журавлинного киселю.

Для журавлинного киселю можна використовувати як свіжі ягоди журавлини, так і заморожені. Свіжі ягоди журавлини перебираємо і добре промиваємо. З замороженими ягодами я, звичайно, нічого не роблю.

У велику каструлю засипаємо журавлину, заливаємо її трьома літрами води і ставимо на плиту нагріватися.

IMG_2294

Після закипання води, проварити ягоди хвилин 15. Знімемо каструлю з вогню.

IMG_2304

Процідимо вийшов відвар через сито. Ягоди відкинемо на сито і протремо їх в пюре. Додамо пюре в каструлю до процідженого відвару, покладемо цукор і поставимо знову нагріватися.

IMG_2312 IMG_2315

Тим часом розведемо крохмаль в 200 мл холодної води. Тонкою цівкою влити розведений крохмаль в киплячий відвар, постійно розмішуючи останній.

IMG_2303 IMG_2322

Доведемо вийшов кисіль до закипання і знімемо з вогню.

журавлинний кисіль

Розіллємо журавлинний кисіль по склянках. Подавати його можна як гарячим, так і охолодженим.

журавлинний кисіль журавлинний кисіль

Смачного.