Закуска з кабачків і помідорів

У період, коли пора збирати урожай кабачків, господині судорожно шукають рецепти страв з цього прекрасного і корисного овоча.

Крім того, що плоди смажать, парять, гасять, варять, їх ще й консервують, а також роблять з них ікру, але сьогодні я пропоную вам дещо незвичний рецепт – закуска з кабачків і помідорів. Готується вона просто, зате який корисною і смачною виходить, таке овочеве блюдо хочеться готувати не тільки весь літній сезон, а й цілий рік.

Приготування закуски з помідорів і кабачків: рецепт з фото

Закуски з овочів Страви з кабачків
Зімфіра БуньковаСтатьі автора

Закуска з кабачків і помідорів
Закуска з кабачків і помідорів

Складові

  • Кабачки – 1 шт. + –
  • Помідори – 1-2 шт. + –
  • Часник – 1 головка + –
  • Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
  • Оцет столовий 9% – 1 ст.л. + –
  • Майонез – за смаком + –
  • Рослинна олія – ​​за смаком + –
  • Сіль – за смаком + –

Приготування

ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM

Кабачок промиваємо та нарізаємо кружечками. Товщина кружечків повинна бути не менше 1 см. Чистити кабачок не бажано, так як тоді, в смаженому вигляді, він не буде тримати форму. Розміщуємо нарізані кабачки в друшляк на 20 хвилин, щоб з них стекла вся рідина.


  • Часник очищаємо і пропускаємо через прес.


  • Додаємо до часнику ложку столового оцту і трохи солі.


  • Розмішуємо часник з оцтом – це буде соус для смажених кабачків.


  • Беремо міцний целофановий мішечок, насипаємо туди борошно і трохи солі.


  • Розміщуємо в мішечок кружечки кабачків.


  • Зав’язуємо мішок і добре його перетрушувати, щоб все в ньому перемішалося.


  • Наливаємо на сковороду олію і обов’язково його прогреваем. Потім вже поміщаємо кружечки кабачків на сковороду.


  • Смажимо кабачки на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Сковорідку кришкою накривати не треба.


  • Смажені кабачки викладаємо на плоску тарілку в один шар.


  • Помідор миємо й нарізаємо тонкими пластинками.


  • Кабачки на тарілці змащуємо соусом з часнику і оцту.


  • На кожен кружечок викладаємо пластинку помідора.


  • Зверху на помідори видавлюємо тоненькою цівкою майонез. Можна навіть намалювати майонезну сіточку.


  • Незважаючи на стандартний набір продуктів, кабачки, приготовані за даним рецептом, виходять дуже смачними, а головне – соковитими і ситними.

    Смачного!