Заварні млинці на кефірі та окропі виходять ніжними, тонкими і м’якими. Вони гарні навіть без начинки і доповнень у вигляді сиропів, варення, топінгів і т.д.
Заварювання млинцевого складу може відбуватися на різних етапах: в деяких рецептах заварюють сирі яйця, в інших – вже майже готове тісто. Ми зупинимося на другому варіанті. Готові заварні млинці можна подавати до чаю / кави або ж задіяти при виготовленні курника або млинцевих тортів.
Складові:
- кефір – 250 мл;
- яйця – 2 шт;.
- борошно – 150 г;
- цукор – 2 ст. ложки;
- харчова сода – 1/2 ч. ложки;
- сіль – щіпка;
- соняшникова олія – 2 ст. ложки;
- окріп – 250 мл.
Заварні млинці на кефірі та окропі рецепт
Як зробити заварне тісто для млинців
- Яйця в глибокій ємності з’єднуємо з цукровим піском і сіллю. Збиваємо до легкої піни. Дозування цукру можна збільшити або зменшити – все залежить від способу подачі млинців та особистих уподобань.
- В отриману суміш вливаємо половину порції кефіру, перемішуємо.
- Поступово підсипає просіяне борошно, замішуючи густу масу.
- Вливаємо в в’язку суміш залишився кефір. Енергійно працюючи віночком, добиваємося однорідної текстури без борошняних грудок.
- В окремий посуд наливаємо окріп, розчиняємо соду.
- Акуратно, щоб не обпектися, тонкою цівкою вводимо гарячий содовий розчин в тісто, безперервно перемішуючи суміш. Завершальним етапом додаємо пару ложок соняшникової олії, продовжуючи кругові рухи віночком. У підсумку отримуємо ідеальне по однорідності заварне тісто для млинців. За консистенцією суміш повинна вийти такий же, як і традиційне млинцеве тісто на молоці. Якщо маса вийшла занадто рідкою, можна додати трохи борошна.
- Злегка промазуємо сковороду маслом, прогріваємо. За допомогою ополоника виливаємо порцію тесту на розпечену поверхню. Смажимо тонкі млинці традиційним способом: чекаємо зарумянивания нижнього боку, перевертаємо і тримаємо на вогні ще секунд 20-30. Готові вироби складаємо стопкою.
- При бажанні можна промащувати ще гарячі млинці вершковим маслом, щоб розм’якшити краю і зробити млинці ще більш ніжними. Подаємо готову страву будь-яким вподобаним способом (зі сметаною, джемом, ягодами і т.д.) або ж застосовуємо тонкі, ажурні млинці у виготовленні інших кулінарних витворів.
Заварні млинці на кефірі та окропі повністю готові! Насолоджуємося смачним і простим десертом! Приємного вам апетиту!