Новий рік – чудове свято, на якому можна вдосталь поласувати свіжими ароматними мандаринами, з якими у багатьох людей це свято і асоціюється.
Щоб не порушувати традиції – давайте і ми прикрасимо стіл цими прекрасними цитрусами, правда, ми їх не купимо, а самі приготуємо, повірте, закуска «Мандаринки» з яйцем, сиром і морквою – це дуже смачно. Однак, крім смаку, славиться частування і величезним схожістю з справжніми мандаринки, хто знає, – можливо, гості відразу і не відрізнять оригінал від «підробки».
Рецепт приготування «мандаринок» з яйця, сиру і моркви
Меню на день народження Закуски з овочів Прикраса блюд
Зімфіра БуньковаСтатьі автора
Складові
- Плавлений сир – 1 шт. + –
- Яйця курячі – 2 шт. + –
- Морква варена – 2 шт. + –
- Часник – 3 зубки + –
- Майонез – 1 ст.л. + –
- Сіль – за смаком + –
Приготування
ФУЛЛСАЙЗ MEDIUM
Плавлений сирок натерти на дрібній тертці. Саме завдяки йому наші «мандаринки» будуть прекрасно тримати свою форму.

Яйця відварити, остудити і очистити. Їх теж слід натерти на дрібній тертці разом з жовтками.

Часник очистити і пропустити через прес. Він додасть «мандаринки» пікантності.

Заправити все це майонезом. Солити на даному етапі не раджу, так як в сирку міститься досить солі. Але, знову ж таки, справа смаку.

Ретельно все розмішати, щоб часник рівномірно розподілилися по всій закусці.

Морква попередньо відварити і обов’язково остудити, потім морква треба почистити.

Натерти морквину на дрібній тертці.

З яєчно-сирної маси зліпити невеликий овал, що нагадує за своєю формою мандаринку.

Обваляти цю «мандаринку» в тертої моркви.

Викласти «мандаринки» на тарілку, прикрашену гілочками кропу (він імітує ялинові гілки). З стеблинки кропу зробити «мандаринки» хвостики.

Ось і все – новорічна закуска «Мандаринки» з сиром і морквою готова!