Заливний пиріг зі щавлем, рецепт на кефірі

zalivnoj-pirog-so-shhavelem-recept-na-kefire
Нині в моді не готувати, а замовляти їжу додому з ресторанів, ну а вже якщо ти вмієш поводитися з духовкою – то ти взагалі людина з іншої планети.

Пиріг зі щавлем рецепт на кефірі для обраних, які хочуть їсти все найсмачніше, але, щоб готувалося швидко і без проблем. Краще варіанту для літа годі й чекати, і що важливо в наші дні – цілком бюджетні страви, які не б’ють відчайдушно по кишені.

Пиріг з щавлем в мультиварці

Сучасна техніка поступово витіснять звичну нам духовку, як колись вона це зробила з російською піччю.

zalivnoj-pirog-so-shhavelem-recept-na-kefire1

Складові

  • Кефір 1,5% – 1,5 склянки;
  • Сода – 1/3 ч.л .;
  • Яйце – 3 шт;
  • Сіль – 1,5 ч.л .;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Цукор – 1 ст.л .;
  • Олія соняшникова – 2 ст.л .;
  • Щавель – 400 г.

Приготування пирога з щавлем в мультиварці

  1. Збиваємо в блендері яйця, сіль, кефір, соду і цукор до однорідної пишності.
  2. Вливаємо олію і перемішуємо.
  3. Через дрібне ситечко, постійно помішуючи, всипаємо борошно. Сито нам для того, щоб мука рівномірно лягала в тісто і не комковалась.
  4. Після ретельно розмішування, залишаємо тісто на 15 хвилин.
  5. Зелень промиваємо під проточною холодною водою, обшпарюємо окропом, просушують одноразовим рушником або серветками. Подрібнюємо листочки, виключаючи корінці.
  6. У чашу мультиварки виливаємо ½ частину тесту.
  7. Укладаємо зверху начинку, приминає трохи ложкою. У начинку можете додати відварені яйця – пиріг буде більш ситним.
  8. Заливаємо залишками тіста.
  9. Встановлюємо режим «випічка» і готуємо заливний пиріг 35-40 хвилин.
  10. Після закінчення готування відключаємо мультиварку, даємо відпочити ще 5 хвилин.

Готовий пиріг виймається легко, досить перевернути акуратно чашу догори дном. Перед цим, краще скористатися інструкцією до вашого приладу, і готувати з урахуванням рекомендацій.

Пиріг на кефірі щавельного

Складові

  • Пісочне тісто – 0,5 кг + –
  • Кефір жирний – 1 стакан + –
  • Яйця курячі – 4 шт + –
  • Щавель – 200 г + –
  • Горох – 2 склянки + –

Як приготувати щавельного пиріг на кефірі

  1. Вистилаємо дно форми розкатаним пісочним тістом, робимо невеликі бортики. Щоб уникнути розмокання тесту, купуйте його краще в охолодженому вигляді. Або як ще варіант – приготуйте самі.
  2. Закриваємо папером для запікання.
  3. На папір для випічки висипаємо горох. Все тісто має бути покрито горохом.
  4. Ми залишаємо на 10 хвилин в прогрітій до 200 градусів духовці.
  5. Яйця і кефір змішуємо в блендері.
  6. Щавель моєму, відрізаємо корінці, дрібно нарізаємо.
  7. Виймаємо тісто, видаляємо пергамент з горохом.
  8. Засипаємо начинку з щавлю на тісто.
  9. Заливаємо кефіру яєчної сумішшю.
  10. Випікаємо 30 хвилин. Ваш термометр на духовці повинен показувати 180 градусів.

Такий ніжний пиріг оцінить будь-який гурман. Ще оригінальніше буде, якщо до кислої зелені, ви додасте невеликий пучок шпинату. Але це вже на ваш розсуд.