Здавалося б, що оригінального можна зробити з крабових паличок, крім горезвісного салату?
Але зовсім недавно я знайшла один дуже цікавий рецепт з цим морепродуктів – закуска з крабових паличок «Очаровашки», і вирішила випробувати його. Скажу відразу, невеликі труднощі в приготуванні цієї закуски я відчула, але про них напишу трохи нижче, зате результат перевершив всі найсміливіші очікування.
Закуска вийшла пікантна на смак і досить поживна, словом, ідеальне поєднання для того, щоб смачно нагодувати і здивувати гостей. Впевнена, ці милі крабові «очаровашки» обов’язково сподобаються і вам.
Як зробити святкову закуску з крабових паличок
Меню на день народження Закуски з морепродуктами Прикраса блюд
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Крабові палички – 200 г (8-10 шт.) + –
- Яйця курячі – 4 шт. + –
- Твердий сир – 100 г + –
- Кріп (зелень) – 1 пучок + –
- Часник – 5 зубків + –
- Майонез – 1 ст.л. з гіркою + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Поставити яйця варитися до готовності. В цей час займемося сиром. Я використовувала сир Гауда. Його треба натерти на дрібній тертці.
Варені яйця остудити і очистити від шкаралупи. Відокремити білки від жовтків.
Білки натерти на крупній тертці, а жовтки – на дрібній.
Часник почистити і пропустити через прес для часнику. Часник додасть закусці трохи пікантності.
Кріп сполоснути під водою і підсушити, потім дрібно його порізати.
Тепер ті самі труднощі, про які я згадала трохи вище. Треба акуратно розгорнути крабову паличку. Ідеально, якщо верхній червоний шар у вас залишиться не ушкодженим.
Щоб легше було її розгортати, рекомендую саму крабову паличку трохи потримати над гарячою парою.
Решта білі частини паличок дрібно нарізати на квадратики.
З’єднати в одній тарілці подрібнені яєчні білки, сир, часник, кріп, крабові палички. Заправити все це майонезом і трохи посолити.
Перемішати – і салат готовий. Пробуємо на смак, чого не вистачає – додаємо.
Далі викласти невелику кількість отриманого салату на тарілку у вигляді палички.
Накрити його червоною верхньою частиною, яку раніше відокремили від крабової палички.
Залиште невелику відстань між паличками, щоб вони не зливалися один з одним.
Верх кожної палички змастити майонезом і посипати тертим яєчним жовтком.
Подавати ці «Очаровашки» в холодному вигляді.
Смачного!