Хто з нас не любить в спеку освіжаюче ласощі, яке, до того ж ще не дуже калорійне і не відбивається на талії! Сьогодні ми розповімо, як приготувати желе з ревеню, щоб воно вийшло легким, кисло-солодким і пружним, як і належить.
Такий десерт робиться не просто швидко, а дуже швидко, а вже поїдається ще стрімкіше і в великих кількостях – це ж не жирне морозиво!
Ревінь сам по собі корисна рослина, що містять вітамін С, Е і Р, а в поєднанні з желе ще й позитивно впливає на якість нігтів і шкіри.
Робиться десерт з ревеню за базовим рецептом дуже просто. Давайте спробуєм?
Желе з ревеню просте
Складові
- Ревінь (стебла) – 150 г + –
- Цукор – 2,5 ст.л. + –
- Вода – 500 мл + –
- Желатин – 10 г + –
Приготування
Пропорції дані з розрахунку на 3 середні порції. Стебла ревеню продаються на ринку або у бабусь, в магазині їх можна знайти не завжди. Вибираємо свіжі і соковиті з червонуватим відтінком.
- Желатин заливаємо водою, як написано в інструкції, приблизно 1: 2 і залишаємо до набрякання на 30-40 хвилин.
- Беремо з пучка необхідну кількість ревеню і ретельно промиваємо. Злегка очищаємо, якщо шкірочка занадто товста і нарізаємо великими брусками по 2 см. Складаємо їх в каструльку і заливаємо необхідною кількістю води.
- Доводимо до кипіння і всипаємо цукор. Тримаємо на вогні ще 15-20 хвилинок і вимикаємо.
- Проціджуємо трохи охололи компот і добре віджимаємо м’якоть, щоб вийшла вся рідина. Пробуємо, при необхідності додаємо цукор.
- Тепер знову беремося за желатин. Прогріваємо його на водяній бані або на дуже маленькому вогні, ні в якому разі не доводячи до кипіння! Про всяк випадок проціджуємо його, щоб не залишилося крупинок.
- З’єднуємо компот і желатин. Розливаємо по келихах або креманках і прибираємо в холодильник. Через 2 години чудовий освіжаючий десерт з ревеню буде готовий!
креативна подача
Як бачите, нічого складного в приготуванні немає, а значить, можна і поекспериментувати.
Наприклад, закладемо всередину желе відразу після того, як розіллємо його за формами, свіжі ягоди або фрукти. Дуже добре поєднуються з кисло-солодким смаком ревеню полуниця і ківі – вони будуть не тільки додавати соковитості, а й додадуть незвичайності зовнішнім виглядом.
Також можна прикрасити желе часточками персиків, свіжих або консервованих або ананасів.
Подавати його добре і в креманках, і саме по собі. Якщо розлити суміш по силіконовим формам, дати застигнути, а потім на 5-7 секунд опустити в гарячу воду, желе легко вислизне з них на тарілку.
Більш пікантного і глибокого смаку можна досягти, якщо приготувати десерт з білим вином.
Желе з ревеню з білим вином
- Відразу ж поставимо постояти 20 г желатину на 30.
- Закип’ятити 400 мл води і додамо в неї 200 г цукру.
- Дочекаємося розчинення і опустимо в сироп вже порубані шматочки ревеню – всього 300 м Варимо їх до м’якості, приблизно 20 – 25 хвилин, даємо подостить і проціджуємо.
- Для краще результату, щоб желе вийшло більш прозорим, використовуємо не сито, а кілька шарів марлі.
- У сироп вливаємо 100 мл сухого білого вина. Воно врівноважить надмірну солодкість.
- Желатин розчиняємо, проціджуємо і з’єднуємо з винно-сиропної сумішшю.
- Розливаємо по креманкам або силіконовим формам і залишаємо охолонути. Потім прибираємо в холодильник для застигання на 2-3 години.
Подаємо желе з ревеню, прикрасивши стружкою апельсинової цедри, свіжими ягодами або збитими вершками.
Ось бачите, друзі, як просто готується чудовий літній десерт з ревеню! Спробуйте, вам обов’язково сподобається!