Як солити червону рибу

Люблю солону рибку, особливо червону. З нею виходять просто шикарні бутерброди, рулети з лаваша, салати, ну і, звичайно ж, роли. Тому я хочу розповісти, як солити червону рибу.

Як солити червону рибу

Щоб посолити червону рибу нам знадобиться:

  • будь-яка червона риба (форель, лосось, сьомга, горбуша), можна посолити цілу, я взяла половинку,
  • сіль крупного помелу (обов’язково велика!),
  • спеції за смаком.

Рецепт соління червоної риби.

Рибу потрібно ретельно промити всередині і зовні. Викласти на серветки, щоб вони ввібрали зайву воду.

Розрізати рибу по хребту до кістки.

Рясно змастити сіллю рибу в місці розрізу.

Потім рясно покласти солі в черевце риби.

Не шкодуйте солі, всі надлишки потім можна буде прибрати.

Потім рибу треба туго згорнути, загнув краєчки черевця всередину. Взяти бавовняний рушник і туго замотати в нього рибу.

Покласти замотану рибу на нижню полицю холодильника.

Риба буде готова через 24-48 годин.

Готову рибу можна використовувати для приготування різних страв, а також подавати в якості закуски, нарізавши на тонкі пластини і прикрасивши дольками лимона або лайма.

Солоного лосося можна довго зберігати в холодильнику, краще прибрати в морозилку.

Смачного!