Напевно кожна господиня не раз стикалася з такою ситуацією, коли основна їжа приїлася, і не знаєш, що готувати на обід або вечерю.
Ми вирішили полегшити завдання домашнім кулінарам і підкинути пару-трійку цікавих, різноманітних і головне смачних і нескладних рецептів, на тему «запечені кабачки з помідорами в духовці». У нашій сьогоднішній статті ви знайдете страви на будь-який смак: запіканка овочева по-французьки, м’ясо під овочевий «шубою», оригінальний гарнір у вигляді гармошки і шикарна гаряча закуска.
І почнемо ми сьогодні ознайомчий кулінарний екскурс з дуже красивого страви від паризьких майстрів під назвою «Тіан». Родом це частування з самої ароматної провінції Франції – Провансу. А назву свою це блюдо отримало завдяки спеціальній глиняній ємності для запікання овочів.
Запечені баклажани з кабачками і помідорами
Ми скористаємося звичайної вогнетривкої формою і запекти баклажани, кабачки і помідори в духовці, а не в печі. Однак від наших домашніх модифікацій блюдо нітрохи не втратить свого шарму, тому засучівать рукава і начитавшись творити улюблену французьку смакоту.
Складові
- Масло оливи – 120 мл;
- Баклажан середнього розміру – 1 шт;
- Кабачок білий – 1 шт;
- Помідори свіжі невеликі – 4 шт;
- Червоний ріпчаста цибуля – 2 головки;
- Сіль кухонна – 1 ч.л .;
- Роздроблений чорний перець -1/2 ч.л .;
- Свіжа зелень кропу – 5 гілочок;
- Часникова головка невелика – 1 шт.
Як приготувати запечені кабачки з помідорами
- Оскільки готується все дуже швидко, то першим ділом включаємо на 200 ° С духовку, щоб вона прогрілася.
- З баклажана зрізаємо шкірку, після чого нарізаємо синенький і кабачок тонкими овалами, тобто різати треба не поперек, а трохи по косій.
- А ось помідори і цибулю ріжемо саме тонкими не більше 7 мм в товщину кружками.
- Часник розбираємо на часточки, але лушпиння не очищують.
- На дно скляної або керамічної вогнетривкої ємності наливаємо трохи олії, після чого, чергуючи, викладаємо овочі: баклажани, кабачки, помідори, цибуля. Потім солимо і перчимо овочі за смаком, скроплюємо маслом, і далі розкладаємо поверх них неочищений часник і гілочки зелені.
- До цього часу духовка вже прогріється, і нам залишається тільки відправити форму в піч.
- Через 25 хвилин виймаємо форму, промазуємо овочі маслом, яке знаходиться на дні тієї ж форми, і знову прибираємо Тіан на 20 хвилин в піч.
Запечені кабачки з помідорами і бринзою
Зробити своїми руками таку ароматну гарячу закуску з запечених кабачків з часником, помідором і ропні сиром зможе практично кожен. Рецепт цей досить простий, а слідуючи нашій покрокової інструкції, навіть початківець поварчук подужає таке частування граючи.
Складові
- Цуккіні- 2 шт;
- Томати рожеві – 2 шт;
- Бринза – 0,15 кг;
- Часточки часникові – 4 шт;
- Майонез оливковий – 60-80 г;
- Кінза свіжа – 50 г;
- Борошно біла вищий сорт – 20 г;
- Олія соняшникова – 2-3 ст.л .;
- Сіль екстра – 3-5 г;
- Приправа «Перцева суміш» – ½ ч.л .;
- Мелений пажитник – ½ ч.л.
Як готувати запечені кабачки з помідорами
- Оскільки в кабачках міститься досить багато зайвого соку, то починати підготовку слід саме з відділення цієї вологи. Для цього кабачки нарізаємо кружальцями, присаливаем і залишаємо на кілька хвилин.
- Як тільки сік відділиться, зливаємо його, а самі кабачкові гуртки присипаємо перцем і травою пажитника.
- Готуємо кляр. Борошно змішати з майонезом, після чого обмакиваем кабачки в цій масі і на добре прогрітій сковорідці з налитим в неї маслом обсмажуємо гуртки з двох сторін до апетитної скоринки.
- Обсмажені кабачки перекладаємо в вогнетривку форму, поверх них розкладаємо нарізані кружальцями помідори, і наостанок присипаємо все тертою бринзою.
- При 200 ° за Цельсієм випікаємо кабачки з помідорами і бринзою 15 хвилин.
- Готову закуску викладаємо на блюдо і посипати подрібненою кінзою.
Запечена картопля з кабачками і помідорами
Даний покроковий рецепт розповість, як готується в домашніх умовах класична картопляна запіканка в оригінальному оформленні.
Це, мабуть, найпростіший, і одночасно найкращий варіант приготування запечених в духовці овочів. Та й у виготовленні таке незвичайне блюдо зовсім нескладна.
Складові
- Картопля великий витягнутий – 4-5 бульб;
- Томати свіжі м’ясисті – 2 плоду;
- Кабачок молодий або цукіні – 1 плід;
- Лук-ріпка – ½ цибулини;
- Часнику часточки – 3 шт;
- Зелень кропу – 1 пучок;
- Масло вершкове – 50-80 г;
- Сіль – ½-1 ч.л.
Як зробити запечені кабачки з помідорами
В першу чергу почнемо працювати з цибулею, помідорами і кабачками, адже саме ці продукти стануть начинкою для нашої картоплі-гармошки
- Отже, помиті томати і кабачок нарізаємо тонкими кружальцями, не товще 7 мм.
- Лук же шаткуємо півкільцями ще тонше, але на колечка не розбирається, а залишаємо нарізку пластами.
Тепер приготуємо ароматну суміш для просочення картопельки
- Зеленушку дуже дрібно рубаємо ножем, часник дерев’яним товкачем перетворюємо в кашку.
- Щоб часник добре перетирався, можна присипати його щіпкою крупної солі.
- З’єднуємо подрібнені зелень з часником, додаємо до них м’яке вершкове масло, і перемішуємо все до отримання ароматної маси.
Прийшов час зайнятися картоплею
- Бульби ретельно миємо від бруду, можна навіть щіточкою почистити, щоб на поверхні залишилася тонка шкурка. Зчищати шкірку ми не будемо.
- Після цього нарізаємо картоплю поперек, роблячи надрізи на відстані один від одного в 7-8 мм. Однак не розрізаємо бульби до кінця, щоб у нас вийшла картопля у вигляді гармошки.
- У кожну проріз кладемо трохи ароматного масла із зеленню і часником, а потім, чергуючи, наповнюємо прорізи помідорами, кабачками і цибулею, в завершенні присаливаем за смаком, але не забуваємо, що масло ми також підсолити злегка.
- Напхані картоплі прибираємо в поліетиленовий рукав, зав’язуємо щільно, робимо парочку проколів і прибираємо в піч на 40 хвилин – 1 година, в залежності від розміру картоплин. Температура готування повинна бути не нижче 180 ° C.
За 10 хвилин до закінчення готування рукав розрізаємо і в відкритому вигляді допікаємо картоплю, щоб вона підрум’янилася.
Запечене м’ясо з кабачками і помідорами
Складові
- Телятина вирізка – 0,8 кг + –
- Сир маложирний напівтвердий – 0,2 кг + –
- Кабачки молоді – 2 шт + –
- Помідори – 2-3 шт + –
- Печериці – 4-5 шт + –
- Цибуля ріпчаста – 1 шт + –
- Часник – 1 головка + –
- Майонез – 3-5 ст.л. + –
- Сіль – 1 ч.л. + –
- Чорний перець – 1 ч.л. + –
Як запекти кабачки з помідорами
- М’ясо промиваємо, висушуємо серветками і нарізаємо поперек волокон на порційні шматки товщиною не більше 1,5 см. Присолюємо і посипаємо перцем кожен шматок, вкутуємо плівкою і гарненько відбиваємо з двох сторін.
- Форму для запікання змащуємо маслом і вистилає по дну відбивні м’ясо внахлест одним шаром. Зверху телятину змащуємо майонезом, змішаним з подрібненим часником.
- Кабачки, помідори, гриби і цибулю шаткуємо тонкими кружальцями, після чого пошарово укладаємо поверх м’яса: кабачки, гриби, цибуля, помідори. Кожен шар трохи присолюємо, але зовсім трохи, щоб в загальному блюдо не вийшло пересоленим. Верхній томатний шар також промазуємо часниковим майонезом і щедро посипаємо тертим на тертці сиром.
- Прибираємо форму в гарячу духовку на 40 хвилин. Для запікання цієї страви температуру готування слід вибрати в межах 170-190 ° C.
Легке м’ясне блюдо ідеально впишеться в літнє меню для урочистих випадків. Для цього рецепта краще всього вибирати молоду телятину, ніжну і соковиту. Однак і з яловичиною, і навіть з курятиною таке просте частування виходить чудово смачне і ніжне.
Запечені кабачки з помідорами, м’ясом і грибами виймаємо з духовки і даємо їм трохи часу охолонути. Після чого нарізаємо запіканку на порції і розкладаємо на роздавальні тарілки. Прикрасити таку страву можна оливками і свіжою зеленню.