Закуска з лаваша з консервою

Лаваш з консервами
Пропонуємо вам сьогодні дізнатися простий і швидкий рецепт прекрасної закуски на швидку руку, слушною і для свят, і для буднів. Легка вечеря або додаткове блюдо для торжества – ми дізнаємося, як приготувати лаваш з консервою з різних сортів риби. У рецепті нам знадобляться найпростіші інгредієнти, які легко придбати в будь-якому супермаркеті, тому ця закуска цінується не тільки гурманами, але і у господинями.

Розглянемо кілька рецептів лаваша з начинкою з консерви і з’ясуємо, яка риба, з чим найкраще поєднується.

Лаваш з консервованої горбушей і сиром

Лаваш з консервованої горбушей і сиром

Складові

  • Горбуша в олії – 1 банка + –
  • Лаваш вірменський – 3 шт. + –
  • Яйця – 3 шт. + –
  • Зелень (петрушка, кінза) – 5-6 гілочок + –
  • Майонез – 3 ст.л. + –
  • Чорний перець – за смаком + –
  • Плавлений сирок – 2 шт. + –
  • Мускатний горіх – за смаком + –

Приготування

Нам знадобиться риба, консервована в маслі, а не у власному соку – так закуска вийде соковитіше.

  1. Відварюємо яйця круто і охолоджуємо. Подрібнюємо їх будь-яким зручним способом – розминаємо виделкою або трьом на дрібній тертці, головне, білок також повинен бути без великих шматків.
  2. Рибу виймаємо з банки і розминаємо до однорідної маси – так її буде простіше розподілити.
  3. Розгортаємо перший лист лаваша. Змащуємо його тонким шаром майонезу, приблизно 1/3 частиною.
  4. Зелень добре промиваємо, промаківаем рушником і шаткуємо. Посипаємо нею вже змащений лаваш, перчимо, за бажанням заправляємо іншими спеціями.
  5. Рівномірно розподіляємо поверх зелені рубані яйця і скручуємо лаваш в тонкий рулет.
  6. Розгортаємо наступний лист, змащуємо його майонезом так само, як і перший і розподіляємо подрібнену горбушу.
  7. На край листа кладемо перший рулет і загортаємо його разом з рибним.
  8. Третій лаваш змащуємо майонезом, трьом на тертці плавлені сирки і по можливості рівномірно наносимо поверх, перчимо.
  9. На край листа укладаємо подвійний рулет і закручуємо всі разом.

Одержаний рулет з лаваша з консервованої горбушей і сиром з потрійною начинкою обертаємо фольгою або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник.

Шарів досить багато, тому знадобиться час для просочення – не менше 50 хвилин тримаємо рулет в холоді. Потім дістаємо і нарізаємо на порційні шматки, товщиною 2-2,5 см.

Розкладаємо їх на тарілці і прикрашаємо часточками огірка та помідора, кружечками оливок.

Якщо хочеться, щоб лаваш з консервою був готовий швидше, зробимо його в один шар. Начинку в цьому випадку приготуємо з іншої рибки.

Лаваш з консервованою скумбрією

  1. Відварюємо круто 2 яйця, охолоджуємо їх.
  2. Банку з консервами відкриваємо, виловлюємо рибу, вибираємо кістки, якщо вони є і розминаємо м’ясо виделкою в однорідну масу. Масло з банки краще не використовувати, щоб начинка не була занадто рідкою.
  3. 70 г твердого сиру трьом на дрібній тертці.
  4. Тепер займемося намазуванням: в блендер закладаємо обидва яйця, порізавши їх великими шматками і подрібнюємо. Порційно, по 1-2 ч.л. додаємо до них майонез або йогурт без добавок, щоб вийшла консистенція густої сметани.
  5. Злегка подсаливаем суміш, добре перчимо і заправляємо будь-якими спеціями за своїм бажанням – добре будуть поєднуватися білий перець і дижонская гірчиця.
  6. Розстеляємо на столі великий аркуш тонкого вірменського лаваша і змащуємо його яєчної сумішшю – вона повинна піти вся.
  7. Зверху посипаємо тертим сиром, потім викладаємо рибу.
  8. При бажанні присипаємо 3-4 подрібненими пір’їнками зеленої цибулі, але можна обійтися і без них.

Звертаємо рулет.

Лаваш з консервованою скумбрією

Завдяки тонкому прошарку тесту і соковитою начинці з консервою просочиться він дуже швидко. Закутують його в фольгу і відправляємо в холодильник буквально на 20-25 хвилин.

Готовий рулет з сиром дістаємо і ділимо на порції. Подаємо в якості закуски на святковий стіл або легкого незвичайного вечері в будні.

Якщо часу на приготування трохи більше, зробимо блюдо за наступним рецептом.

Лаваш з тунцем і помідором

Сухувате м’ясо тунця відмінно підійде до начинки з яйцем і соковитим томатом.

Складові

  • Лаваш – 2 шт .;
  • Тунець (консерви в маслі) – 2 банки;
  • Яйця – 2 шт .;
  • Помідор – 2 шт .;
  • М’який плавлений сир – 100 г;
  • Часник – 1 зубчик;
  • Майонез – 100 мл;
  • Зелень (кріп, кінза, базилік) – по ¼ пучка.

Як приготувати лаваш з консервами з тунця з помідором

Приготування

  1. Спочатку поставимо варитися яйця, а потім зробимо сирну начинку: з’єднуємо м’який плавлений сир з майонезом, видавлюємо з преса часник і все добре перемішуємо.
  2. Рибку виймаємо з банки і розминаємо виделкою, якщо є необхідність – дуже часто тунець продається в уже подрібненому вигляді.
  3. Остигнули яйця трьом на крупній тертці – нехай залишаться невеликі шматочки. Зелень добре промиваємо, даємо стекти, додатково промаківаем і шаткуємо. Помідори також миємо й нарізаємо на тонкі (2-3 мм) гуртки.
  4. Розстеляємо перший шар лаваша і змащуємо половиною сирної суміші. Поверх розкладаємо рибу і посипаємо зеленню.
  5. Прикриваємо другим листом лаваша і трохи притискаємо руками. Домазиваем залишилася сирну суміш, посипаємо яйцем і розкладаємо поверх гуртки помідорів.
  6. За бажанням присаливаем їх і трохи перчимо.
  7. Акуратно закручуємо рулет, обертаємо його плівкою і прибираємо в холодильник.

Два шару тесту, звичайно, не просочаться за 20 хвилин, але півгодини цілком вистачить, адже начинку для лаваша з консервів ми готували з соковитими помідорами!

Ну, а всім любителям гострих пікантних закусок напевно сподобається наступний рецепт.

Лаваш з консервами і цибулею

  • Чистимо 1 середню цибулину, ріжемо на півкільця і ​​заливаємо теплим розчином оцту 9% 1: 1. Даємо промаринуватися не менше півгодини, щоб не тільки вийшла гіркота, але і залишився приємний присмак.
  • З плином часу зливаємо цибулю і даємо йому, як слід стекти – зайвий оцет ні до чого.
  • Тим часом на сковороді підсмажуємо омлет з 1 яйця і 3 ст.л. молока. Робимо його з сіллю і перцем, як зазвичай. Готовому даємо охолонути, знімаємо зі сковороди і ріжемо на смуги.
  • Будь-які рибні консерви – сайру, скумбрію, сардину або горбушу в маслі відкриваємо, кістки вибираємо, а рибу дістаємо з рідини і розминаємо.
  • Розстеляємо лист лаваша і змащуємо його за бажанням вершковим сиром або майонезом. Любителі дієтичної їжі, можуть в якості намазки використовувати знежирений йогурт з сіллю або сир.
  • Розкладаємо рівним шаром цибулю, потім смужки омлету, а поверх подрібнені консерви.
  • Звертаємо все рулетом, обертаємо фольгою і ховаємо в холодильник. Через 15 хвилин перед нами буде святкова страва!

Подаємо його, порізавши на порційні шматочки зі свіжими або солоними овочами.

Як бачите, в приготуванні лаваша з консервою є свої тонкощі. Але зате, який простір для творчості відкривається, ледь вийде освоїти перший рецепт! Залежно від використовуваних продуктів закуска завжди виходить різною, цікавою, але однаково смачною.