Закуска з крабових паличок «Очаровашки»

Здавалося б, що оригінального можна зробити з крабових паличок, крім горезвісного салату?

Але зовсім недавно я знайшла один дуже цікавий рецепт з цим морепродуктів – закуска з крабових паличок «Очаровашки», і вирішила випробувати його. Скажу відразу, невеликі труднощі в приготуванні цієї закуски я відчула, але про них напишу трохи нижче, зате результат перевершив всі найсміливіші очікування.

Закуска вийшла пікантна на смак і досить поживна, словом, ідеальне поєднання для того, щоб смачно нагодувати і здивувати гостей. Впевнена, ці милі крабові «очаровашки» обов’язково сподобаються і вам.

Як зробити святкову закуску з крабових паличок

Меню на день народження Закуски з морепродуктами Прикраса блюд
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Закуска з крабових паличок очаровашки
Закуска з крабових паличок очаровашки

Складові

  • Крабові палички – 200 г (8-10 шт.) + –
  • Яйця курячі – 4 шт. + –
  • Твердий сир – 100 г + –
  • Кріп (зелень) – 1 пучок + –
  • Часник – 5 зубків + –
  • Майонез – 1 ст.л. з гіркою + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Поставити яйця варитися до готовності. В цей час займемося сиром. Я використовувала сир Гауда. Його треба натерти на дрібній тертці.


  • Варені яйця остудити і очистити від шкаралупи. Відокремити білки від жовтків.


  • Білки натерти на крупній тертці, а жовтки – на дрібній.


  • Часник почистити і пропустити через прес для часнику. Часник додасть закусці трохи пікантності.


  • Кріп сполоснути під водою і підсушити, потім дрібно його порізати.


  • Тепер ті самі труднощі, про які я згадала трохи вище. Треба акуратно розгорнути крабову паличку. Ідеально, якщо верхній червоний шар у вас залишиться не ушкодженим.

    Щоб легше було її розгортати, рекомендую саму крабову паличку трохи потримати над гарячою парою.


  • Решта білі частини паличок дрібно нарізати на квадратики.


  • З’єднати в одній тарілці подрібнені яєчні білки, сир, часник, кріп, крабові палички. Заправити все це майонезом і трохи посолити.


  • Перемішати – і салат готовий. Пробуємо на смак, чого не вистачає – додаємо.


  • Далі викласти невелику кількість отриманого салату на тарілку у вигляді палички.


  • Накрити його червоною верхньою частиною, яку раніше відокремили від крабової палички.


  • Залиште невелику відстань між паличками, щоб вони не зливалися один з одним.


  • Верх кожної палички змастити майонезом і посипати тертим яєчним жовтком.


  • Подавати ці «Очаровашки» в холодному вигляді.

    Смачного!