Запіканка з пельменів в мультиварці

Запіканка з пельменів в мультиварці
Сучасні кухонні гаджети сильно полегшують життя сучасної господині, адже з їх допомогою страви готуються набагато швидше. А що може бути краще, ніж запіканка з пельменів в мультиварці на вечерю, адже коли часу на підготовку немає – такий рецепт виручить завжди. Якщо в морозилці залишилася пачка таких напівфабрикатів – скористайтеся нашим рецептом, адже це справжня палочка-виручалочка на всі кулінарні випадки життя.

Які пельмені підійдуть для запіканки

  1. Відповідь абсолютно простий – будь-які: зі свининою, яловичиною і навіть куркою. Всі ці пельмені прекрасно запікаються в мультиварці. В результаті ви отримуєте дуже ситне блюдо з м’ясом. А яке воно красиве – просто чудо!
  2. Не варто переживати і через розміру пельмешек, так як при випічці соус загусне – і все пельмені з’єднаються між собою. Так що беріть хоч дрібні, хоч великі.
  3. Домашні або магазинні – різниці теж немає.

Рецепт запіканки з пельменів в мультиварці

Складові

  • Пельмені – 500 г + –
  • Твердий сир – 150 г + –
  • Сметана – 100 г + –
  • Вода – 130 мл + –
  • Сіль – за смаком + –
  • Будь-які спеції – за смаком + –

Як приготувати пельменну запіканку зі сметаною в духовці

У класичний рецепт ми не додаємо ніяких інших інгредієнтів, крім заявлених.

Але оскільки всім, часом, хочеться різноманітності після освоєння «класики», то ви можете спробувати експериментувати з різними начинками, додаючи до пельмені овочі, зелень, спеції та інші продукти.

  1. Пельмені дістаємо з морозилки (або з пакета, якщо ви тільки що прийшли з магазину), кидаємо їх в мультиварку.
  2. Робимо соус: в підходящої ємності перемішуємо сметану і спеції, поступово вводячи воду. Соус повинен вийти не занадто густий, але і без грудочок.
  3. Заливаємо пельмені соусом.
  4. Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо режим «Випічка» на двадцять п’ять хвилин. Поки «горщик» варить – трьом на тертці сир.
  5. Коли час пройде – відкриваємо мультиварку, посипаємо сиром готову запіканку, даємо їй трохи постояти, щоб сир розплавився, а потім дістаємо блюдо і подаємо його на стіл, розрізавши на порційні шматки.

Як урізноманітнити начинку для запіканки

Оскільки пельмені – це ні що інше, як м’ясний фарш і тісто, то можна здогадатися, що поєднуватися вони будуть з багатьма іншими продуктами.

Ви можете додавати в запіканку подрібнені помідори, ріпчаста цибуля, свіжу зелень, попередньо обсмажені гриби – словом, все, що завгодно!

zapekanka-iz-pelmenej-v-multivarke

Запіканка з пельменів в мультиварці може бути приготовлена ​​не тільки під сметанним соусом, а й з томатною пастою, натуральним йогуртом, майонезом або будь-яким іншим густим соусом, який ви любите, наприклад сирним або барбекю.