Люблю солону рибку, особливо червону. З нею виходять просто шикарні бутерброди, рулети з лаваша, салати, ну і, звичайно ж, роли. Тому я хочу розповісти, як солити червону рибу.
Щоб посолити червону рибу нам знадобиться:
- будь-яка червона риба (форель, лосось, сьомга, горбуша), можна посолити цілу, я взяла половинку,
- сіль крупного помелу (обов’язково велика!),
- спеції за смаком.
Рецепт соління червоної риби.
Рибу потрібно ретельно промити всередині і зовні. Викласти на серветки, щоб вони ввібрали зайву воду.
Розрізати рибу по хребту до кістки.
Рясно змастити сіллю рибу в місці розрізу.
Потім рясно покласти солі в черевце риби.
Не шкодуйте солі, всі надлишки потім можна буде прибрати.
Потім рибу треба туго згорнути, загнув краєчки черевця всередину. Взяти бавовняний рушник і туго замотати в нього рибу.
Покласти замотану рибу на нижню полицю холодильника.
Риба буде готова через 24-48 годин.
Готову рибу можна використовувати для приготування різних страв, а також подавати в якості закуски, нарізавши на тонкі пластини і прикрасивши дольками лимона або лайма.
Солоного лосося можна довго зберігати в холодильнику, краще прибрати в морозилку.
Смачного!