Заварні млинці на кефірі

Заварні млинці на кефірі та окропі виходять ніжними, тонкими і м’якими. Вони гарні навіть без начинки і доповнень у вигляді сиропів, варення, топінгів і т.д.

Заварювання млинцевого складу може відбуватися на різних етапах: в деяких рецептах заварюють сирі яйця, в інших – вже майже готове тісто. Ми зупинимося на другому варіанті. Готові заварні млинці можна подавати до чаю / кави або ж задіяти при виготовленні курника або млинцевих тортів.

Складові:

Заварні млинці на кефірі

  • кефір – 250 мл;
  • яйця – 2 шт;.
  • борошно – 150 г;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • харчова сода – 1/2 ч. ложки;
  • сіль – щіпка;
  • соняшникова олія – ​​2 ст. ложки;
  • окріп – 250 мл.

Заварні млинці на кефірі та окропі рецепт

Як зробити заварне тісто для млинців

  1. Яйця в глибокій ємності з’єднуємо з цукровим піском і сіллю. Збиваємо до легкої піни. Дозування цукру можна збільшити або зменшити – все залежить від способу подачі млинців та особистих уподобань.Заварні млинці на кефірі
  2. В отриману суміш вливаємо половину порції кефіру, перемішуємо.Заварні млинці на кефірі
  3. Поступово підсипає просіяне борошно, замішуючи густу масу.Заварні млинці на кефірі
  4. Вливаємо в в’язку суміш залишився кефір. Енергійно працюючи віночком, добиваємося однорідної текстури без борошняних грудок.Заварні млинці на кефірі
  5. В окремий посуд наливаємо окріп, розчиняємо соду.Заварні млинці на кефірі
  6. Акуратно, щоб не обпектися, тонкою цівкою вводимо гарячий содовий розчин в тісто, безперервно перемішуючи суміш. Завершальним етапом додаємо пару ложок соняшникової олії, продовжуючи кругові рухи віночком. У підсумку отримуємо ідеальне по однорідності заварне тісто для млинців. За консистенцією суміш повинна вийти такий же, як і традиційне млинцеве тісто на молоці. Якщо маса вийшла занадто рідкою, можна додати трохи борошна. Заварні млинці на кефірі
  7. Злегка промазуємо сковороду маслом, прогріваємо. За допомогою ополоника виливаємо порцію тесту на розпечену поверхню. Смажимо тонкі млинці традиційним способом: чекаємо зарумянивания нижнього боку, перевертаємо і тримаємо на вогні ще секунд 20-30. Готові вироби складаємо стопкою.Заварні млинці на кефірі
  8. При бажанні можна промащувати ще гарячі млинці вершковим маслом, щоб розм’якшити краю і зробити млинці ще більш ніжними. Подаємо готову страву будь-яким вподобаним способом (зі сметаною, джемом, ягодами і т.д.) або ж застосовуємо тонкі, ажурні млинці у виготовленні інших кулінарних витворів.Заварні млинці на кефіріЗаварні млинці на кефірі та окропі повністю готові! Насолоджуємося смачним і простим десертом! Приємного вам апетиту!