Запечена рулет з лаваша

zapechennyj-rulet-iz-lavasha
Його рейтинги ростуть з кожним днем, він дуже різноманітний, популярний в кожному куточку світу; хтось любить із солодкою начинкою, а комусь подавай що поситнее!

І, поза всяким сумнівом, ви його відгадали з перших слів – запечений рулет з лаваша, король всіх закусок і десертів на кожному святковому столі. Блюдо унікально: воно може бути приготовлено до особливого випадку, а може просто урізноманітнити сімейне буденне меню.

Рулет з лаваша з м’ясом, запечений в духовці

Складові

  • Лаваш – 3-го листка + –
  • Фарш – 300 г + –
  • Яйця курячі – 5 штук + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 штука + –
  • Сир – 200 г + –
  • Сіль – 1 \ 4 чайної ложки + –
  • Чорний перець – 1 \ 4 чайної ложки + –
  • Зелень + –

Приготування рулету з м’ясом в духовці

  1. Знімаємо з лука лушпиння, подрібнюємо.
  2. Обсмажуємо на олії до прозорості цибулю. До нього викладаємо фарш, помішувати і чекаємо готовності.
  3. В окрему мисочку розбиваємо яйця. Збиваємо і солимо.
  4. Яєчну суміш вливаємо в фарш, заважаємо і продовжуємо готувати.
  5. Насипаємо спецій, зелені, заважаємо ще протягом 1 хвилини.
  6. Зливаємо зайве масло.
  7. З сиру за допомогою терки робимо велику стружку.
  8. В остигле м’ясо насипаємо сир, перемішуємо.
  9. Тонкий корж розрізаємо навпіл.
  10. На кожен шматок викладаємо начинку. Розрівнюємо.
  11. Все загортаємо в рулетики.
  12. Переміщаємо їх в форму для запікання.
  13. Печемо при 170 градусах не більше 15 хвилин. Нам треба, щоб лаваш встиг підрум’яниться і в ньому розтанув сир.

Перед тим, як пригощати, розрізаємо на порції, викладаємо в блюдо, посипаємо зверху дрібно натертим сиром.

Лінивий штрудель з лаваша: простий рецепт

Приготування тесту для штруделів багатьом здається довгим процесом. У цьому випадку виручає вірменська коржик!

Складові

  • Тонкий лист лаваша – 3 штуки;
  • Яблука – 4 штуки;
  • Ізюм – 100 г;
  • Цукор – 100 г;
  • Олія – ​​50-100 г.

Приготування ледачого штруделя

  1. Ізюм промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо на чверть години.
  2. Поки родзинки «париться», займаємося яблуками. Очищаємо від шкірки і насіння. Натираємо на крупній тертці. Злегка віджимаємо, сік переливаємо в склянку. Його можна випити.
  3. Ізюм зливаємо, змішуємо з яблуками.
  4. Лаваш розрізаємо на дві половини. Змащуємо маслом. Скористаємося для цього пензликом.
  5. Насипаємо 1 чайну ложку цукру, викладаємо начинку, розподіляємо по всій поверхні.
  6. Винаходимо рулетик.
  7. З усіма шматками лаваша проробляємо теж саме.
  8. На деко укладаємо пергамент, складаємо штруделькі, змащуємо їх маслом, посипаємо цукром і прибираємо в піч випікатися при температурі 180 градусів. Для освіти рум’янцю достатньо 20 хвилин.

Подаємо запечені рулетики з лаваша з яблуками з будь-якою свіжою ягодою, кулькою морозива і меленою корицею, прикрасивши листочком м’яти.

Як ви встигли помітити, начинки рулету з лаваша – повна протилежність один одному. Але в обох випадках смак незрівнянний, гармонійний. Лаваш ідеально поєднуємо з усім!

Запечена рулет з лаваша з сиром

Складові

  • Лаваш – 1 лист;
  • Сир – 170 г;
  • Яйце куряче – 1 штука;
  • Масло рослинне.

Приготування рулету з сиром з лаваша

  1. Яйце і сир змішуємо в окремій тарі.
  2. Розстеляємо лавашний лист, викладаємо начинку.
  3. Скручуємо в рулет. Укладаємо в форму для випічки.
  4. Робимо невеликі надрізи зверху.
  5. Змащуємо маслом і відправляємо в розжарений до 180 градусів духовий ящик на 10 хвилин.

Рулетики з лаваша, запечені в духовці з сиром – краще рішення для сніданку.

Рулет з лаваша, запечений в духовці, може бути ще й солодким! Вашій увазі відмінний варіант десерту ми навели вище. На ваш смак в сир можете додати подрібнену зелень або підсолодити.

Балуйте частіше своїх рідних смачними закусками з лаваша!