Страви з овочів завжди улюблені: вони прості в приготуванні, корисні для здоров’я і мають смак, який під стати кращим делікатесів світу. Прикладом тому служить запіканка з кабачків в мультиварці, приготоване таким чином овочеве блюдо виходить ніжним і м’яким, тому-то воно подобається багатьом. До складу кабачкової частування входять різні інгредієнти, саме вони і роблять блюдо особливим, надаючи йому вишуканих смакових ноток.
Запечені кабачки самі по собі не мають видатним смаком, тому страви на їх основі готують з додатковими інгредієнтами, що додають всьому блюду особливі смакові якості.
Найкраще підходять для цього будь-які сорти сиру і всілякі спеції. Рецепт запіканки, який ми вам пропонуємо розглянути, в свій склад включає плавлений сирок і італійські трави.
Рецепт запіканки з кабачків в мультиварці
Складові
- Плавлений сир – 200 г + –
- Рослинна олія – 2 ст.л. + –
- Чорний перець мелений – на кінчику ножа або за смаком + –
- Кабачки (молоді) – 2 шт. вагою не більше 600-700 г + –
- Сіль – 2 щіпки або за смаком + –
- Часник – 3 зубки + –
- Яйця – 3 шт. + –
- Італійські трави – 1 ч.л. + –
Як приготувати запіканку
- Кабачки миємо (обов’язково видаляємо з них плодоніжки), нарізаємо тонкими кільцями.
- Сир ріжемо акуратними пластинками.
- Часник подрібнюємо вручну, або ж пропускаємо через Часничниці.
- Змішуємо сирні пластини з подрібненим часником і поміщаємо їх в мультіварочную чашу, щоб сир міг розплавитися. Для цього спочатку наливаємо на дно мультічаши рослинне масло, потім викладаємо кабачкову нарізку. За смаком солимо її, перчимо, після чого зверху кладемо на неї сир з часником і посипаємо все італійськими травами.
Розплавити сир можна по-іншому. Для цього потрібно змішані з часником сирні пластини помістити на дно розпеченої сковороди.
Коли сир розплавиться – перекладаємо його до кабачкової нарізці в мультиварку.
- Як тільки кабачки і сир разом опиняться в мультіагрегате – акуратно перемішуємо інгредієнти.
- Включаємо режим «Жарка» і чекаємо, поки сирок розплавиться. Обов’язково при цьому продукти періодично заважаємо.
- Окремо в мисці збиваємо яйця.
- Коли сирок розплавиться – вимикаємо мультиварку і переливаємо в чашу яєчну суміш.
- Лопаткою заважаємо продукти, розрівнюємо їх, після чого виставляємо режим «Піч» (і t не більше 150 ° С) на 30-35 хвилин.
- Як тільки запіканка з кабачків в мультиварці буде готова – відкрийте кришку, нехай блюдо ще 5 хвилин побуде в установленому режимі без кришки. Зайва рідина випарується, і кабачковий гарнір можна буде подавати до столу.
Перед подачею посипаємо його тертим сиром, зеленню і подаємо до столу з сирими овочами, соусом, сметаною або майонезом.
Запіканка з кабачків сама по собі ситна, тому є її можна, як самостійну страву. Але якщо ви захочете подати запечені кабачки з іншими стравами, то найкраще піднести їх разом зі смаженою картоплею, супом, рибним або м’ясним делікатесом.
Запіканка в мультиварці: поради по приготуванню
Щоб допомогти вам зробити смачну кабачкову запіканку, ми розкриємо декілька простих секретів того, як приготувати частування з мінімумом інгредієнтів, а також розповімо, чим можна замінити продукти в рецепті.
Приготування запіканки без яєць
Робити кабачкову запіканку можна, не використовуючи яєць.
Замінити яйця в рецепті пісної випічки можна кабачковим тестом (терті кабачки + мука + сметана). Їм ми (замість збитих яєць) заллємо овочеву нарізку перед запіканням блюда.
На якому режимі запікати кабачки
Режим, який вказаний в нашому рецепті, орієнтований на мультиварку Філіпс. Якщо у вас мультиварка Панасонік, Редмонд і т. П., То для приготування знадобиться включити інший режим ( «Випічка», «Мультіповар» та інші). Все буде залежати від потужності машини.
Час готування також залежить від моделі вашої мультиварки.
Чим замінити відсутні продукти
- Замість плавленого сирка використовуйте сир твердих сортів. При цьому, можете поєднувати одночасно кілька сортів, наприклад, Адигейський і Голландський.
- Італійські спеції можна замінити на будь-які інші. Гостроту і пікантність страви кожна господиня має право регулювати сама.
Запіканка з кабачків в мультиварці – особливе і в той же момент просте блюдо. Його унікальність – у відмінному смаку, який ви створюєте самі. Готуйте з задоволенням корисний домашній гарнір, вчіться дивувати зі смаком.
Смачного!