У період, коли пора збирати урожай кабачків, господині судорожно шукають рецепти страв з цього прекрасного і корисного овоча.
Крім того, що плоди смажать, парять, гасять, варять, їх ще й консервують, а також роблять з них ікру, але сьогодні я пропоную вам дещо незвичний рецепт – закуска з кабачків і помідорів. Готується вона просто, зате який корисною і смачною виходить, таке овочеве блюдо хочеться готувати не тільки весь літній сезон, а й цілий рік.
Приготування закуски з помідорів і кабачків: рецепт з фото
Закуски з овочів Страви з кабачків
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Кабачки – 1 шт. + –
- Помідори – 1-2 шт. + –
- Часник – 1 головка + –
- Борошно пшеничне – 2 ст.л. + –
- Оцет столовий 9% – 1 ст.л. + –
- Майонез – за смаком + –
- Рослинна олія – за смаком + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Кабачок промиваємо та нарізаємо кружечками. Товщина кружечків повинна бути не менше 1 см. Чистити кабачок не бажано, так як тоді, в смаженому вигляді, він не буде тримати форму. Розміщуємо нарізані кабачки в друшляк на 20 хвилин, щоб з них стекла вся рідина.
Часник очищаємо і пропускаємо через прес.
Додаємо до часнику ложку столового оцту і трохи солі.
Розмішуємо часник з оцтом – це буде соус для смажених кабачків.
Беремо міцний целофановий мішечок, насипаємо туди борошно і трохи солі.
Розміщуємо в мішечок кружечки кабачків.
Зав’язуємо мішок і добре його перетрушувати, щоб все в ньому перемішалося.
Наливаємо на сковороду олію і обов’язково його прогреваем. Потім вже поміщаємо кружечки кабачків на сковороду.
Смажимо кабачки на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Сковорідку кришкою накривати не треба.
Смажені кабачки викладаємо на плоску тарілку в один шар.
Помідор миємо й нарізаємо тонкими пластинками.
Кабачки на тарілці змащуємо соусом з часнику і оцту.
На кожен кружечок викладаємо пластинку помідора.
Зверху на помідори видавлюємо тоненькою цівкою майонез. Можна навіть намалювати майонезну сіточку.
Незважаючи на стандартний набір продуктів, кабачки, приготовані за даним рецептом, виходять дуже смачними, а головне – соковитими і ситними.
Смачного!