Запечена короп

Запечена короп в духовці
Сьогодні ми пропонуємо добірку рецептів приготовленої на вечерю риби, які прості у виконанні, але, в той же час, різноманітні. Запечена короп робиться досить швидко, а вже які інгредієнти вибрати, вирішувати тільки нам – все залежить від того, для якої трапези ми хочемо приготувати цю страву. Воно може бути і зовсім аскетичним і дієтичним, приправленим лише часточкою лимона, і справжнім бенкетом, якщо рибу фарширувати грибами або тушкованими овочами.

Ми розповімо, скільки запікати коропа і для легкої вечері, і для святкового столу. Головне, вибрати рибу правильно.

Для цього не варто купувати заморожену тушку – блюдо з неї значно втратить в ароматі і насиченості смаку. Звичайно, краще взяти живого коропа, але якщо цей варіант не підходить, вибираємо свіжого з рожевими або червоними зябрами – їх колір головний показник свіжості риби.

Тепер, коли рибка перед нами, почнемо її приготування з самого простого рецепту з мінімумом інгредієнтів.

Запечена короп: класичний рецепт

Нам знадобиться тушка приблизно в 1 – 1,5 кг. Чистимо її і обробляв – видаляємо голову, плавники і нутрощі. Гарненько промиваємо під холодною водою, промаківаем паперовим рушником.

  • Тепер цілком, і з зовні, і зсередини натираємо її сіллю і чорним перцем, змішаним з 2 ст.л. рослинного масла.
  • Чистимо 1 невелику цибулину і ріжемо її півкільцями.
  • ½ пучка свіжої зелені також миємо й промаківаем. Різати нічого не потрібно, зелень закладається в рибу прямо так – після приготування її буде простіше дістати і викинути.

Як запекти коропа в духовці

Деко застилає фольгою, яку змащуємо за бажанням рослинним маслом, викладаємо рибу і начиняє її 2/3 цибулі і всієї зеленню. Потім робимо на спині глибокі надрізи, подсаливаем м’ясо і закладаємо в них цибульні півкільця.

Навіть якщо вони пересушатся в духовці, нічого страшного, соковитий лук залишиться всередині, а тут наше завдання надати аромат.

Відправляємо коропа запікатися в гарячу духовку при 180 ° С на 30 хвилин. Готової рибку даємо трохи охолонути і подаємо, вийнявши зелень – вона вже ні до чого.

zapechennyj-karp.jpg1

Така вечеря виходить дуже легким, але в той же час добре насичує. Він підійде всім, хто хоче трохи розвантажитися або дотримується дієти.

Всім іншим пропонуємо наш наступний рецепт, для його приготування знадобиться більше часу, але результат того вартий!

Короп з овочами: рецепт в духовці

Складові

  • Короп – 1,5-2 кг + –
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт. + –
  • Морква – 1 шт. + –
  • Болгарський перець – 1 шт. + –
  • Помідори – 1 шт. + –
  • Лимон – 1/2 шт. + –
  • Лавровий лист – 3 шт. + –
  • Чорний перець горошком – 4 шт. + –
  • Часник – 2 зубчики + –
  • Сіль – 2-3 щіпки або за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л. + –
  • Куркума – 1 ч.л. + –
  • Коріандр – 1/4 ч.л. + –

Приготування

  1. Рибу чистимо і обробляв, прибираючи голову і плавники. Гарненько промиваємо і, поки вона стікає, готуємо обмазку.
  2. У чашку наливаємо 2 ст.л. рослинного масла і додаємо 1 ст.л. лимонного соку.
  3. Туди ж всипаємо куркуму, коріандр, видавлений з преса часник і сіль.
  4. Перемішуємо суміш і натираємо рибу сумішшю зсередини і зовні.
  5. Що залишився лимон ріжемо на скибочки і, зробивши на спині у коропа 4-5 надрізів, вставляємо в них часточки. Відставляємо рибу в сторону, щоб тушка добре промаринувалося, а самі приступаємо до овочів.
  6. Чистимо всеовощі, цибулю ріжемо на півкільця, морква на кружечки, а перець соломкою.
  7. На сковороді розігріваємо олію і пасеруємо на ньому овочі до зарум’янювання.
  8. Потім додаємо тертий на тертці помідор без шкірки і Томім, поки зайва рідина не випарується. Знімаємо і даємо злегка охолонути.
  9. Розстеляємо фольгу, викладаємо на неї коропа і фаршируємо його обсмаженими овочами, також закладаємо лавровий лист і запашний перець.

Відправляємо запікатися на 30 хвилин при 180 ° С. Якщо побачимо, що завчасно короп почав горіти, переставляємо його на рівень нижче або прикриваємо зверху листом фольги.

zapechennyj-karp.jpg2

Готовому даємо трохи подостить, розрізаємо на порційні шматки і подаємо. Для такої рибки навіть гарнір не потрібний, все вже всередині!

Ну а тим, хто любить вершковий смак, рекомендуємо запікати коропа за наступним рецептом.

Запечена короп з грибами

Для приготування нам буде потрібно 1 великий короп, вагою в 2 – 2,5 кг. Чистимо його і обробляв, як зазвичай. Потім натираємо його часточкою лимона, сіллю і чорним перцем. Ми залишаємо маринуватися в глибокому посуді при кімнатній температурі.

zapechennyj-karp

  • Тим часом займемося овочами: 1 цибулину ріжемо на півкільця, 500 г печериць промиваємо і ріжемо на скибочки.
  • Обсмажуємо на гарячій сковороді спочатку цибулю, потім додаємо до нього порціями гриби.
  • Тримаємо на сковороді до тих пір, поки не випарується зайва рідина. Знімаємо з вогню і трохи охолодити.
  • Повертаємося до нашої рибі – робимо на її спині глибокі паралельні надрізи – ще трохи подсаливаем і закладаємо в них по одному кружку лимона в кожен.
  • Фаршируємо коропа остиглими грибами і заколюємо краю зубочистками або зашиваємо голкою. Така підготовка тушки потрібна для того, щоб не витік сік.
  • Рясно змащуємо рибу сметаною (2-3 ст.л.) і викладаємо на застелений деко.

Скільки запікати коропа

Запікаємо при 180 ° С 35 хвилин.

При бажанні хвилин через 20 після початку запікання, коли з’явиться гарна скоринка, рибу можна перевернути і, змастивши з іншого боку, поставити доготовляє. Так короп зарум’яниться з двох сторін.

Готовому даємо постояти в духовці ще 5-7 хвилин, а потім дістаємо і виймаємо зубочистки. Якщо ж ми зашивали рибу, розрізаємо нитки і виймаємо їх.

Тепер ви знаєте, як легко і просто робиться запечений короп по самим різними рецептами на будь-який смак – пробуйте, друзі, насолоджуйтеся самі і пригощайте своїх рідних і близьких.

Смачного!