Його рейтинги ростуть з кожним днем, він дуже різноманітний, популярний в кожному куточку світу; хтось любить із солодкою начинкою, а комусь подавай що поситнее!
І, поза всяким сумнівом, ви його відгадали з перших слів – запечений рулет з лаваша, король всіх закусок і десертів на кожному святковому столі. Блюдо унікально: воно може бути приготовлено до особливого випадку, а може просто урізноманітнити сімейне буденне меню.
Рулет з лаваша з м’ясом, запечений в духовці
Складові
- Лаваш – 3-го листка + –
- Фарш – 300 г + –
- Яйця курячі – 5 штук + –
- Цибуля ріпчаста – 1 штука + –
- Сир – 200 г + –
- Сіль – 1 \ 4 чайної ложки + –
- Чорний перець – 1 \ 4 чайної ложки + –
- Зелень + –
Приготування рулету з м’ясом в духовці
- Знімаємо з лука лушпиння, подрібнюємо.
- Обсмажуємо на олії до прозорості цибулю. До нього викладаємо фарш, помішувати і чекаємо готовності.
- В окрему мисочку розбиваємо яйця. Збиваємо і солимо.
- Яєчну суміш вливаємо в фарш, заважаємо і продовжуємо готувати.
- Насипаємо спецій, зелені, заважаємо ще протягом 1 хвилини.
- Зливаємо зайве масло.
- З сиру за допомогою терки робимо велику стружку.
- В остигле м’ясо насипаємо сир, перемішуємо.
- Тонкий корж розрізаємо навпіл.
- На кожен шматок викладаємо начинку. Розрівнюємо.
- Все загортаємо в рулетики.
- Переміщаємо їх в форму для запікання.
- Печемо при 170 градусах не більше 15 хвилин. Нам треба, щоб лаваш встиг підрум’яниться і в ньому розтанув сир.
Перед тим, як пригощати, розрізаємо на порції, викладаємо в блюдо, посипаємо зверху дрібно натертим сиром.
Лінивий штрудель з лаваша: простий рецепт
Приготування тесту для штруделів багатьом здається довгим процесом. У цьому випадку виручає вірменська коржик!
Складові
- Тонкий лист лаваша – 3 штуки;
- Яблука – 4 штуки;
- Ізюм – 100 г;
- Цукор – 100 г;
- Олія – 50-100 г.
Приготування ледачого штруделя
- Ізюм промиваємо, заливаємо окропом, залишаємо на чверть години.
- Поки родзинки «париться», займаємося яблуками. Очищаємо від шкірки і насіння. Натираємо на крупній тертці. Злегка віджимаємо, сік переливаємо в склянку. Його можна випити.
- Ізюм зливаємо, змішуємо з яблуками.
- Лаваш розрізаємо на дві половини. Змащуємо маслом. Скористаємося для цього пензликом.
- Насипаємо 1 чайну ложку цукру, викладаємо начинку, розподіляємо по всій поверхні.
- Винаходимо рулетик.
- З усіма шматками лаваша проробляємо теж саме.
- На деко укладаємо пергамент, складаємо штруделькі, змащуємо їх маслом, посипаємо цукром і прибираємо в піч випікатися при температурі 180 градусів. Для освіти рум’янцю достатньо 20 хвилин.
Подаємо запечені рулетики з лаваша з яблуками з будь-якою свіжою ягодою, кулькою морозива і меленою корицею, прикрасивши листочком м’яти.
Як ви встигли помітити, начинки рулету з лаваша – повна протилежність один одному. Але в обох випадках смак незрівнянний, гармонійний. Лаваш ідеально поєднуємо з усім!
Запечена рулет з лаваша з сиром
Складові
- Лаваш – 1 лист;
- Сир – 170 г;
- Яйце куряче – 1 штука;
- Масло рослинне.
Приготування рулету з сиром з лаваша
- Яйце і сир змішуємо в окремій тарі.
- Розстеляємо лавашний лист, викладаємо начинку.
- Скручуємо в рулет. Укладаємо в форму для випічки.
- Робимо невеликі надрізи зверху.
- Змащуємо маслом і відправляємо в розжарений до 180 градусів духовий ящик на 10 хвилин.
Рулетики з лаваша, запечені в духовці з сиром – краще рішення для сніданку.
Рулет з лаваша, запечений в духовці, може бути ще й солодким! Вашій увазі відмінний варіант десерту ми навели вище. На ваш смак в сир можете додати подрібнену зелень або підсолодити.
Балуйте частіше своїх рідних смачними закусками з лаваша!