Нині в моді не готувати, а замовляти їжу додому з ресторанів, ну а вже якщо ти вмієш поводитися з духовкою – то ти взагалі людина з іншої планети.
Пиріг зі щавлем рецепт на кефірі для обраних, які хочуть їсти все найсмачніше, але, щоб готувалося швидко і без проблем. Краще варіанту для літа годі й чекати, і що важливо в наші дні – цілком бюджетні страви, які не б’ють відчайдушно по кишені.
Пиріг з щавлем в мультиварці
Сучасна техніка поступово витіснять звичну нам духовку, як колись вона це зробила з російською піччю.
Складові
- Кефір 1,5% – 1,5 склянки;
- Сода – 1/3 ч.л .;
- Яйце – 3 шт;
- Сіль – 1,5 ч.л .;
- Борошно – 2 склянки;
- Цукор – 1 ст.л .;
- Олія соняшникова – 2 ст.л .;
- Щавель – 400 г.
Приготування пирога з щавлем в мультиварці
- Збиваємо в блендері яйця, сіль, кефір, соду і цукор до однорідної пишності.
- Вливаємо олію і перемішуємо.
- Через дрібне ситечко, постійно помішуючи, всипаємо борошно. Сито нам для того, щоб мука рівномірно лягала в тісто і не комковалась.
- Після ретельно розмішування, залишаємо тісто на 15 хвилин.
- Зелень промиваємо під проточною холодною водою, обшпарюємо окропом, просушують одноразовим рушником або серветками. Подрібнюємо листочки, виключаючи корінці.
- У чашу мультиварки виливаємо ½ частину тесту.
- Укладаємо зверху начинку, приминає трохи ложкою. У начинку можете додати відварені яйця – пиріг буде більш ситним.
- Заливаємо залишками тіста.
- Встановлюємо режим «випічка» і готуємо заливний пиріг 35-40 хвилин.
- Після закінчення готування відключаємо мультиварку, даємо відпочити ще 5 хвилин.
Готовий пиріг виймається легко, досить перевернути акуратно чашу догори дном. Перед цим, краще скористатися інструкцією до вашого приладу, і готувати з урахуванням рекомендацій.
Пиріг на кефірі щавельного
Складові
- Пісочне тісто – 0,5 кг + –
- Кефір жирний – 1 стакан + –
- Яйця курячі – 4 шт + –
- Щавель – 200 г + –
- Горох – 2 склянки + –
Як приготувати щавельного пиріг на кефірі
- Вистилаємо дно форми розкатаним пісочним тістом, робимо невеликі бортики. Щоб уникнути розмокання тесту, купуйте його краще в охолодженому вигляді. Або як ще варіант – приготуйте самі.
- Закриваємо папером для запікання.
- На папір для випічки висипаємо горох. Все тісто має бути покрито горохом.
- Ми залишаємо на 10 хвилин в прогрітій до 200 градусів духовці.
- Яйця і кефір змішуємо в блендері.
- Щавель моєму, відрізаємо корінці, дрібно нарізаємо.
- Виймаємо тісто, видаляємо пергамент з горохом.
- Засипаємо начинку з щавлю на тісто.
- Заливаємо кефіру яєчної сумішшю.
- Випікаємо 30 хвилин. Ваш термометр на духовці повинен показувати 180 градусів.
Такий ніжний пиріг оцінить будь-який гурман. Ще оригінальніше буде, якщо до кислої зелені, ви додасте невеликий пучок шпинату. Але це вже на ваш розсуд.