Я останнім часом підсіла на молочне желе. Тому ділюся рецептом. Желе молочне дуже смачне і зовсім не клопітка в приготуванні. Набір продуктів завжди під рукою.
Для приготування желе молочного нам знадобиться:
- 750 грам молока,
- 5 столових ложок цукру або за смаком,
- 1-2 столові ложки ванільного цукру або за смаком,
- 15 грам желатину,
- 100 грам води.
Рецепт приготування желе молочного.
Почну з молока. У багатьох рецептах пишуть, що обов’язково потрібно жирне молоко. Насправді потрібно смачне молоко. Я готувала молочне желе і з добірного молока і з молока жирністю 2,5%. Виходить смачно в будь-якому випадку.
Молоко наливаємо в каструлю і ставимо на вогонь кип’ятити. Коли молоко закипіло, додаємо в нього цукор, ванільний цукор. Перемішуємо, знову доводимо до кипіння і знімаємо з вогню. Ми залишаємо молоко, воно повинно охолонути.
Для збільшення натисніть на картинку
Для молочного желе можна використовувати і інші ароматизатори, крім ванілі. Можна додавати корицю, какао або шоколад, кава, подрібнену полуницю або малину. Я люблю ваніль, тому ароматизують желе нею.
Желатин розводимо у воді і залишаємо набухати.
Коли охололо молоко, трохи нагріваємо желатин. Я це роблю в мікрохвильовці. Ставлю на 10 секунд, перемішую, якщо желатин за цей час не став рідким і однорідним, то ставлю ще на 10. Головне тут не перегріти. Додаємо рідкий желатин в тепле молоко, розмішуємо.
Розливаємо молочне желе в формочки і прибираємо в холодильник приблизно на 3-4 години.
Готове желе прикрашаємо шоколадною стружкою, ягодами, листочками м’яти, можна посипати корицею. Загалом, на що вистачить фантазії. Подаємо желе молочне до столу.
Люблю молочне желе з корицею
Якщо желе потрібно вийняти з форми, то опускаємо її, форму, на кілька секунд в гарячу воду.
Смачного.